TIMISOARA. Romania nu are in zilele noastre niciun velodrom modern pe care sa se pregateasca sportivii de performanta. De aceasta problema s-a lovit recent insusi ministrul Eduard Novak, in timpul pregatirii pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo.
Timisoara, orasul care a gazduit in ultimii doi ani startul in Turul Ciclist al Romaiei, ar putea putea fi primul din tara care va avea velodrom. Cel putin asta lasa sa se inteleaga viceprimarul Cosmin Tabara, dupa ce a participat la Pedaliada, actiune care face parte din proiectul Wow Europe al Asociatiei Junior Sport.
„Am avut o discutie cu un distins om de afaceri din Timisoara, care si-a manifestat intentia de a gasi o solutie, un parteneriat pentru a depune un proiect prin CNI, pentru a construi in Timisoara, sau in localitatile limitrofe, un velodrom, ceea ce ar reprezenta o chestiune de importanta majora pentru sportul romanesc si pentru lumea ciclismului. In Timisoara s-a promovat foarte mult ciclismul si toata lumea se da un sustinator al bicicletei, dar eu cred ca trebuie sa mergem mai departe daca sustinem mersul pe bicicleta si sa dezvoltam si sportul, si fiind o chestiune utila, sanatoasa si sa dezvoltam si o chestie profesionista„, a spus viceprimarul Cosmin Tabara, dupa participarea la Pedaliada, evenimentul organizat in cadrul proiectului WOW Europe.
Ciclismul este un sport cu traditie in Timisoara. Primele date despre ciclismul de agrement, dar si profesionist ni le ofera primarul Jozef Geml in volumul sau „Vechea Timisoara”.
„Scurt timp a functionat si Asociatia de Ciclism infiintata de Arpad Leyritz in anul 1886, caci desi asociatia – care mai tarziu s-a numit Velocitas – a amenajat o pista mare de ciclism pe mica pasune cetateneasca, acolo unde astazi se afla terenul de sport ‘Kinizsi’ si a inaugurat-o festiv la 20 august 1897, ciclismul a incetat curand sa fie practicat ca sport, deoarece majoritatea oamenilor foloseau bicicleta pentru a merge la lucru. La fel de scurta a fost si viata Reuniunii biciclistilor infiintata in anul 1898 de avocatul dr. Ignaz Rona precum si a ‘Bicykleclub’ infiintat de Konstantin Sztura„, scria primarul Geml.
In prezent, in Timis exista trei cluburi afiliate la Federatia Romana de ciclism, conform site-ului oficial: Tibiscus, CSU Universitatea de Vest Timisoara si ACS Velocitas la Dumbravita, iar pe lista cluburilor cu afiliere provizorie se mai afla sio Clubul Sportiv Denta 2020.
Foto: monitorulcj.ro
Pareri
Suntem satui de o sa facem si in schimb furati tot ce se poate. Puneti laba si faceti daca stiti cum. Noi vom constata.
!!
O singura nedumerire am.
O sa fie gata inainte sau dupa ce se termina stadionul si salii de sport?
..dupa ce e gata aquaparkul
Hai sa le luam pe rand , ca vad ca ne apucam de toate deodata .
In primii 20 de ani facem stadionul , peste inca zece o sala polivalenta , apoi dupa inca zece un spital regional modern .
In 50 de ani vine randul si autostrazii pana in Srbija , iar apoi ne putem ocupa de velodrom .
Pacat , pana atunci initiatorul velodromului va fi sigur mort de batranete si nu va mai apuca sa-si vada proiectul finalizat .
Ar putea fi primul oras din lume , nu numai din Romania , in care aterizeaza o nava extraterestra .
Ar putea fi primul oras din Romania si din lume , ales de extraterestrii pt un sejur pe Terra .
Ar putea fi primul oras din Romania si din lume , in care se oficiaza o casatorie dintre un pamantean si un extraterestru .
Si cate ar putea fi , ai nevoie doar de putina imaginatie .
Cosmin Tabara e destul de limitat la capitolui imaginatie …
…În schimb e mare PNL-ist cu iz de PSD din familie, si el are doar idei bune cu care sa ne ingrase, pe noi, cititorii prosti si creduli.
PS.Mi-ar plăcea să văd o nuntă extraterestră la noi in Timisoara!
O nunta cu un extratereștru nu va fi o problemă având în vedere ca până atunci toți hAU(R)SR-iști și susținătorii lor vor avea bulanul spart !🤣🤣🤣🤣🤣
De ce mai publicați astfel de inepții?
S-a făcut ceva până acum în domeniul sportului, stadioane, săli polivalente, etc. și noi nu le vedem?
Când s-o face prima investiție, scuze când om vedea prima investiție pentru sport, în Timișoara, finalizată, atunci puteți să mai scrieți despre investiții.
fix de velodrom era nevoie în timișoara. asta ne lipsea. în rest avem de toate
Eu cred ca Tabara glumeste , cum au glumit (ei politicienii locali) si cu stadionul , sala polivalenta , spitalul regional sau autostrada panain Srbija .
Iar noi , prosti fiind , nu ne-am prins de gluma .
Hai să nu ne disipăm energia în toate direcțiile.
Să ne concentrăm să bifăm etapizat: stadion de 32.000 de locuri, după Polivalentă de 16.000 de locuri, după să aducem în discuție velodrom. La fel și cu Aquapark. Hai să-l facem pe cel din Buziaș întâi, și apoi după la Sânnicolau.
Nu va este rușine sa mai afirmați ca ve ți face acest velodrom. Station = 0 , sală polivalenta = 0
O să vină refugiații să se dea cu tzoagla pe velodrom.
Inca o promisiune de la un PNL-ist! Se va adeveri cand or zbura porcii!!
ha, ha, ha,ha!!!!! ce prost e asta! cand se face si hipodromul?!
După ce am terminat noul stadion, noua sala polivalentă, noul bazin olimpic, amenajarea canalului Bega pentru antrenamentul sportivilor cu bărci a venit rindul velodromului. Mai bine mai tirziu decit niciodată.
Asta e culmea!Avem sala de sport NOUA,Aqualand NOU,Stadion NOU,AVEM CENTURA RUTIERA,avem METROU…….Unde mai punem si…VELODROMUL!??
Chiar ca suntem in lumea viselor.
Si la ce ar servi velodromul? „Cu papion dar rupti in c…?”
„Avem” bazine de innot cu gramada (nefacute), amenajarea Begai ptr. canotaj academic, caiac, canoe (vezi anii #960 si urmatorii cativa, … CSS, SSE cluburi care spun ceva? Si multe altele. Sportul devine un lux pentru cei bogati!
Revin: SOLICITAM (Timisorenii) UN MUZEU AL STUDIILOR (TUNURILOR) DE FEZABILITATE (ptr ultimii 20 de ani!!!
Sa vedeti cati vizitatori vor fi!
Nu au spațiu destul pentru aceste tunuri financiare…COJOCARU stie de ce!!!