Performanta sportivului antrenat de Ovidiu Sola este cu atat mai importata intrucat Nini nu a implinit inca nici 13 ani. Totusi rezultatele obtinute in anul 2013 l-au ajutat pe timisorean sa obtina o clasare foarte buna in ierarhia europeana.
Determinante au fost pentru Nini Dica si rezultatele obtinute in America, sportivul legitimat la clubul Dyadora intorcandu-se cu 2 trofee de la cele 2 concursuri la care a participat in SUA.
Daca la Campionatele Internationale ale Americii, Nini alaturi de partenerul sau de dublu, suedezul Sebastian Grundtvig a terminat pe un nesperat loc 2, la Campionatul Mondial Nike Junior Tour timisoreanul a reusit sa castige turneul de consolari invingand in finala pe nr.1 sloven, Tim Tekavec si intrand astfel in Cartea Istoriei Tenisului Nike Junior Tour.
„A fost un program infernal pentru el in America, dar a fost apreciat, i s-a spus ca daca va continua sa se perfectioneze va avea un viitor care va fi luat in seama in tenisul mare. Au fost acolo, in SUA, cam 98% din cei mai buni jucatori la categoria de varsta de 12 si 14 ani, iar Nini a interactionat foarte bine. A ramas in relatii cu multi dintre cei care au fost acolo, comunica in continuare cu ei, e solicitat pentru dubluri de cei mai buni jucatori din lume la aceasta categorie de varsta, ceea ce inseamna ceva”, a spus antrenorul lui Nini, Ovidiu Sola.
Turneele din America au fost insa doar ultimele 2 turnee internationale la care Nini Dica a participat in anul 2013 dintr-un numar total de 10 turnee jucate la 12 ani.
Iar rezultatele cumulate obtinute anul trecut l-au propulsat pe tanarul tenisman din Timisoara la 1 ianuarie 2014 in primii 30 jucatori europeni de la categoria de varsta U14, asta in conditiile in care Nini inca nu a implinit 13 ani.
Si totodata, Nini a urcat si in clasamentul national al categoriei U14 pe locul 4, fiind alaturi de prietenul si partenerul sau de dublu, componenti al echipei nationale a Romaniei pentru Campionatul Mondial U14 din Franta care va incepe in 20 ianuarie.
‘Sunt foarte importante aceste performante, mai ales ca el abia anul acesta va implini 13 ani, e foarte important si pentru moralul lui si totodata aceste clasari ii aduc si covocarea pentru lotul national. Chiar am facut o analiza si putem spune ca este aproape de maximum din ceea ce se putea realiza pana acum in materie de rezultate. Este in aceasta perspectiva de elita a tenisului juvenil. Dar mai avem de lucru, de perfectionat, ca tehnica el trebuie sa se dezvolte treptat pe masura ce creste si inainteaza in varsta. Ceea ce ma bucura insa si insist mereu pe acest lucru este faptul ca Nini este un copil cu care se poate lucra foarte bine, rezista la stresul competitiei, la munca asidua… Sigur, pretentiile vor fi tot mai mari si trebuie sa ramana cu piciarele pe pamant, nu e usor sa nu te ia valul in astfel de situatii, sa crezi ca esti varf de lance si ca nu se mai poate schimba nimic. Incercam sa gasim echibrul necesar intre <<cine sunt>> si << ce pot sa fiu>>’, a mai spus Sola.
Nini Dica nu are timp liber nici in aceasta perioada, pentru ca in 12 ianuarie va participa la Bucuresti, la Campionatele Nationale de Iarna U14, iar pana atunci trage tare pentru a nu ramane in urma nici pe plan scolar. „Nini nici nu a avut vacanta, chiar daca a fost nevoit sa mai lipseasca de la scoala cand a fost plecat la turnee, el a recuperat mereu. Este un copil foarte bun si la scoala, a luat si premii, insa are nevoie de intelegere si din partea profesorilor pentru ca are un program special. Merge la lotul national, nu la joaca si cred ca ar trebui sa existe intelegere pentru ca sunt tot mai putini copii care merg la sport. Si el chiar se straduieste. Are scoala, apoi antrenamente, intre ele se uita la meciuri, face studii pe meci, isi verifica statisticile, urmareste tehica altor jucatori, ii mai dam si noi teme, are si pregatire fizica… chiar nu e usor. Dar el are ambitie si e pacat cand gasim un copil talentat si cu vointa sa nu ne ocupam de el”, a conchis Sola.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.