Tehnologii de avangarda, prezentate la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Cele mai noi tehnologii in domeniul fabricatiei aditive si printarii 3D au fost prezentate vineri, 11 iunie 2021, la Universitatea Politehnica Timisoara, in cadrul primului seminar, dintr-o serie de trei, organizate pe aceasta tema in cadrul proiectului „Eastern European twinning on Structural Integrity and Reliability of Advanced Materials obtained through additive Manufacturing”, coordonat de prof.univ.dr.ing. Liviu Marsavina, prorector al UPT.

Practic, Universitatea Politehnica Timisoara, care se afla in avangarda cercetarii in acest domeniu nou, in care are o expertiza temeinica, realizand, de altfel, caracterizarea si testarea componentelor realizate de producatori prin fabricatie aditiva, a constituit, de aceasta data, un liant intre furnizorii si beneficiarii produselor obtinute prin aceste tehnologii noi, utilizate din ce in ce mai mult.

In cadrul evenimentului a fost prezentat proiectul SIRAMM, coordonat de Universitatea Politehnica Timisoara, cel care a facut posibila aducerea la aceeasi masa a tuturor celor interesati de fabricatia aditiva, au fost prezentate cele mai noi tehnologii in domeniu, adaptarea acestor tehnologii in domeniul automotive, printare si scanare 3D, proiectarea si simularea proceselor de fabricatie aditiva, precum si demostratii practice de printare/scanare 3D, printre care „reverse engineering”, un procedeu nou, ce presupune scanarea, prelucrarea si printarea 3D a pieselor, cu o acuratete de 25 de microni, sau scanarea unor repere foarte mari, de pana la 4 m. Dintre companiile participante amintim Nutechnologies, CadWorks, Vitesco Technologies, Continental, ICPV Arad.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.