Timișoara este weekendul acesta capitala implantologiei orale: Congresul ICTN 2024

În perioada 21-23 noiembrie, Timișoara se transformă în centrul implantologiei orale din România, găzduind Congresul ICTN (Implants Connected to Nature) – singurul eveniment din țară dedicat exclusiv acestui domeniu. Evenimentul, ajuns la cea de-a XV – a ediție, reunește la Timișoara Convention Center peste 500 de participanți și 17 lectori renumiți, atât din România, cât și de pe scena internațională.

Trei zile de prezentări și inovație

Congresul ICTN este cunoscut pentru prezentările de înaltă calitate, oferind un program intens de două zile. Cu o agendă ce cuprinde prezentări captivante și sesiuni de dezbateri, evenimentul devine o platformă esențială pentru schimbul de idei și explorarea noilor tendințe în implantologia orală.

Zona expozițională – tehnologia care definește viitorul stomatologiei

Pe lângă workshop-uri și prezentări, evenimentul include și o zonă expozițională impresionantă, amplasată în cadrul Convention Center. Aici, 29 de companii prestigoase din domeniul medical stomatologic își prezintă cele mai noi tehnologii, echipamente și soluții inovatoare. Vizitatorii au șansa să descopere trendurile care modelează viitorul stomatologiei, să exploreze echipamente de ultimă generație și să se inspire din progresele recente ale industriei.

Congresul este un forum pentru excelență în implantologie

Congresul ICTN, inițiat acum 15 ani, continuă să promoveze excelența și colaborarea în domeniul implantologiei orale. Reunind lideri de opinie și profesioniști de top, evenimentul nu doar că oferă oportunitatea de a învăța de la cei mai buni, ci și de a crea parteneriate valoroase care contribuie la dezvoltarea stomatologiei la nivel național și internațional.

Prof. Dr. Emanuel Bratu vine cu o serie de precizări legate de congres.

De ce ați decis să organizați acest congres?

Când am început în 2009, implantologia orală în România, era cu circa 10-15 în urmă a ceea ce se întâmplă în Europa și Statele Unite, iar menirea acestui congres a fost să inchidă această bresă și să ne aducă la același nivel cu ceea ce se întâmplă în lume.

Ce schimbări au avut loc din 2009 și până astăzi?

Au avut loc multe schimbări. În primul rând tehnologia a evoluat foarte mult în ultimii 15 ani, de la instrumente de planificare și până la implementare, lucrurile au evoluat în beneficiul pacientului, în beneficiul vitezei de lucru și al predictibilitatii, dar au evoluat și din punctul de vedere al pregătirii medicilor, care au astăzi la dispoziția lor foarte multe oportunități de a-și perfecționa activitatea.

Ce planuri de viitor aveți în privința congresului, dar și, în general, ca medic și profesor?

Îmi doresc să reușim să facem un eveniment adaptat generațiilor care sunt astăzi în câmpul muncii, adică generațiile Z și Y, care vin din urmă, și care au alte valori legate de răbdare, de informație, și de viață personală. Și atunci, trebuie să ne adaptăm, cu tehnica de educare, cu formatul evenimentului, la viitorii noștri colegi.

Nu este ușor, dar, atunci când faci totul cu pasiune și cu dragoste față de meserie, lucru care mi-au fost insuflat din familie, de atâtea zeci de ani, lucrurile merg de la sine. Important e să nu abandonezi, să vii din spate și să inovezi și să fii dispus să dai informația din inima către colegii tăi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.