Timisoara anului 2015: masinutele turistice ruginesc in parcare. Ce se intampla cu ele?

TIMISOARA. Specialistii Primariei Timisoara habar nu au cum sa inmatriculeze masinutele electrice care au fost cumparate pentru circuite turistice prin oras. Motivul este unul absurd: merg prea incet. Autoritatile locale inca viseaza la titlul de Capitala culturala europeana in 2021.

opiniatimisoarei.ro a scris in mai multe randuri despre minibuzele turistice cu motor electric cumparate de Primaria Timisoara. Au costat 15.000 de euro bucata, insa nu pot fi omologate, inmatriculate si, drept urmare, nu pot circula pe drumurile publice. Au interzis asadar pe strazile din Timisoara, dar autoritatile locale le-ar putea pune sa circule prin Muzeul Banatului sau pe la Gradina Zoologica. Desi s-a discutat despre asta, masinutele electrice inca stau nefolosite la RATT. Avem tarifele pentru plimbari, avem traseu, dar nu le putem utiliza.

Primarul Nicolae Robu a tinut mortis ca masinutele sa fie cumparate anul trecut, spre sfarsitul verii. Timisorenii s-au putut plimba cu ele intr-o singura zi, pe 17 septembrie, cand au fost organizate deplasari prin oras, masinutele avand numere rosii. Apoi au fost trimise la iernat intr-un depozit al RATT.

Mai sunt cateva luni si se implineste un an de cand au fost aduse la Timisoara, iar autoritatile locale habar nu au ce sa faca cu ele.

„Este o problema care nu-mi este foarte clara. Ele au fost inmatriculate in Ungaria, tara membru UE, in Romania nu este procedura. Se spune ca nu este procedura, pentru ca viteza este de sub 25 km/ora. City-managerul Sorin Dragoi (n.r. care incearca sa rezolve problema) mi-a spus ca, de fapt, ele merg cu peste 40 km/ora, dar pot merge numai dupa ce sunt inscrise. Este un cerc vicios. Sunt lente, pentru ca nu sunt inscrise. Asa mi-a spus city-managerul, ca au niste setari in cadrul lor, care pot fi facute numai dupa ce sunt omologate si, in acel moment, pot circula”, a explicat edilul Timisoarei.

Primarul sustine ca Timisoara este primul oras din Romania care a cumparat masinute electrice sa-i plimbe pe turisti. Robu e convins ca se va gasi o solutie si spune ca, in cele din urma, daca problema nu se rezolva, minibuzele vor ajunge la Zoo sau la Muzeul Satului Banatean. Nu se stie cand…

„Se va gasi o solutie… in ultima instanta, le vom putea folosi pe circuitele interne. Sa nu ajungem pe drumurile publice. Asta inseamna la Muzeul Satului, la Gradina Zoologica, unde avem circuite cat de cat”, a conchis Nicolae Robu.

Ramane de vazut ce vor face mai departe oficialii Primariei Timisoara si daca, candva, in viitor, ne vom plimba sau nu cu masinutele care au costat orasul 30.000 de euro.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Orice inginer stia ca se va intampla asa ceva.
    Ne-a jefuit primarul-inginer de 30.000 de Euro, comisioanele s-au incasat.
    Acum urmeaza acelasi tip de tzeapa. dar pe bani muuuult mai multi de la bugetul timisorenilor: vaporasele.
    Nici alea nu au ce cauta (in numar de 7) pe Bega.
    In toate tarile civilizate, asemenea actiuni – daca sunt profitabile – le fac privatii.
    De fapt exista un minivaporas pe bega si e supersuficient.

  2. Dar imbecilul asta nu stia ca nu se pot inmatricula INAINTE sa le cumpere?
    Cum poti sa faci o achizitie din bani publici fara sa faci minimum de a verifica daca masinile pot fi folosite in Romania?
    Si cum de au primit numere rosii dar definitive nu se poate?

  3. Aceste masinute trebuie sa-i fie imputate clovnului aflat in fruntea Primariei Timisoara El s-a tot agitat sa fie cumparate, el sa le plateasca Sa i se faca poprire pe avere (cata o avea). Nu se poate ca banul public sa fie irosit de acest primar caraghios si ingust la minte si nimeni sa nu dea socoteala. Ai provocat daune orasului, plateste, Robule! La fel va fi cu cele 7 vaporase pe care vrea sa le aduca pe Bega. Segmentul navigabil din Timisoara nu ar suporta un asemenea trafic. Individul a vazut asa ceva la Venetia sau pe Sena si si-a zis ca trebuie sa umple Bega de „water-taxis” fara a se gandi la proportii si particularitatile Begai, care nu are latimea Senbei si a canalelor venetiene. Insa ca sa ajungi la o asemenea concluzie iti trebuie creier in devla. Robu cred ca are in loc de creier o caramida din ceramica rosie, cum a pus in fosta Piata a Libertatii, actuala Piata Rosie.