Timisoara are operator de curatenie. S-a incheiat licitatia pentru curatenia stradala

TIMISOARA. S-a incheiat licitatia pentru curatenia stradala din Timisoara, dupa ce timp de mai multe luni orasul nu a avut o firma care sa se ocupe de acest domeniu.

CITESTE SI: Mesaj plin cu sageti transmis de Adriana Stoicescu, de ziua sa: ‘Toti veti plati. Pentru raul facut, pentru minciunile spuse, pentru destinele frante’ 

Dupa finalizarea licitatiei, nicio firma nu a depus contestatie, astfel ca de acum firma Brantner Servicii Ecologice din Cluj se va ocupa de curatenia stradala din Timisoara.

„Am incheiat cu succes licitatia pentru salubrizare stradala. S-a incheiat si perioada de depunere de contestatii. A castigat firma Brantner Servicii Ecologice SRL din Cluj. Valoare e de 72.783.988 lei, la care se adauga TVA. Contractul este unul cadru pe 4 ani. Referintele sunt bune, e o firma serioasa, si 4 ani nu o sa mai avem probleme. Orice cetatean poate sa vada ca situatia s-a schimbat fata de acum o luna. Lucrurile s-a pus la punct. Aveti incredere ca Timisoara va fi un oras model de oras curat. Vreau sa fie un oras model si pe zona de care raspunde ADID si pe cea de care raspunde primaria. Contractul nu este semnat pentru ca nu au putut veni, insa saptamana viitoare vor veni si imediat ce se semneaza contractul se trece la treaba”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Cu toate ca mai ales in mediul online timisorenii s-au plans in continuu de mizeria de pe strazi, primarul se declara multumit de munca prestata de Horticultura.

„Horticultura a facut o treaba foarte buna, dar trebuie sa intelegem ca a fost o situatie de forta majora. Si Horticultura si SDM si-au facut datoria. Dar eu am spus de la inceput ca nu o sa poata face fata SDM la deszapezire ca un operator cu sectoare atribuite in oras sau utilaje corespunzatoare. Nu am putut plati mai multe de 30.000 de euro„, a completat edilul.

Potrivit reprezentantilor Primariei, firma Brantner va actiona in Timisoara cu utilaje Euro 6, de ultima generatie.

Va reamintim, contractul incheiat intre Primaria Timisoara si Retim, fostul operator de salubritate, a fost reziliat in vara anului trecut, cu doua zile inainte de expirarea acestuia. Astfel, RETIM a fost obligat sa continue sa faca curatenie in oras pana la inceputul lunii noiembrie. De la 1 noiembrie maturatul strazilor si golitul cosurilor de gunoi, au intrat oficial in atributiile SC Horticultura. Pentru acest serviciu, s-au semnat contracte de forta majora, in valoare de cate 30.000 de euro.

In continuare, de ridicatul pubelelor cu gunoi se va ocupa Retim.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Brantner va avea enorm de lucru, Timisoara a devenit o groapa de gunoi.
    Cate luni i-au trebuit nesimtitului de Robu sa aleaga o firma?!

  2. Firma Brantner se poate si sperăm să fie serioasă dar dacă nu se va face ordine cu asociațiile de locatari, proprietarii de imobile si firmele care au obligatia de a face și a menține curățenia în perimetrul unde locuiesc s-au își desfășoară activitatea Timișoara nu va arăta niciodată ca un ora civilizat .
    Peste tot printre blocuri găsești tot felul de gărdulețe rupte ,îndoite de pe timpul lui nea Ceașcă buruieni și boscheți, fiecare crede că este stăpân pe 2, 3 mp unde plantează după mintea lui flori sau ceapă. Să nu mai vorbim de dezastrul care îl lasă toate firmele de construcții după predarea lucrării.
    Iar acum pentru domnul primar referitor la lucrarea de lărgire la 4 benzi de pe Martirilor;
    Dacă lucrarea a fost predată ca fiind finalizată iar în contract este prevăzut și cu amenajarea spațiului verde sunt două variante;
    Ori cine a semnat recepția este FULL IDIOT, ori a luat șpagă.
    ORI DVS AȚI FĂCUT CONCEDIUL ÎN JAMAICA PE BANII CONSTRUCTORULUI
    În Austria acestă problemă se rezolvă ff simplu dacă nimeni nu a luat șpagă bineînțeles !!!!!!!!
    La recepție se constată nerespectarea contractului, se stabilește termenul de finalizare, bine înțeles cu penalizări iar dacă nici după asta nu este respectat proiectul beneficiarul contractează altă firmă iar firma care nu a respectat contractul trebuie să plătească și să facă primul pas spre faliment.
    CAM ASA AU AJUNS ȚĂRILE DIN VEST SĂ ARATE CIVILIZAT .

  3. Si copacii rupti de vant si zapada?Si tonele de crengi rupte si aruncate aiurea printre blocuri?Si noroaiele carate pe roti de nesimtitii care parcheaza in spatiile verzi??Astea cine le curata??Orasul e MURDAR,MURDAR!!Daca mai si ploua nitel,devine o mocirla…..hectare de mocirla….

  4. unde trebuie sunat ca sa vina pentru a taia crengiile rupte din copaci, care nu au cazut la pamant?

    • Unde? La Cluj, desigur.