‘Tehnologia noua’ pentru astuparea craterelor de langa liniile de tramvai, anuntata de viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau. De ce s-a turnat asfalt pe trotuarele din centru, in loc sa fie pus pavaj. Foto

TIMISOARA. Se lucreaza in ritm alert la trotuare si strazi in mai multe zone din Timisoara, unele lucrari urmand sa fie finalizate pana la sfarsitul lunii septembrie, altele insa vor mai dura o vreme. O spune viceprimarul Ruben Latcau.

Acesta explica si de ce pe unele trotuare din zona centrala s-a turnat asfalt, in loc sa fie pavate cu dale, in conditiile in care, in campania electorala reprezentantii administratiei Fritz condamnau felul in care erau realizate lucrarile de acest fel de catre primarie.

CITESTE SI: Zeci de scoli din Timis dotate cu table inteligente. Lista unitatilor scolare care vor primi dispozitivele 

Daca deja s-a asternut asfalt pe strada Mihai Eminescu, la trotuare inca se lucreaza din plin, urmand sa fie amplasate dale de piatra pe o parte si pe alta a strazii. Nici carosabilul nu este finalizat, urmand sa mai fie turnat un strat de asfalt.

Muncitorii de la SDM lucreaza si pe strada C.D. Loga, unde traficul este inchis de la intersectia cu Michelangelo pana la cea cu bulevardul Revolutiei. Trotuarul a fost finalizat in fata Liceului Carmen Sylva, insa mai este de lucru pe restul distantei, dar si la carosabil. Viceprimarul Ruben Latcau spune ca pana la finalul lunii si strada ar putea fi complet asfaltata.

Pe ambele strazi vor fi curand finalizate integral trotuarele si vom avea treceri de pietoni la nivel cu bordura la toate intersectiile. Chiar în timpul vizitei am întalnit un domn care m-a întrebat de bordurile foarte înalte si i-am oferit asigurari ca vom avea treceri supraînaltate, deci accesibile pentru toti pietonii, fie ca sunt scolari sau varstnici, si biciclistii ce vor circula pe acolo. Cu cei de la SDM am stabilit masuri de îmbunatatire a spatiului verde pentru stabilizarea copacilor de pe strazile adiacente la Loga si Eminescu. Carosabilul este în lucru si ma astept sa fie gata pana la finalul lunii…

De asemenea, stiu ca solutia tehnica de asfaltare a trotuarelor în zonele centrale nu este cea mai dezirabila. Consider ca ar fi fost ideal sa avem continuitate între sectiuni si sa avem un singur model de dale sau de piatra cubica, nu asfalt. La lucrarile de reparatii (si nu de investitii), legea ne obliga sa punem dale unde au fost dale si asfalt unde a fost asfalt. Am avut de ales între aceasta masura – acum – si repararea trotuarelor abia peste 2 ani, printr-un proiect nou„, a explicat pe pagina sa de Facebook viceprimarul Ruben Latcau.

Edilul a vorbit si despre situatia trotuarelor din jurul Catedralei Mitropolitane, unde abia a fost ales modelul de pavaj, dar nu ofera un termen exact de finalizare a lucrarilor.

Recent directia de cultura a dat ok-ul la ultima propunere a patriarhiei pentru modelul de trotuar, iar saptamana aceasta a fost ales tipul de piatra, a fost comandata, si, odata ce ajunge, va fi montata.
SDM va realiza întreaga portiune, dar dat fiind faptul ca nu toate trotuarele din jur apartin primariei, vom finanta mitropolia pentru lucrarile de pe patrimoniul lor„, spune Ruben Latcau.

Lucrari de reabilitare de strazi si trotuare se vor mai face in zona centrala, tot de catre angajatii de la Societatea Drumuri Municipale. Pe strada Nemoianu, SDM chiar va lucra cu o tehnologie noua pentru a reabilita zona din apropierea liniilor de tramvai, sustine viceprimarul.

Sectiunea de pe strada Brediceanu este aproape gata, fiind nevoie de a umple cu pamant spatiile din jurul copacilor. Mai avem în lucru cateva strazi din jur – Colonel Enescu, Aurel Cosma, Doctor Iosif Nemoianu. Lucrul a început si la Nemoianu, unde vom reface toata strada, nu doar trotuarul, si vom repara asa cum trebuie portiunile de langa sinele de tramvai, astfel încat sa nu se degradeze asfaltul. SDM va folosi o tehnologie noua pentru ei, respectiv aplicarea de mastic bituminos, care este practica standard. În trecut, STPT ar fi fost responsabil pentru aplicarea masticului, dar nu avea suficienti bani, iar SDM nu a avut echipamentul si expertiza pentru a-l aplica. Am rezolvat aceasta problema si nu vom mai vedea cratere langa sine„, a completat viceprimarul Timisoarei.

De asemenea, lucrari de reabilitare vor continua in zona Spitalul Militar – Piata 700, dar si in zona Liceului Bratianu. Trotuarele urmeaza sa fie reabilitate si pe bulevardul Revolutiei, de la intersectia cu C.D. Loga pana la Podul Decebal, la un moment dat.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. mai prostalau ca latcau nu se poate…

    • Ba da, tu esti dovada.

  2. Folositi si tehnologia antica. Nu ne intereseaza. Faceti dracu ceva cu liniile de tramvai. Peste tot unde sunt pe carosabil sunt cratere. Idioti ca la noi la nimeni. Credea lumea ca vine neamtu’ cu tehnologie sau idei germane. A venit cu mana-n cur si tot asa pleaca.

  3. Păcat de ei ca sunt tineri și dacă o luau mai de jos, nu sărind direct în fruntea Primăriei, aveau cariera politica asigurata. Asa insa, se vor îneca la mal…

  4. Pe bune asfalt pe trotuare? Poate ca dalele puse de Robu nu erau cea mai fericita idee cromatica dar era altceva, l-am criticat pentru pietonalele asfaltate din centru. Toate trotuarele din zona centrala si de pe bulevarde ar trebui cu dale, la fel si in parcuri

    • Si asfalt, si dale, si orice altceva se poate face si bine, si prost. Mie nu imi place la trotuarele asfaltate ca oriunde nu s-a putut intra cu compactorul nu s-a mai compactat nicicum, s-a lasat necompactat. De faptul ca se pune asfalt mixat cu piatra de rau nu mai zic, ca oricum nu pricepe nimeni. Pe de alta parte si dalele trebuie aplicate de meseriasi, nu de carpaci.

  5. Timisoara nu reprezinta doar centrul! In toate cartierele mai ales la periferie, iti rupi picioarele in craterele de pe trotuarele care nu s-au reparat de 40-50 de ani… Iar de musiu Latcau….unde nu-i minte, vai de noi.

  6. Face-ti marcaje in oras pe carosabil sau si cu vopsea e greu de dat, ca nu stiu soferii uneori pe unde sa mearga, incurca benzile de te doare capul.