Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, un model de profesionalism, care a vindeca peste 300 de oameni de coronavirus, chemat consilier de vecini.
Doctorului care a reusit performanta de a regandi organizarea spitalului, astfel incat in cele 2 luni de pandemie niciun cadru medical sa nu fie infectat, i-au fost cerute joi sfaturi de catre medicii si autoritatile din Arad, la spitalul de campanie amenajat in centrul de expozitii.
‘Am venit sa vad si eventual sa ii consiliez pe colegii mei din Arad legat de fluxurile si circuitele acestui spatiu. Si ma bucur ca sunt chiar foarte bine stabilite, nu se amesteca spatiul alb, in care personalul medical isi desfasoara activitatea cu spatiul rosu, unde vor fi pacientii. Sunt circuite foarte bine prestabilite, cu zone de dezinfectie la fiecare spatiu. Este un spatiu mare, generos, e bine. Chiar sunt frumos surprins de ceea ce vad aici. Toata lumea este aplecata inspre a realiza ceea ce trebuie. Nu avem foarte multa experienta si fiecare cauta sa-si transmita experienta unul altuia, pentru ca impreuna sa putem reusi sa luptam impotriva acestui virus. Noi, la Timisoara, am stabilit o modalitate de comunicare, prin care sa ne sprijinim reciproc si din punct de vedere al consultatiilor. Poate facem proiecte de telemedicina comune, pe care cu drag le vom da si colegilor de la Arad‘, a spus medicul Virgil Musta, citat de radioresita.ro.
Doctorul le-a explicat colegilor de la Arad cateva dintre elementele pe care s-a construit succesul de la Timisoara.
‘Timisoara a avut marea sansa ca a prevazut si a actionat profilactic, in sensul ca inainte de a incepe aceasta pandemie am vazut cazurile din Europa si ne-am gandit ca va ajunge si in Romania. Am reorganizat structural spitalul, am stabilit protocoale foarte stricte, ne-am dotat cu echipamente cand mai erau inca pe piata si astfel am reusit sa depasim cu bine prima parte a pandemiei, motiv pentru care noi nici nu am avut cazuri de contaminare si nici nu avem. Apoi am modificat din ceea ce am invatat din practica si consider ca este foarte important sa ne protejam. in plus, am avut parte de o solidaritate deosebita din partea comunitatii. Foarte multi oameni au venit cu echipamente, cu idei, cu experienta. Am colegi care, chiar si din Statele Unite, imi trimit ultimele recenzii clinice ca sa fie mai usor pentru noi sa dobandim experienta‘, a spus medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.
Mai multe AICI.
Pareri
BRAVO!BRAVO!BRAVO!!Deci se poate,daca exista dragoste de meserie si respect pentru pacient.Domnule doctor,respect infinit!!Sanatate si viata lunga sa aveti,ca ati salvat atatia oameni..