Te-ai intrebat vreodata de ce exista ani bisecti? Vezi explicatia

La fiecare patru ani adaugam o zi in calendar lunii februarie, anul respectiv numindu-se an bisect. Dar de ce facem acest lucru?

Explicatia este una simpla. Adaugarea acestor 24 de ore suplimentare in calendar asigura sincronizarea lui cu miscarea Pamantului in jurul Soarelui.

In timp ce calendarul modern contine 365 de zile, timpul necesar cu adevarat Pamantului pentru a orbita in jurul Soarelui este putin mai mare, de circa 365,2421 zile. Diferenta poate parea neglijabila, dar de-a lungul deceniilor si al secolelor acea pierdere care reprezinta un sfert de zi pe an ar deveni importanta.

Pentru a asigura acordul dintre anul din calendar si adevaratul an astronomic este necesara adaugarea periodica a unei zile in plus pentru a compensa pierderea acestui timp.

Egiptenii au fost printre primii oameni care au descoperit necesitatea anilor bisecti, dar ideea nu a fost pusa in practica pana in perioada domniei romanului Iulius Cezar. Inainte, calandarul roman functiona pe un model lunar care necesita adaugarea unei luni in plus in mod regulat pentru a corespunde cu realitatea astronomica, scrie descopera.ro.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.