Termene mai scurte in Sistemul de Licitatii Publice, sprijin pentru promovarea unor culturi si pentru activitatea de cadastru, printre cererile oamenilor de afaceri din Timis catre ministrul Finantelor Florin Citu, la Timisoara

TIMISOARA. Problemele cu care se confrunta in domeniile in care activeaza si masurile financiare din pandemie au fost discutate de mai multi mari investitori din Timis cu ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, aflat la Timisoara, luni.

Oamenii de afaceri au cerut scurtarea termenelor de atribuire prin Sistemul Electronic de Licitatii Publice, sprijin in activitatea de cadastru, dar si in ceea ce priveste culturile de biomasa.

Florin Citu a abordat masurile financiare impuse de criza sanitara, dar si modul in care va fi construit bugetul pentru anul viitor. In acest caz, oficialul a subliniat nevoia de predictibilitate, dar si de masuri privind digitalizarea, care vor creste veniturile bugetare, dand ca exemplu introducerea facturilor electronice, initiativa ce se estimeaza a aduce la buget un plus de 20 de miliarde de lei, echivalentul a aproximativ doua procente din PIB.

Presedintele CJ Timis, Alin Nica, subliniaza importanta dialogului dintre mediul economic privat si autoritatile publice, cat si angajamentul institutiei de a deveni un partener proactiv in relatia cu investitorii din judet.

Suntem hotarati sa intensificam dialogul cu mediul privat, sa identificam impreuna solutii la problemele cu care se confrunta. in plus, trebuie sa gasim metode pentru a atinge adevaratul potential economic al judetului Timis. E clar ca suntem un exemplu de invidiat la nivel national, dar eu imi doresc sa ne comparam cu regiuni din Europa Occidentala, sa ridicam nivelul indicatorilor de performanta. Revenind la actiunea de astazi, sunt convins ca schimbul nemijlocit de idei intre mediul privat si ministrul Finantelor se va traduce pe termen mediu si lung in decizii guvernamentale care vor raspunde mai bine nevoilor investitorilor. Orice reglementare legala trebuie sa aiba la baza consultarea continua cu cei direct vizati, cu atat mai mult in acest context economic generat de criza sanitara.”, spune Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Investitorii au ridicat, printre altele, probleme privind acordarea de sprijin in promovarea culturilor de biomasa, dar si in ceea ce priveste activitatea de cadastru si sistemul de licitatii publice, in special scurtarea termenelor de atribuire. Au fost abordate si teme privind sistemul energetic national, pozitia Romaniei privind salariul minim european, incurajarea companiilor care isi platesc la termen datoriile sau activitatea ANAF.

Consiliul Consultativ Economic, creat in jurul CJ Timis, este un organism menit a facilita dialogul dintre administratia judeteana si mediul de afaceri, pentru sustinerea investitiilor private din Timis, cat si identificarea de solutii la dificultatile cu care se confrunta companiile. Consiliul numara 17 membri, in cadrul acestuia fiind reprezentate organizatii precum Clubul Economic German, Centrul de Afaceri Romano – Francez, Camera de Comert Italiana, Uniunea Nationala a Patronatelor cu Capital Privat din Romania sau Patronatul National Roman. De mentionat este ca in cadrul intalnirii de astazi cu ministrul Finantelor, membrilor Consiliului Consultativ li s-au alaturat si alti oameni de afaceri din judet.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.