TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis va initia un program pentru comunele din judet pentru construirea unor complexuri sportive cu teren de sport, bazin de inot si patinoar.
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra a declarat pentru opiniatimisoarei.ro ca primariile urmeaza a fi instiintate despre demararea acestui program, apoi isi vor putea arata disponibilitatea de a face un parteneriat cu CJ Timis pentru realizarea investitiei.
”Vom lansa un nou program la nivelul judetului Timis, am toate sperantele ca vom reusi sa il implementam. Este vorba despre un parteneriat intre Consiliul Judetean Timis si primariile din judet pentru realizarea unor complexuri sportive care sa cuprinda un teren de sport, un bazin de inot si chiar patinoar. Avem deja un concept, insa urmeaza sa il detaliem”, a declarat Calin Dobra.
Concret, primariile ar urma sa puna la dispozitie terenul pentru un astfel de complex sportiv, dar si sa vina cu cofinantarea.
”Vom lansa public acest program si o sa vedem care primarii au disponibilitatea de a sustine, inclusiv financiar, pentru ca ele trebuie sa vina cu cofinantarea si terenul, dar asta putem detalia dupa ce avem o documentatie, sa avem si o valoare estimativa a investitiei”, a mai declarat Calin Dobra.
Consiliul Judetean Timis mai are un program, destinat oraselor, cu exceptia municipiilor, din judetul Timis, de construire a unor bazine de inot didactice. Primul astfel de bazin va fi construit la Jimbolia. Deja a fost lansata licitatia pentru desemnarea firmei care il va construi.
CITESTE SI: Orasul din Timis in care se amenajeaza un bazin de inot
Bazinul ar urma sa se construiasca pe un teren apartinand CJ Timis avand o suprafata de 3000 mp, pe strada Contele Csekonics din Jimbolia.
Studiul de fezabilitate este estimat la 105.000 lei, iar proiectul tehnic, cu tot cu obtinerea avizelor si acordurilor, plus verificarea si asistenta tehnica, la putin peste 300.000 lei. Costurile totale pentru proiectarea si constructia bazinului sunt estimate la 6.000.000 lei (fara TVA).
Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 9 mai, la orele 15.00.
Bazinul didactic va puta fi folosit de toti locuitorii din Jimbolia.
Dimensiunea bazinului de inot va fi de 25 m lungime, 12,5 m latime, divizat in cinci culoare a cate 2,5 m fiecare. Adancimea este variabila, intre 1,2 si 1,8 m, prevazuta cu block start-uri la capatul bazinului de 1,8 m adancime, in conformitate cu normele europene. Bazinul va avea toate dotarile necesare, vestiare, dusuri, grupuri sanitare, camera de filtrare, pompare si clorinare, cat si spatii administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultana de catre doua clase de elevi, impreuna cu profesorii lor. Estimativ, durata de functionare va fi de peste 50 de ani.
Pareri
Bravo, sunt sate fara canalizare de avem nevoie de sale de innot
Vin alegerile și ciuma roșie are nevoie de promisiuni. Ce realizări a adus Mobra județului? Zero.
Căutați informații și vedeți realizările ciumatilor roșii. Mai exact cum sau derulat programele de dezvoltare locala în tara. 10 ție.. 99% nouă. Marș mă, dacilisea…
Am si eu o intrebare: din ce fonduri va fi finantata functionarea patinoarelor sau a bazinelor de innot? La Timisoara, care are cca 350.000 locuitori, patinoarul din P-ta Libertatii aduna in fiecare seara max 30 de impatimiti ai acestui sport, cam cati credeti ca vor fi la sate? Un patinoar artificial consuma ceva curent, totusi.