Te poti desparti de laptopul tau vechi sau stricat? Doneaza-l pentru copiii necajiti! Locurile din Timisoara unde se aduna calculatoarele ce vor fi reconditionate pentru elevi sarmani

TIMISOARA. Ai un calculator sau un laptop pe care nu il mai folosesti? Poti bifa doua lucruri dintr-o lovitura. Scapi de aparatul vechi ce iti ocupa loc in casa si ajuti la reconditionarea altor echipamente care vor ajunge mai apoi la copii saraci.

CITESTE SI: Premiera la Timisoara. Investigatie pentru monitorizarea riscului de cheaguri de sange la pacientul post COVID-19. Video 

Asociatia Ateliere fara Frontiere da sambata startul unei campanii in trei mari orase din Romania, denumita „E-COlectia de fapte bune„. Organizatorii isi propun in cele 4 saptamani sa stranga din Timisoara cat mai multe calculatoare si laptopuri, care mai apoi vor fi reconditionate si daruite copiilor din 1000 de scoli, aflate in 36 de judete ale tarii.

Cei care doresc sa doneze aparatele trebuie sa mearga sambata, 5 iunie, intre orele 9.00 si 13.00, in parcarea supermarketului Kaufland de pe strada Gheorghe Lazar.

Cei din alte orase care doresc sa doneze un calculator vechi pot accesa platforma educlick.ro si pot trimite prin curier sau posta echipamentele IT catre sediul Ateliere Fara Frontiere din Bucuresti.

Ne propunem sa strangem peste 5.000 de calculatoare, din care aproximam ca vom reusi sa reconditionam aproximativ 3.000 de calculatoare performante, care vor ajuta copiii sa tina pasul cu scoala online si vor contribui la dotarea laboratoarelor de informatica, in institutiile in care elevii s-au intors la invatamantul clasic. Calculatoarele si laptopurile vor fi donate pana la sfarsitul anului si vor avea peste 30.000 de beneficiari – elevi si profesori”, spune Lorita Constantinescu, director de dezvoltare al Ateliere Fara Frontiere.

Modernizarea educatiei e o prioritate, mai ales acum, cand o mare pare din actul educational se bazeaza pe tehnologie. Credem ca toti copiii, din toate mediile, ar trebui sa aiba acces facil la ea. Sunt patru ani de cand sustinem platforma Educlick. Educatia este esentiala pentru dezvoltarea societatii si de aceea este si unul dintre cei cinci piloni ai strategiei noastre de investitii in responsabilitate sociala”, declara Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

Asociatia Ateliere Fara Frontiere este o organizatie neguvernamentala, infiintata in 2008, pentru insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor vulnerabile, excluse si marginalizate, parte din SOS Group – International Action, o retea globala ce lucreaza pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila. Ateliere Fara Frontiere colecteaza, reconditioneaza si doneaza prin platforma educlick.ro calculatoare si alte echipamente IT copiilor din medii vulnerabile, pentru a le asigura accesul la scoala online. In 13 ani, colectia de fapte bune numara 20 000 de calculatoare donate catre 480 000 de beneficiari.

Foto: Ateliere fara frontiere

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.