Timisoara se va incalzi cu energie de la soare. Cartierul in care se pun primele panouri

TIMISOARA. Un mai vechi proiect prin care Timioara sa foloseasca resurse regenerabile pentru produerea de energie prinde contur.

CITESTE SI: A fost dezvaluit proiectul pentru primul Complex Sportiv de cartier la Timisoara. Cum va arata si cand va fi gata

Centrala Electrică de Termoficare Freidorf va fi prima care va produce energie termica folosind puterea soarelui.

Primarul Timisoarei a anuntat iscalirea contractului de proiectare si cumparare de instalatii.

Am semnat pentru proiectarea si achizitionarea de instalatii pentru termoficare, pentru eficientizarea pe resurse regenerabile la CET Freidorf. Energia solara e ecologica, regenerabila, nu produce reziduuri, noxe, e inepuizabila, nu implica costuri de transport.
Contractul este in valoare de 438.500 lei fara TVA, iar firma castigatoare a licitatiei pentru intocmirea proiectului tehnic trebuie sa il finalizeze in 125 de zile. La vara se va finaliza. Investitia e pe termen lung, acum vorbim de proiectare, dar pana in 2020 avem o tinta ca 24 la suta din consumul de energie sa fie asigurat din surse regenerabile„, a spus primarul Timisoarei.

Edilul nu a putut preciza cat anume cantitativ se va asigura prin acest proiect insa a sustinut ca se fac primii pasi pentru introducerea energiilor regenerabile in producerea de energie termica.

CITESTE SI: Prima pasarela din Timisoara care intra in reparatii, la 70 de ani de la construirea ei 

In urma cu un an, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv de la CET Freidorf.

Proiectul ar insemna montarea de panouri solare, pentru energie termica, pe acoperisul tip terasa al centralei care sa producă, folosind si rezervorul de acumulare existent, energia termica necesara prepararii apei calde de consum pe perioada de vara pentru toti consumatorii arondati CET Freidorf.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.