300 de cazuri de pneumonii si 1200 de viroze resporatorii intr-o singura saptamana! Medicii spun ca se asteapta ca in perioada urmatoare cazurile de imbolnaviri sa creasca din cauza fluctuatilor de temperatura, dar mai ales din pricina virusurilor care bantuie prin oras. Timisorenii au facut cozi deja la cabinetele medicilor de familie pentru a-si face vaccinul antigripal, insa multi spun ca in fiecare an dozele ajung mult prea tarziu si ca, pana sunt imunizati, racesc cel putin o data. Medicii de familie nu au facut programari pentru ca, spun ei, vaccinul este gratuit. Directia de Sanatate Publica a trimis aproximativ 30 de fiole pentru fiecare medic de familie. Dozele primite sunt insuficiente pentru a acoperi cererile. ” In prima faza vom vaccina cu ce avem. Daca nu ne ajung, vom solicita si alte doze de vaccin. Niciodata nu stim cate doze primim, in fiecare an trebuie sa ne descurcam cu ce avem. Niciodata nu sunt suficiente” spune medicul de familie Mirela Ruja. In judetul Timis sunt impartite 14.000 de doze de vaccin, adica mai putin de jumatate din totalul necesar. “In primul rand se vor vaccina persoanele care sufera de boli cronice si sunt considerate cu risc mare de imbolnavire” ne spune purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica din Timis Dana Spac. De acest vaccin vor beneficia in primul rand persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copii si batrani institutionalizati. Campania se desfasoara pana la sfarsitul lunii februarie.
300 de cazuri de pneumonii si 1200 de viroze resporatorii intr-o singura saptamana!
Medicii spun ca se asteapta ca in perioada urmatoare cazurile de imbolnaviri sa creasca din cauza fluctuatilor de temperatura, dar mai ales din pricina virusurilor care bantuie prin oras.
Timisorenii au facut cozi deja la cabinetele medicilor de familie pentru a-si face vaccinul antigripal, insa multi spun ca in fiecare an dozele ajung mult prea tarziu si ca, pana sunt imunizati, racesc cel putin o data.
Medicii de familie nu au facut programari pentru ca, spun ei, vaccinul este gratuit. Directia de Sanatate Publica a trimis aproximativ 30 de fiole pentru fiecare medic de familie. Dozele primite sunt insuficiente pentru a acoperi cererile.
” In prima faza vom vaccina cu ce avem. Daca nu ne ajung, vom solicita si alte doze de vaccin. Niciodata nu stim cate doze primim, in fiecare an trebuie sa ne descurcam cu ce avem. Niciodata nu sunt suficiente” spune medicul de familie Mirela Ruja.
In judetul Timis sunt impartite 14.000 de doze de vaccin, adica mai putin de jumatate din totalul necesar.
“In primul rand se vor vaccina persoanele care sufera de boli cronice si sunt considerate cu risc mare de imbolnavire” ne spune purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica din Timis Dana Spac.
De acest vaccin vor beneficia in primul rand persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copii si batrani institutionalizati.
Campania se desfasoara pana la sfarsitul lunii februarie.