Timisoara e in topul destinatiilor alese de turistii straini care vin in Romania! Cati dintre ei chiar viziteaza orasul?

8 milioane de turisti straini vin in Romania an de an, iar jumatate dintre ei aleg 3 destinatii: Bucuresti, Brasov si Timisoara. Compania de cercetare de piata Euromonitor a intocmit o statistica a turistilor straini (international arrivals) care ajung la noi, iar cei de la zf.ro au facut in baza acestor date mai multe calcule.

Asadar, 4 milioane de straini aleg intre primele 3 destinatii Timisoara. Sa nu ne imbatam cu apa rece insa. Impartim cu Brasovul cam 1 milion si jumatate, iar in marea lor majoritate ajung la noi cei in interes de afaceri sau care pornesc in tururi prin tara. Prea putini dintre ei au venit special sa viziteze Timisoara.

opiniatimisoarei.ro va arata cati straini au trecut pragul Centrului Turistic de pe Alba Iulia in 2013 pentru a cere informatii, pliante sau ghizi, dornici sa vada cat mai mult din orasul supranumit Mica Viena.

CITESTE SI: Timisoara turistica in 2013: Cati straini au venit sa descopere frumusetea si povestile orasului si ce i-a fascinat?

Din cei 4 milioane de turisti care se impart in 3 directii, 2,44 milioane sunt gazduiti de Bucuresti fie pentru vacanta, fie pentru business, ei reprezentand o treime din totalul de vizitatori pe care ii primeste Romania. Oricum in marea lor majoritate, strainii care trec pragul Bucurestilor vin pentru afaceri si mai putin pentru vacante de tip city-break sau pentru un popas in turul prin tara.

Ce se intampla in celelalte tari din estul Europei?

Desi este de departe cel mai vizitat oras din Romania, Bucurestiul se afla mult in urma altor capitale din Europa Centrala si de Est, precum Praga sau Budapesta, care primesc anual 5-6 milioane de vizitatori fiecare.

Prin comparatie, Cehia intreaga atrage peste 13 milioane de vizitatori, mai multi decat populatia tarii, care este de 10,5 milioane.

Citeste mai multe aici!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Poate ar fi corect sa precizati si sursa fotografiilor?

    • pai eu vad ca ii watermark lasat pe poze cu sursa. altii le taie de nu le mai recunosti.