Timisoara este pe harta lumii care cuprinde cei mai apreciati medici cercetatori in Microchirurgie. Vezi de ce!

La Timisoara a inceput cea de-a 31 editie a Seminarului Practic International de Microchirurgie a Vaselor si Nervilor, un eveniment special care, organizat aici, demonstreaza inca o data valoarea si aprecierea de care se bucura medicii specialisti din Banat peste hotare.

Un tanar de numai 23 de ani a castigat Bursa de 1000 de euro care ii asigura participarea gratuita la acest curs unde se intalnesc cativa dintre cei mai faimosi doctori cercetatori in acest domeniu.

La cei 23 de ani ai sai, austriacul Lorenz Larcher a scris si a colaborat la peste 20 de lucrari stiintifice, dar are si o experienta impresionanta in domeniu. Timp de doi ani a facut la Paris un curs despre reconstructie microchirurgicala.

“Ma pasioneaza microchirugia pentru ca ajungi sa faci operatii care par imposibile. Dincolo de faptul ca ajuti oamenii sa supravietuiesca, poti ajuta pe cineva sa-si schimbe modul de traii. De exemplu, poti reface sanul unei femei, iar in acest fel ii oferi un alt mod de a privi viata”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro tanarul cercetator Lorenz Larcher.

Pentru aceasta bursa se putea inscrie orice medic rezident cu aplecare spre microchirugie. Dintre toti cei inscrisi Lorenz Larcher a dovedit ca merita bursa.

“A avut un CV impresionant, pe care il invidiez pozitiv, o dedicatie si un entuziasm extraordinare si in conculuzie o suma de realizari la varsta lui, cu totul si cu totul de invidiat, o dorinta deosebita de a merge inainte, comparabila cu colegii care au venit si ei si au purtat invatatura de la noi pe cu totul  alte meleaguri”,  a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro medicul Mihai Ionac, coordonatorul  Seminarului Practic International de Microchirurgie. Premiul a fost decernat chiar  de Werner Spingler, cel care a creat primele instrumente microchirurgicale.

La acest curs participa 18 cercetatori din Italia, Israel, Polonia si Romania. Trainingul are loc in perioada 17-20 octombrie la Timisoara. 

“In aceste zile vor invata bazele microchirugiei, cum se diseca vase foarte mici, cum se prepara si cum se repara aceste vase mici, deci cum facem ca sangele sa circule din nou prin vase care au fost taiate sau distruse. Cursul este important din 2 puncte de vedere. Fiind un curs strict de baza el poate face o triere intre medicii care au aptitudini pentru chirurgie si cei care nu au, iar cei care au venit vor primi informatii fundamentale pe baza carora pot sa-si dezvolte cariera microchirugicala”, a mai precizat Mihai Ionac.

Cursuri similare despre microchirurgie mai au loc in Austria, Franta, Marea Britanie, Germania sau Italia.

FOTO: Virgil Simionescu

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.