Timisorenii care au castigat finala nationala a competitiei ClimateLaunchPad s-au intors din Scotia, unde au participat la finala internationala a concursului

TIMISOARA. Delegatia Romaniei si cei doi finalisti ai competitiei nationale de la Timisoara s-au intors de la Edinburgh (Scotia), unde au participat la finala competitiei internationale de idei ClimateLaunchPad, cea mai mare competitie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa.

Delegatia romana a fost compusa din Cristina BaDULESCU – Manager de proiect CLIMATE KIC / CCIA Timis, conf.univ.dr. Delia GLIGOR – membru al juriului, Prodecan al Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest Timisoara si Radu TICIU – CEO Start-Up HUB Timisoara.

CCIA Timis in calitate de partener oficial in Romania al Programului CLIMATE KIC a organizat si gazduit in data de 25 septembrie 2018 finala nationala a competitiei de idei ClimateLaunchPad, dupa ce in prealabil echipele inscrise in competitie au avut parte de un training intensiv sustinut de lectori internationali.

In urma deliberarii juriului, au fost selectate cele doua echipe finaliste care au reprezentat cu succes Romania la finala internationala din Scotia:
AirPi Monitoring System – locul I (Sergiu Micorici, Laura Chirila) – drona cu filtre electrochimice si senzori care poate zbura deasupra companiilor poluatoare pentru a curata aerul;
Reactive Boards – locul II (Sorin Dabiste, Andrei Bora) – longboard electric care va revolutiona modul de a merge la lucru in marile orase.

La Edinburgh, in data de 1 noiembrie, au avut loc semi-finalele unde au fost sustinute 130 de idei inovatoare. in urma deliberarii juriului care a acordat punctaje echipelor in functie de fezabilitate, scalabilitate, crearea de locuri de munca, impact social, impactul asupra schimbarilor climatice si calitatea prezentarilor s-au ales cele mai bune 16 echipe care au ajuns in marea finala.

Castigatorii ClimateLaunchPad 2018 sunt:
Locul I – ECO2Blocks; https://climatelaunchpad.org/finalists/eco2blocks/ (Portugalia)
Locul II – JSP-Waste to Energy: Microworld to MegaWatts
https://climatelaunchpad.org/finalists/jsp/ (India)
Locul III – Crover; https://climatelaunchpad.org/finalists/crover/ (Scotia)

Premiile de 10.000 euro, 5.000 euro si respectiv 2.500 euro reprezinta prime investitii in business-ul lor.

Misiunea competitiei este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative din Europa si de a crea oportunitati pentru inovatori in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice.

Informatii suplimentare la tel. 0372-185230, e-mail: [email protected], Cristina Badulescu – manager proiect CLIMATE KIC / CCIAT.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.