Tara in care suprema valoare a celor putini e casa din Monte Carlo, iar a celor multi e painea de pe masa. Sefa Tribunalului Timis despre Romania abandonata si la fel de ‘goala’ precum bisericile azi

TIMISOARA. Ne-a obisnuit cu adevarate radiografii ale sistemului in care trudeste, cu dezvaluiri si comentarii despre Justitie, insa recent a schimbat registrul si a patruns in constiinte, cand inainte de sarbatorile pascale vorbea despre cum oamenii l-au maniat pe Dumnezeu.

Astazi, Adriana Stoicescu, seful Tribunalului Timis, se intoarce la analiza felului in care mai marii acestor vremuri au golit de credinta sufletul acestei natii care s-a condamnat la sclavie prin propria tacere.

Bisericile de azi nu sunt altceva decât reflectarea sufletelor noastre împietrite.
Dacă am fugi de pustiul din noi aşa cum fugim de bisericile goale, poate am schimba ceva.
Sclavi ai luptei pentru supravieţuire, ne prefacem neconvingător că ne pasă şi că Îl ascultăm.
Vrea să ne creadă.
Şi încă ne aşteaptă.

Popor îngenuncheat de prea mult timp, nu mai avem putere să luptăm, nici măcar pentru El, când alţii Îi iau Numele în derâdere.
Pentru noi nu o mai facem de mult timp.
Transformaţi în sclavi de cei care ar trebui să ne poarte de grijă, suntem aruncaţi care încotro, precum o păpuşă cândva frumoasă, azi nefolositoare şi scămoşată şi aproape dezmembrată…
Ne abandonăm unii pe alţii aşa cum ne lăsăm bunicii în sărăcie şi luăm calea bejaniei pentru un ban.
Copiii ce cresc cu ochii pe ecranul unui laptop, uimiţi că au părinţi, aşteaptă viitorul în zadar.

O ţară abandonată şi uitată, la fel de goală precum Biserica azi.

Ne-au luat speranţa.
Ne umilesc bătrânii.
Azi, ne iau cuvântul şi mutilează adevărul.
Când în Timişoara se striga „Libertate”, ei se pregăteau să iasă în faţă.
De 30 de ani îşi iau încet, dar sigur, ţara înapoi.
O ţară jefuită şi măcinată de corupţie, în care câţiva se plimbă cu iahturi, iar cei mulţi nu au nici măcar o căruţă.
În care unii copii vin la şcoală în BMW iar alţii bat kilometri, desculţi prin pădure, ca să ajungă într-o şcoală dărăpănată şi fără curent.
Unde îi aşteaptă nişte abecedare vechi şi un învăţător obosit şi cu haina peticită, dar care trebuie să îşi cumpere degrabă un laptop pentru a satisface orgoliile mărunte ale decidenţilor zilei.
O ţară în care suprema lor valoare, a celor puţini, e casa din Monte Carlo, iar a celor mulţi e pâinea de pe masă.

Bisericile goale vin să ne amintească de golul din noi.
Încet, încet ne cuprinde nepăsarea.

Liniştea lor începe cu doi, trei ziarişti reduşi la tăcere.
Liniştea lor înseamnă Adevărul încarcerat.

O ţară care tace, precum o biserică abandonată, în care harul e doar o amintire„, a scris sefa Tribunalului Timis pe pagina sa de Facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce se mai comentezi,e purul adevărat,problema e că de spus toți o spunem de 10 de ani,fapta însă lipsește la majoritatea

  2. Stă ce stă femeia asta și iar ne aduce aminte cât suntem de proști.
    Are un talent de a te provoca încât nici nu trebuie să citești aberațiile pe care le debiteză că deja după ce citești titlu ai tensiunea aproape de infarct.
    Cat de sadică poate fi, să ne tortureze de cate două ori pe lună cu o regularitate de ceas elvețian.
    D-nă va rog nu ne mai jigniți inteligenta și înțelegeți pentru Dumnezeu că noi toți știm că datorită justiției care nu și-a făcut treaba România este în halul acesta.

  3. Subscriu celor spuse de DeDiego.
    Va rugam frumos ca astfel de cugetari sa le pastrati pt dvs. , cu atat mai mult din postura functiei pe care o detineti!
    Doriti o schimbare?! Oamenii vor FAPTE si nu vorbe si cugetari!

  4. @DeDiego
    Am constatat ca n-ai citit ultimele mele postari. Si cum te „simt” in urina si-n supozitorul ala care tocmai l-am scos si te asteapta sa-l sugi; un ingamfat ce esti, prea plin de tine, nu se putea sa nu-mi raspunzi. Probabil nu stii sa cauti in arhiva,
    Cat priveste doamna in cauza, este exact ca tine. Esti frustrat ca mai exista si alte persoane dupa chipul si asemanarea ta? Si mai ales femeie!
    Are si ea o problema. Ca toate femeile de peste 50 de ani. Daca citeai cu atentie urmatorul pasaj, te-ai fi lamurit : „suntem aruncaţi care încotro, precum o păpuşă cândva frumoasă, azi nefolositoare şi scămoşată şi aproape dezmembrată….” Altadata, fii mai atent si mai ales n-o face pe desteptul ! Si tu ai o problema! Si e grava! Iti spune un psiholog.

    Solo (02.05.2020 – 19:04 PM) a spus:

    Mai ardelene, DrDiego
    In Romania era un singur Institut de Arhitectura, Ion Mincu, care exista si astazi. In Timisoara era un liceu de constructii Ion Mincu, in cladirea caruia se afla acum Liceul Nicolaus Lenau. Poate cu aia vrei tu sa te razboiesti.
    solo (04.05.2020 – 13:32 PM) a spus:
    @DeDiego,
    Vezi cat de prost esti documentat. Esti un adept de-al lui Robu, cam prostovan. Padureni s-a numit LIGHED pana in 1964 cand a avut loc reforma administrativa (ultima). Atunci au disparut regiunile si raioanele si au aparut judetele. In turca Lighed=Padure, in maghiara liget=padurice. De unde se vede ca turcii si ungurii sunt „neamuri” si de unde vine si numele dat in romaneste Padureni.

    • Tu ai nevoi de un învățător. Du- te la scoala
      analfabetule! Nu stii sa scrii românește! M- AI LAMURIT! Asa se scrie corect!

    • Dar o muwie ție și lu cine imi sterge comentariul nu vreți cretini dereglați mintal 😎

  5. Cucoană sezi blind

  6. Multumim doamna sef de tribunal, eseista, scriitoare sf, psiholog, filosof. Om!
    Sunteti si bucatareasa cumva? Ca atunci m-am indragostit irecuperabil.
    Iote, tocmai ce-mi da o lacrima.😥

  7. Sunteti de risul lumii kakati patati !

  8. Parerea mea este ca doamna în cauză sa se concentreze pe activitățile profesionale pentru ca cetățeanul de rînd este cam nemulțumit de modul cum se desfășoară acestea iar cugetările emise ar trebui sa fie preponderent doar în legătură cu acest domeniu , populația avînd o parere nu tocmai buna despre sistem , în strînsă legătură si cu privilegiile mult prea mari și mult prea multe de care beneficiază angajatii de acolo , vezi aici pensiile speciale , de existența lor foarte multi romani fiind total nemulțumiți .