Timisorenii care critica pasajul subteran de la Michelangelo, indemnati de Nicolae Robu sa nu-l foloseasca o vreme. Cum merg lucrarile?

TIMISOARA. Mai in gluma, mai in serios, primarul Nicolae Robu ii sfatuieste pe cei care critica lucrarile la pasajul subteran de la Michelangelo sa nu treaca cu masina prin el de indata ce va fi gata. Macar pentru trei luni. Edilul este vizibil deranjat de timisorenii sceptici care cred ca pasajul fie nu va fi gata la timp, fie nu va fi gata niciodata.

Vineri, in plenul consiliului local, alesul PC Nistor Geana a facut haz de necaz de situatie, mai ales ca in urma ploilor din ultima perioada pasajul s-a umplut de apa. „Care e situatia cu Michelangelo, poate ne luam si noi o pluta si ne plimbam prin pasaj?”, a spus Geana.

Robu a rabufnit imediat. „Legile fizicii fac ca atunci cand ploua, intr-o groapa sa se adune apa. Aici vorbim despre proiecte serioase, facute de specialisti, care se pun in practica si in Timisoara, si in alte locuri in Romania, si pe tot mapamondul. O parte mica dintre timisoreni trateaza aceasta problema ca si cum in Timisoara s-ar face primul experiment de realizare a unui subpasaj din lume”, i-a replicat edilul-sef, care le-ar cam interzice celor nemultumiti sa foloseasca o perioada pasajul, atunci cand va fi gata.

„Am spus in gluma, dar aceasta gluma are substratul ei. Este incorect ca, de cand a inceput aceasta lucrare, care este cea mai grea si cea mai complexa lucrare care s-a facut in Timisoara, ea sa fie mereu criticata, in jurul ei sa se creeze tot felul de povesti, de legende. Am venit si am spus ca cei care critica mereu aceasta lucrare in mod nedrept si cei care sunt sceptici in privinta realizarii ei, ca si acum sunt unii care spun ca nu va fi niciodata subpasaj acolo pentru ca s-a si abandonat ideea, sa isi ia angajamentul ca daca se finalizeaza cu succes lucrarea, macar trei luni de cand se da in folosinta, ei nu-l vor folosi”, a explicat Nicolae Robu.

Lucrarile decurg normal, spune primarul, care a tinut sa precizeze ca muncitorii au scos deja apa din viitorul pasaj subteran. Se va trece la scoaterea pamantului, apoi la introducerea conductelor pentru apele fluviale.

„Cred ca a si inceput scoaterea pamantului, joi s-a evacuat toata apa din tot subpasajul, n-ar trebui sa mai fie apa acolo. Ar trebui sa se inceapa sa se scoata pamantul. Mai intai se scoate pamant pentru a se face loc conductelor de colectare a apelor pluviale si dupa ce se monteaza conductele, care vor fi si ele la o anumita adancime, se sapa acolo pana la 11 metri, nu e chiar jucarie, sunt conducte de diametru foarte mare. Dupa aceea se face fundatia, pe deasupra lor, trebuie sa se scoata restul pamantului pentru asta”, a completat edilul.

In conditiile in care vremea tine cu noi, se va lucra si ziua si noaptea, pentru ca pasajul subteran sa fie numai bun de circulat in 29 septembrie, atunci cand este termenul de finalizare a lucrarilor. Primarul spera ca nu va fi nevoie de o prelungire pe perioada de iarna.

„Daca vremea este buna, aceste operatiuni se pot face si ziua si noaptea. Exista si posibilitatea de a se prelungi lucrarile cu perioada de iarna, noi nu vrem sa recurgem la prelungire, facem tot posibilul sa finalizam lucrarea pana la 29 septembrie. Insa nu ar fi o incalcare a regulilor de finantare daca s-ar recurge la o prelungire pe perioada cat e vremea rea”, a concluzionat Robu.

Foto: Eyeinthesky

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mai ramane sa puna muzica si le-a rezolvat pe toate intr-una: si pasaj, si piscina, si fantana. Iar cand ploua are si jocuri de ape.

    • Se pare că podul din PET-uri va fi instalat în pasajul subteran inundat crescând astfel considerabil şansele de a intra în cartea recordurilor.

  2. Cand il citati pe dl.Robu scrieti corect dar cand scrieti dumneavoastra nu…”apele FLUVIALE” !?…si nu cred ca tasta „F” e langa „P” ca sa fie din atingere…

  3. Exista un splai si anume splaiul penes-curcanul, o straduta paralela cu bega care se repara pe alocuri si foarte rar adica cu pauze enorme. Drumul este scurt, ingust si problmea este de fapt ca-i plin cu gropi pe care le masoara cu rotile zilnic sute de masini.Pe langa marile promisiuni legate de Michelangelo, aceasta straduta chiar nu poate fi salvata de gropi si nu poate deveni o reala si urgenta problema??! ar trebui sa fie un raspuns dat de primarie.

  4. Orice santier deschis are obligatia afisarii unui banner cu inscriptionarea datelor referitoare la: scopul lucrarii, proiectant, executant, datele de incepere si finalizare ale lucrarii. Cand se va putea vedea un asemenea banner si langa pasajul in discutie? Primaria parca aplica amenzi drastice pentru lipsa unui asemenea banner.

    • Eu am vazut un banner pe care scrie tot ce se face cum vii dinspre continental inainte de a intra pe podul Michelangelo.Dar nu asta e problema.Problema e ca merg incet lucrarile si nu va fi gata la timp.Degeaba se da de c*r in sus Robu.Cred ca traieste intr-o realitate virtuala.

  5. Problema cu santierul de la Michelangelo este ca se lucreaza in ritm de melc! Nu este o zona rezidentiala, traficul a fost masiv afectat de inchiderea giratiei din Parvan e absolut o ticalosenie ce se intampla acolo! Sa ii plateasca pe muncitori si in aur dar sa bage 3 schimburi si sa il gate in cateva luni NU in cativa ani! Ca ne vrem oras civilizat nu comuna bananiera! Sictir toashu’ Nicu! Vin ele alegerile…

  6. Singurul lucru care ma deranjeaza la lucrarile lui Robu, dar in special la lucrarea asta sunt termenele care le da. Lasa-le dracu de termene, mai bine zici ca se gata peste 1 an si sa o termini in 8 luni si sa te laude toata lumea decat sa zici ca o gati in 3 luni si defapt sa iti ia 7 sa te injure toata lumea…

  7. Constructia blocurilor din centru pe piloni de stejar (in urma cu cca 110 ani) nu a fost deloc mai usoara, poate chiar mai grea.
    Experienta asemenatoare constructiei de la intersectia din piata Leonardo da Vinci (caci doar podul este Michelangelo, nu si intersectia) a fost dobandita cu pasajul din pta Victorei (si accea inundata apoi inchisa, acum in asteptare).
    Cum va fi insa constructia metroului la care – probabil – in subteran vor fi citiva km buni 5 (8?) ; acolo inundarile (ape subterane?) vor fi frecvente (desigur dependent si de adancimea la care va functiona).
    Cred ca pana la urma la pasaj totul va fi OK si vom uita repede micile necazuri inerente.
    De fapt cei care critica acum sa-si faca apoi „harakiri” (verbal, nu real)

  8. A fost proiectat de un idiot care in loc sa ridice putin benzile ce trec Peste pod a coborat pasajul prea jos sub nivelul Begai > Asa ca apa din bega se va infiltra prin pamant va ajunge in pasaj de aici in canalizarea de la 14 metri de unde va fi trasa cu pompele si varsata in canalizarea orasului .

    • Alt capitol sensibil dar nu unic!

  9. Aviz amatorilor , fluvial difera de pluvial,