Ai postat pe Facebook mesaje “haioase” in care le transmiteai sefilor sau sotiei “toate cele bune”? Erai cam beat cand se intampla asta? Ca sa nu apara regretele de dupa sau vreo concediere, a fost creat testul anti-betie. Amatorii de retele de socializare au acum o noua metoda prin care sunt opriti sa posteze mesaje sau fotografii dupa ce se intorc de la carciuma. Pe Facebook si pe Twitter a aparut Social Media Sobriety Test, facut de o companie americana. Testul te verifica daca esti treaz si te ajuta sa eviti statusurile penibile sau comentariile indecente pe care le-ai putea posta. Ba chiar si userii de pe MySpace, Flickr si YouTube pot folosi aplicatia, ca sa se protejeze de ei insisi, atunci cand iau decizii sub influenta esentelor bahice. Ca sa demonstrezi ca esti treaz, va trebui sa faci linii drepte cu mausul, sa plimbi cursorul in interiorul unui cerc fara sa iesi in decor, sa scrii alfabetul in sens invers sau sa numeri pana la 30 si apoi sa dai click pe un ceas. Daca nu treci de aceste teste, Social Media Sobriety Test nu-ti permite accesul in conturile de pe retelele de socializare. Ba mai mult: testul de ebrietate posteaza in locul tau urmatorul mesaj pe wall: "Individul este mult prea intoxicat ca sa scrie". Aplicatia este gratuita pentru utilizatorii browser-ului Firefox. Ea trebuie cautata pe Google, instalata si configurata in timp ce sunteti treaz. Asta, ca sa aiba efectele dorite cand va ia cu ameteli. Si toate acestea dupa ce specialistii au constatat ca angajatilor marilor companii nu li se intampla niciodata nimic bun pe net dupa ora 1:00 noaptea. Mai multe persoane au fost concediate dupa ce au postat pe Facebook fotografii sau mesaje defaimatoare la adresa sefilor, colegilor sau chiar a lor – imediat compania i-a dat afara, pe motiv ca strica imaginea firmei. Si Google le propune utilizatorilor o aplicatie similara pentru serviciului Gmail. Utilizatorii acestei aplicatii trebuie sa rezolve cinci probleme de matematica foarte simple inainte de a putea sa trimita un mesaj. [youtube uy1PIgjCqRM&feature=player_embedded]
Ai postat pe Facebook mesaje “haioase” in care le transmiteai sefilor sau sotiei “toate cele bune”? Erai cam beat cand se intampla asta? Ca sa nu apara regretele de dupa sau vreo concediere, a fost creat testul anti-betie. Amatorii de retele de socializare au acum o noua metoda prin care sunt opriti sa posteze mesaje sau fotografii dupa ce se intorc de la carciuma.
Pe Facebook si pe Twitter a aparut Social Media Sobriety Test, facut de o companie americana. Testul te verifica daca esti treaz si te ajuta sa eviti statusurile penibile sau comentariile indecente pe care le-ai putea posta. Ba chiar si userii de pe MySpace, Flickr si YouTube pot folosi aplicatia, ca sa se protejeze de ei insisi, atunci cand iau decizii sub influenta esentelor bahice. Ca sa demonstrezi ca esti treaz, va trebui sa faci linii drepte cu mausul, sa plimbi cursorul in interiorul unui cerc fara sa iesi in decor, sa scrii alfabetul in sens invers sau sa numeri pana la 30 si apoi sa dai click pe un ceas.
Daca nu treci de aceste teste, Social Media Sobriety Test nu-ti permite accesul in conturile de pe retelele de socializare. Ba mai mult: testul de ebrietate posteaza in locul tau urmatorul mesaj pe wall: „Individul este mult prea intoxicat ca sa scrie”. Aplicatia este gratuita pentru utilizatorii browser-ului Firefox. Ea trebuie cautata pe Google, instalata si configurata in timp ce sunteti treaz. Asta, ca sa aiba efectele dorite cand va ia cu ameteli. Si toate acestea dupa ce specialistii au constatat ca angajatilor marilor companii nu li se intampla niciodata nimic bun pe net dupa ora 1:00 noaptea. Mai multe persoane au fost concediate dupa ce au postat pe Facebook fotografii sau mesaje defaimatoare la adresa sefilor, colegilor sau chiar a lor – imediat compania i-a dat afara, pe motiv ca strica imaginea firmei.
Si Google le propune utilizatorilor o aplicatie similara pentru serviciului Gmail. Utilizatorii acestei aplicatii trebuie sa rezolve cinci probleme de matematica foarte simple inainte de a putea sa trimita un mesaj.