Timisoara salvata iarasi de Guvern. Inca un ajutor financiar ajunge la Primaria lui Dominic Fritz pentru ca timisorenii sa nu ramana fara caldura si apa calda

TIMISOARA. Guvernul PNL-PSD salveaza din nou administratia USR a Timisoarei.

Dupa ce in noiembrie a oferit Primariei Timisoara un ajutor financiar record, de 54 de milioane de lei, pentru Colterm, Guvernul trimite din nou fonduri drept sprijin pentru incalzire, pentru ca populatia sa nu ramana fara caldura si apa calda in plina iarna. Este vorba de aplicarea retroactiva a schemei de compensare pentru consumul de gaze in noiembrie si decembrie, Timisoara fiind eligibila pentru aceasta masura.

La Timisoara urmeaza sa ajunga inca 15,4 milioane de lei. Anuntul a fost facut de subprefectul de Timis, Ovidiu Draganescu.

Guvernul Romaniei scoate din nou din impas primaria timișoreana în problema incalzirii centralizate a orasului. Acum, rezolvarea a venit prin transferul unei sume de peste 15,4 milioane lei reprezentand aplicarea retroactiva a schemei de compensare pentru consumul de gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022. Astfel, pentru luna noiembrie compensarea este de 4.103 mii lei, iar pentru luna decembrie 11.300 mii lei. Banii vor fi in trezorerie si vor asigura linistea abonatilor Colterm cel putin pana la inceputul lunii februarie” a anuntat subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu pe pagina sa de Facebook.

Va reamintim, pentru ca nu a gasit solutiile pe care le-a promis in campania electorala pentru Colterm si a luat decizii controversate, unele cu iz penal, luni, primarul Timisoarei Dominic Fritz a transmis o scrisoare deschisa premierului Nicolae Ciuca si parlamentarilor de Timis, in care face apel la acestia sa gaseasca ei solutii pentru sistemul centralizat de incalzire aflat in pragul colapsului la Timisoara.

CITESTE SI: Dezastrul e complet. Fara solutii, primarul Dominic Fritz trimite o scrisoare deschisa catre premierul Nicolae Ciuca si parlamentarii de Timis: Nu avem parghii de a sustine continuarea serviciului de termoficare 

Dupa ce caloriferele abonatilor au inceput sa se raceasca, Colterm a anuntat luni ca reduce temperatura de furnizare a agentului termic, dar si ca are in vedere sa opreasca livrarea apei calde pe timpul noptii.

Colterm are datorii la furnizori de peste 300 de milioane de lei. La aceasta suma se adauga 106.863.467 lei reprezentand amenda primita in luna mai 2021 de la Administraţia Fondului pentru Mediu, dupa ce primarul Dominic Fritz nu a convocat Adunarea Generala a Acţionarilor de la Colterm pentru a discuta problema achizitionarii certificatelor de poluare impuse de Uniunea Europeana. Ulterior, edilul a contestat aceasta amenda, insa a pierdut procesul in luna decembrie 2021.

Din cauza datoriilor si pentru ca nu si-a facut stoc de carbune, Colterm a intrerupt furnizarea agentului termic timp de mai multe zile, la Timisoara, in acest sezon. Aceasta dupa ce primarul Dominic Fritz a anuntat intrarea in insolventa a companiei, iar EOn s-a temut ca nu isi va mai recupera datoriile si a oprit robinetul de gaz.

In cele din urma a fost semnat un nou contract de furnizare de gaze naturale, cu o alta firma, insa cu plata in avans. Gazul e folosit pentru arderea carbunelui.

In 11 noiembrie 2021, Guvernul a alocat municipiului Timisoara aproape 54 de milioane de lei de la fondul de rezerva pentru termoficare.  Primaria a primit alti  100.000 de lei sprijin de la Consiliul Judetean Timis, bani la care se adauga 24 de milioane de lei incasati anticipat, inca din vara, de la abonatii societatii de termoficare.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Stimata echipa editoriala, relatati, dintr-o perspectiva eronata, aceasta tragedie a sistemului centralizat de termoficare!
    Și anume, permanent, faceți referire la „salvarea” pe care Guvernul României o face prin alocarea de resurse bugetare către Colterm, INSA uitați un lucru esențial: bugetul României este construit și din taxele și impozitele pe care timișorenii le plătesc!
    Pornind de la construcția Dvs ideatica, am putea și noi timișorenii sa spunem permanent ca „salvam”, pe cineva sau ceva din România în fiecare zi prin impoIzitele plătite !
    Doar din dorința de a va pozitiona în „opoziție” cu o administrație vremelnica „uitati” sa.spuneti ca nu administrația locala ( indiferent de culoarea.politica a ei ) este vinovata de creșterea exponențiala a preturilor la energie ! Aceasta este o problema națională pe care doar Guvernul unui stat poate sa o rezolve
    De asemenea remarc faptul ca nu ati făcut în articolele Dvs pe acessta tema nici o analiza pertinenta a situatie datoriilor
    Colterm pentru a informa în mod corect cititorii asupra cauzelor reale ale situației existente !

    PS Eu stiu ca USR a facut o tona de datorii prin masuri complet iresponsabile la Colterm unde singura grija a fost sa-si puna pilele incompetente. In rest, D-zeu cu mila. Cat despre impozitele despre care am vorbit mai sus, trebuie sa recunosc ca daca administratia avea habar cum sa gestioneze situatia, poate acesti bani mergeau in alte gauri decat Colterm, unde iata sunt nevoiti sa contribuie si cei care n-au nicio treaba cu sistemul centralizat. Dar stiti cum e, ordinul pe unitate la USR este sa ii prostim pe putinii care ne mai cred tampeniile. Ajutoarele acestea financiare n-ar trebui sa acopere incompetenta. Pentru ca, trebuie sa recunoastem, desi si alte orase cu astfel de sisteme o duc greu, primarii lor au fost mai intelepti, iar populatia nu a ramas in frig ca la Timisoara. Dar eu cred orbeste in abilitatile lui Dominic Fritz de a ne scoate la lumina

    • @Marius dixit: ”permanent, faceți referire la „salvarea” pe care Guvernul României o face prin alocarea de resurse bugetare către Colterm, INSA uitați un lucru esențial: bugetul României este construit și din taxele și impozitele pe care timișorenii le plătesc!”

      Noi ghini, așa-i! Frunce ai, minte ce-ți mai trebuie?!… Probabil că de aceea ”ai uitat un lucru esențial” – pentru termoficare, cimișorenii tăi AU PRIMIIT DEJA MULT MAI MULȚI BANI DECÂT MERITĂ, raportat la ponderea contribuției lor la bugetul statului și prin comparație cu contributori cu mult mai multă, mai multă sau la fel de multă greutate. De exemplu, Cimișoara A PRIMIT DEJA MULT MAI MULȚI BANI pentru termoficare decât Constanța și, cu tupeu ți9ănesc specific, (h)orașul cere acum din nou alți bani, la scurt timp de la prima pomană.

      • Hai sictir!!Daca scrii ,,ghini,, sigur esti de pe la Vaslui.Cara-te inapoi de unde ai venit..nu-ti da cu parerea la ce nu pricepi.
        Timisul si Timisoara dau mai multi bani la buget,decit 20 Vasluiuri.Despre ce vorbim??

      • Stimate Domn, o dezbatere de idei se construiește cu respect fata de interlocutor!
        Pornind dezbaterea cu jigniri , descalifica conținutul opiniilor pe care le emiteți!
        În rest, sa auzim numai de bine !

      • banateanca asa-i ?

    • Toti comenteaza politic dar nimeni nu vede ca 15.4 milioane de lei (milioane) ajung pana la inceputul lui februarie (sa zice mijocul), iar compensare pe noiembrie este de 4.103 mii lei, iar pentru luna decembrie 11.300 mii lei. Daca e corect ce a scris autorul (si sunt sanse) atunci ce sa mai zicem, frumoasa compensare nu ajunge nici pentru o ora de functionare a Colterm…

      • 4103 mii = 4.1 mil
        11300 mii = 11.3 mil
        4.1 mil + 11.3 mil = 15.4 mil

        Matematica de clasa 5-a

    • Asta sună ca dracu:

      „Banii vor fi in trezorerie si vor asigura linistea abonatilor Colterm cel putin pana la inceputul lunii februarie” a anuntat subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu pe pagina sa de Facebook.”

      Plătim cu totii pentru linistea abonatilor colterm. Eu când sînt neliniștit nu imi dă nimeni bani.

      Si nu sunt abonați, sînt clienți. In facturi nu apare nici un fel de abonament. De fapt ei nu sînt in stare să-și plătească nici energia termică consumată, din ce să mai plătească si abonament?

  2. Aici se ajunge când niste proști ,conduc orașul!!!!!

    • Ai dreptate, de 30 de ani, atentie 30 de ani, Timisoara este condusa haotic…

  3. PNL PSD salvatorii Timișoarei al doilea mare contribuitor la buget după București,eu zic că asta e performanta de lăudat in ziar ne aruncă resturi și noi votam pe Gheorghiu și beni ardelean și pe tabără la primărie , câtă eficienta cat sprijin hai sa ne ridicam in picioare și să aplaudăm. Bravo un articol excelent PNL =PSD salvează Timișoara de useristi cei răi ce nu vor sa împartă prada

    • Prea multa infumurare banateana strica. Daca vorbim de contributii la buget Timisul nu mai este al doilea contributor la buget dupa Bucurest. Daca vorbim de Timisoara nici nu mai intra in top.

      • ”Timisul nu mai este al doilea contributor la buget dupa Bucuresti”

        Nici nu a fost vreodată al doilea contributor după București.

      • Mai Ionel, daca nu Trimisul este al doilea contributie la PIB ul României, cine este? Poate Clujul, iar Bucureștiul are CONTRIBUTIE foarte mare pentru ca toate marile UNITATI ECONOMICE, adică unde sunt bani mulți au SEDIUL in Bucuresti. De exemplu: Enel, Petrom, OMV….n- are fost sa le scriu pe toate.

        • Dupa Bucuresti e Ilfov, dupa Ilfov e Clujul. Pe 4 vine Timisul deocamdata. Vedem ce zice Bihorul/Prahova/Constanta in perioada urmatoare.

    • @Mihai ne spune în deplină ignoranță: ”PNL PSD salvatorii Timișoarei al doilea mare contribuitor la buget după București,eu zic că asta e performanta de lăudat”

      Mihaiță… ți s-ar putea reproșa că ”ești greu de cap”, dar ar fi un neadevăr – capul tău este, de fapt, foarte ușor, un mediu rarefiat. Mihăiță, după ce că…, mai ești și îndărătnic (și asta este nu o ”performanță de lăudat”), așa că o să reiau comentariul de ieri pentru a nu mai pierde timpul: după București, CEL MAI MARE CONTRIBUTOR LA BUGETUL STATULUI este județul Constanța (1.005 miliarde EUR în 2017, conform Min. Fin. Publice), urmat de jud. Ilfov (0.457 miliarde EUR), care și încheie podiumul pe poziția a treia (jud. Cluj este abia pe locul al patrulea, cu 0.244 miliarde EUR). Județul Cimiș a contribuit cu 0.233 miliarde EUR (așadar, jud. Constanța are o contribuție cât 4 județe Cimiș la un loc, iar jud. Ilfov cât 2 jud. Cimiș însumate). Pentru ca imaginea de ansamblu să fie completă, mai reține că toate județele din Ardeal plus cele două județe ale Banatului ÎNSUMATE au avut o contribuție practic egală cu cea a județului Constanța SINGUR. Iar toate județele din Sud, FĂRĂ București, contribuie în total cu aprox. de două ori și jumătate cât contribuie ardealul și banatul insumate. Dacă studiem și ”baza” aflăm, de exemplu, că în ”Top-10 cele mai mari companii din România” întocmit în noiembrie 2021 sunt 9 companii din Sud (Argeș, București, Constanța, Dolj, Prahova) și una din Moldova (Bacău):
      1. Automobile Dacia (Argeș);
      2. OMV Petrom (București);
      3. OMV Petrom Marketing (București);
      4. Rompetrol Rafinare (Constanța);
      5. Kaufland România (București);
      6. Rompetrol Downstream (București);
      7. British American Tobacco România Trading (București);
      8. Ford România (Dolj);
      9. Lidl Discount (Prahova);
      10. Dedeman (Bacău).
      În Top-10 nu figurează nici măcar o singură companie di ardeal sau din banat.
      De unde ai scos tâmpenia asta cu ”Timișoara al doilea mare contribuitor la buget după București”?!?!
      http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/341/5846/19738645/4/top-1.jpg

      • Ti-a scapat un mic detaliu si anume faptul ca „multe fire mari” din RO si indirect din Tm sunt OBLIGATORIU inregistrate la Bucuresti si participa prin impozitele platite la bunastarea celor de acolo.
        Calculul simplu: daca di TOT scazi CE SE VARSA IN BUGET prin BUCURESTI ramai cu ??? cat la suta contributia Timisoarei?
        Statistici reale? are cineva interesul sa le comunice?

        • Situatia cu inmatricularea marilor companii in Bucuresti sau Ilfov este valabila pentru toarte judetele tarii, Timisul nu e cu nimic mai special. Deocamdata ultinmele informatii sunt legate de 2020 cand topul judetelor era Bucuresti – Ilfov – Timis, estimarile pentru 2021 sunt cu Clujul pe 3. Clujul creste repede, Bihorul creste repede, etc.
          Timisoara are o istorie frumoasa dar asta nu tine nici de cald si nici de foame. Orasul este deja unul dintre cele mai murdare municipii din jumatatea vestica a tarii, cartiere istorice si cu un potential imens ca Iosefin si Fabric devin insa incet niste ghetouri. Poate ca e timpul de lasat putin deoparte fala si mandria banateana ca nu mai valoreaza mare lucru.

        • Nu mi-a scăpat niciun ”mic detaliu”.
          În primul rând, marile companii nu sunt ”inregistrate la București” decât atunci când chiar își au sediul social în București – doar o serie de taxe și impozite sunt plătite direct la bugetul central, în schimb PIB, cifra de afaceri etc. sunt ”contorizate” pe seama județului în care își au sediul social. De exemplu, pentru jud. Timiș, top-3 al celor mai mari companii cuprinde: ”Profi Rom Food SR” (CUI: 11607939, nr. înmatriculare: J35/239/1999, sediu social în Timișoara, Calea Sever Bocu nr.31), ”Continental Automotive Products SRL” (CUI: 11269196, nr. înregistrare: J35/1309/1998, sediu social în Timișoara, strada Avram Imbroane nr.9), ”Continental Automotive România SRL” (CUI: 12817173, nr. înmatriculare: J35/229/2000, sediu social în Timișoara, strada Siemens nr.1). TOATE au sediul în Timișoara, nu în București. Mai mult, dacă o companie își are sediul central în București și filiale în toată țara, atunci PIB realizat de filiale este ”contotrizat” pe seama județelor în care funcționează, nu pe seama Bucureștiului. Gogomănia asta cu ”marile companii obligate să aibă sediul social la București” este rostogolită de ani de zile de tot felul de ardeleni și bănățeni ignoranți și frustrați de faptul că Vechiul Regat nu îi bagă în seamă așa cum cred ei, frustrații, că ar trebui să o facă. Adevărul este că Vechiul Regat îi bagă prea mult în seamă, mult mai mult decât ar trebui! Dovadă și faptul că în perioada 2010-2014, CNADNR (compania națională de drumuri) a investit 16074 mil. Lei în transilvania și banat, dar numai pe sfert (4640 mil. Lei) în Sud (Muntenia, Oltenia și Dobrogea) și doar o zecime (1767 mil. Lei) în Moldova. E vorba de fonduri constituite în cea mai mare măsură din contribuțiile celor din Sud (e adevărat, Moldova nu are o contribuție efectivă la bugetul central, dar ardealul și banatul împreună nu contribuie nici pe jumătate cât județele din Sud, exceptând Bucureștiul!). De fapt, după Revoluție, mizeria asta cu favorizarea regiunilor cucerite de Vechiul Regat în urma războiului româno-maghiar din 1919 (ardealul și banatul) a început mai devreme de 2010 – prima ”autostradă” (drum modernizat) post-decembristă, care leagă Timișoara de Nădlac prin Arad) a început să fie construită în 1995 în banat, nu în Sud (Gruppo Dipenta Costruzioni SpA., cu finanțare din partea statului român și a Băncii Mondiale, intermediere realizată de Christine Valmy, româncă originară din București).
          În al doilea rând, taxele și impozitele ”plătite direct la București” nu intră în buzunarul Primăriei Generale București, în buzunarele bucureștenilor. Spunem ”București” în sens de ”centru”.
          Așadar, ”bănățanii dă frunce” și ”argyelenii cei iuți la minte ca melcul” să facă bine să ne scutească de nerușinata lor ”gălăgie ca la ușa cortului”!

          • Te lupți cu morile de vânt, idioții ăștia nu știu decât „usrcâh”, „uolcienii îs gie vinîă”, „bănatu-i fruncia”, dar fără oltenii noștri din Severin, ăștia nu-s în stare să nimerească drumul spre casă!

      • dupa ce ca esti prost mai si claxonezi, citeste, citeste ca o sa ramai exact cum a spus Brancusi….SARAC SI PROST…TOP 15 al exportului pe judeţe în anul 2020 (după sediul social al exportatorului) la data de 31.08. (date disponibile), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019.

        Nr.
        crt Judeţ Ponderea exportului judeţului
        în total export ( % ) Creştere procentuală
        2020/ 2019
        TOTAL EXPORT 100,00 -15,31
        1 Municipiul Bucureşti 17,75 -11,39
        2 Timiş 10,74 -14.90
        3 Argeş 6,94 -35,30
        4 Brașov 5,13 -15,68
        5 Ilfov 4,54 -5,01
        6 Dolj 4,45 +3,18
        7 Sibiu 4,41 -18,64
        8 Arad 4,19 -29,48
        9 Prahova 4,05 +0,63
        10 Alba 3,74 -14,87
        11 Bihor 3,32 -4,07
        12 Cluj 2,77 -9,82
        13 Olt 2,31 -20,30
        14 Maramureș 2,11 -11,98
        15 Constanța 1,90 -35,14
        Exportul din cele 15 judeţe cumulează peste ¾ (78,35%) din livrările de mărfuri româneşti.

        La polul opus se află judeţele Gorj, cu o pondere de 0,09% din exportul total al ţării noastre, Giurgiu (0,1%), Mehedinţi (0,2%), Teleorman (0, 22%), Ialomița (0,23%), Vaslui (0,25%) și Brăila (0,28%).

        • Sti ca mai exista si alte ramuri ale economiei ce intra in calculul produsului pe judet? Din cifrele alea-mi spui ca la Cluj e un pic mai bine decat in Olt? Banatean din tata-n fiu asai?

          • *Știi că ești agramat?

        • ”TOP 15 al exportului pe judeţe în anul 2020…”
          🙂
          Așa și?! Parpanghele, de când este exportul un indicator al contributivității la bugetul central?! Nu este nici măcar un indicator al puterii economice, al nivelului PIB. Măi analfabet funcțional de banatustan, statul Ecuador (America de Sud) este în top-5 al celor mai mari exportatori de banane, dar nici vorbă să fie în top-5 ca putere economică, nu este nici măcar vreo putere economică. Parpanghele, agevăratule, având în vedere pasiunea ta pentru ”claxonat”, ”semnalizat” etc. bănuiesc faptul că ești vreun taximetrist înfometat care pândește clientul în parcare sau vreun ”pilot” de autobasculantă care cară pietriș. Asta ar explica și analfabetismul tău funcțional…

          • Eu ți-am spus că încerci să explici unor dobitoci că n-au dreptate și tu, Batman Batman!
            Banatustanezul rămâne banatustanez!

  4. Nu vă mai bateți pe buget, să dea guvernul ca din banii încasări 40% pleacă la bugetul național. LA cât cotizează Timișul să ne dea nu tot în moldova …..

    • Hahaha! A apărut un alt ”Mihăiță dân banat”! Mai sunt mulți ”Mihăiță” pe acolo?! De județul Caraș-Severin din banatustan ai auzit?! Da, Caraș-Severin este chiar județul căruia Bucureștiul îi dă bani în fiecare an pentru a-l menține pe linia de plutire, este chiar județul care face parte din ”Plutonul Cerșetorilor”: Vaslui, Maramureș, Caraș-Severin, Teleorman”

      • Se vede ca esti un imbecil pripasit in Banat.Pana in 1990 două județe Caras Severin si Hunedoara erau printre cele mai industrializate. Încă de prin1872 la Reșița se făceau locomotive, cand la voi nici căruțe nu erau. 1Guvernele voastre au adus aceste județe in halul in care sunt. Mars acasă daca nu- ti place in Banat.

        • Imbecilule, nu locuiesc în ți9ănia banatustanului, iar în privința județului Caraș-Severin fă bine și scutește-mă de ”glagoria” da puturoasă, mincinoasă și lăudăroasă de bănățan agevărat, povești de adormit copiii cu ”mince de argyelean și frunce de bănățan”! Datele, numerele, cifrele sunt clare! Județul Caraș-Severin (care reprezintă aprox. jumătate din banat și care este mult ”mai autentic bănățean” în comparație cu jud. Timiș, unde directorii sunt, în general, din Vechiul Regat, motiv pentru care este și mai prosper) intră în categoria ”Sărăcia Pământului”, alături de Vaslui, Maramureș și Teleorman. În mod normal, fiecrae bănățan agevărat din Caraș-Severin ar trebui să aibă în bordei o icoană cu Sfântul Dumitru, protectorul Bucureștiului, la care să se roage în fiecare seară: ”Hai, Sfinte Dumitru, mai trimite și tu niște bani de la București!” Dar deh, bănățanul agevărat, în nerușinarea lui, face ce știe mai bine: gălăgie și ”ți9ăneală”…
          Când vei veni cu date, numere, cifre, surse… mai vorbim. Până atunci, stai la cort, unde îți este locul!

          • De ce Maramuresul in lista cu Vaslui si Teleorman? Maramuresul este undeva pe la mijlocul clasamentului de judete. Mult mai slabe sunt Salaj, Satu Mare, Bistrita, Covasna, Mehedinti, Tulcea, etc

        • „Caras Severin si Hunedoara erau printre cele mai industrializate „, Timisoara are o istorie frumoasa….toate sunt la timpul trecut dar asta nu tine nici de cald si nici de foame.

          • ”De ce Maramuresul in lista cu Vaslui si Teleorman?”

            Pentru că acolo este. Jud. Vaslui, Maramureș, Caraș-Severin, Teleorman sunt, practic, finanțate de București. Ele primesc de la bugetul central mai mulți bani decât contribuie. Din datele publicate de Min. Fin. în 2017, rezultă ca jud. Maramureș a contribuit la bugetul central cu 112.119.048 EUR și a primit înapoi de la bugetul central 116.833.333 EUR. O operațiune aritmetică simplă ne spune că, în realitate, Maramureșul nu a contribuit la bugetul central, ci a primit 4.714.285 EUR de la bugetul central. Ca premiu de consolare pentru maramureșeni, jud. Caraș-Severin a primit de la bugetul central, în anul respectiv, de vreo 3 ori mai mult decât jud. Maramureș.

  5. Cica primaria lui Fritz….
    Ii primaria noastra, a orasului, a cetatenilor, ca doar nu ii proprietatea personala a lui Fritz

  6. Unde e acum divizia antitero de pe fb/net a usr sa injure pe banda rulanta pnlul si psdul?

  7. „Cel putin pana la inceputul lunii februarie” – pai stai asa, ca azi e deja 19 ianuarie, mai sunt fix 12 zile deci nici macar 2 saptamani pana in februarie. Dupa care iar frig, iar batjocura, dar hey, coafura cimisoreana rezista – nu exista proteste, nu nimic, asa ca DO-NIMIC FRIG stapaneste in continuare primaria, ca pe ograda masii, ca pe o proprietate privata cu toate ca nu e proprietatea privata nici a lui, nici a masii.
    Dar greu usereii sa priceapa altceva decat cateva lozinci inepte cu cuvinte putine si hastaguri in fata.
    Cimisoara, iti meriti soarta!
    Cu Frig inainte! ca o hazna neomarxista ce a devenit orasul asta.

  8. „Va reamintim, pentru ca nu a gasit solutiile pe care le-a promis in campania electorala pentru Colterm si a luat decizii controversate, unele cu iz pena”,Dar nu inteleg pe acesti ziaristi ca intorc vorba in gura MAESTRULUI DONIMIC FRIG! Doar a spus clar in campania electorala Ca daca in scoala pe LASCAU 3 NOAPTEA are soluti pentru COLTERM. Dar ce sa faca sarmanul primar daca lui LASCAU 3 NOAPTEA nu ii se scoala sa dea solutia

  9. Pai isi pune cineva si intrebarea cat a pompat Timisoara zeci de ani la Bugetul Central ? Macar atit sa faca si Tara asta pentru Timisoara.

    • Păi boule banatustanez, de cât timp există Colterm? De ieri? Proști îngrămădiți sunteți!

  10. Si totusi, Fritz ce mai cauta la primarie daca recunoaste ca-i depasit si nu are solutii? Ptr salariul sau si al prietenilor din administratie?!
    Mesaj de la gradinita catre parinti: ” Avem incalzire, dar insuficienta, imbracati mai gros copii. ”
    Am un deja vu, inainte ’90 asa ceva ni se spunea si noua, parintilor de atunci.
    Ce parere ai tov. Fritz Ceausescu? E mare diferenta intre frigul marxist de azi si cel comunist de atunci? Termometrul arata la fel.

    • Doar proștii și copiii mai cred că Loviluția din ’89 a fost făcută de popor, că a „explodat mămăliga”, restul și-au dat seama de mult cine și de ce s-a făcut!

    • Sa vina Robu nu? Ca tare dor iti e de el, doamne ce treaba buna a facut la primarie. Clar Fritz a falimentat Coltermul. Este evident pentru toata lumea. Sa vina Robu!!! Sau si mai bine SA VINA VEORICA!!!! OPINIA TIMISOAREI ESTE PENTRU! Scriu si eu tampenii ca atat ma duce mintea si asta imi zic sefii mei de la USR pe grupurile interne sa postam. Nu le place de voi ca ii aratati asa cum sunt: incompetenti, habarnisti si pusi pe capatuiala, ca toata lumea vede cum dau contracte cu dedicatie din banii timisorenilor. Ati vazut si la Bucuresti, la varf, cum se cearta pe ciolan. Mi-e si rusine ca trebuie sa scriu toate astea, dar din asta imi castig si eu banutii de pita, cand se milostivesc sefii mei de la USR sa mai arunce o ciosvarta si noua, postacilor neobositi si far’ de minte, far’ de scoala. Sa nu va suparati pe mine. Stiu ca e evident ca USR=PSD=PNL=ACEEASI MIZERIE