Timisorenii ocolesc primaria cand vine vorba de divorturi! Putin peste 4.000 de euro a adunat Primaria Timisoara la bugetul local din desfacerea casatoriilor!

Daca nu se mai inteleg, atunci pot sa aleaga cea mai usoara cale ca sa puna punct unei casnicii.

Din fericire pentru ele si din pacate pentru bugetul orasului, doar 36 de cupluri s-au destramat la Primaria Timisoara incepand din luna martie, de cand consilierii locali au aprobat taxa pentru desfacerea casatoriei in cadrul municipalitatii.

Pe principiul: primaria te casatoreste, primaria te divorteaza!

Dupa sase luni, functionarii publici din primarie au adunat putin peste 4.000 de euro din inchiderea casatoriilor pe holurile institutiei de pe C.D. Loga. Fiecare certificat de divort costa 500 de lei, asa ca la un simplu calcul se aduna 18.000 de lei, echivalentul a aproape 4.300 de euro.

Divort in 45 de zile!

Timisorenii care nu se mai inteleg cu partenerii de viata, cu care nu mai pot trai impreuna, merg la primarie, depun o cerere, apoi semneaza cateva acte, dupa care pleaca mai departe, fiecare pe drumul lui. Dureaza doar 45 de zile. Dupa ce divorteaza, multi decid sa isi bea prima cafea impreuna, din perspectiva proaspatului divort.

Insa socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ. Cand au aprobat taxa pentru divort, consilierii locali s-au gandit sa fie cat mai mare, poate poate mai aduna ceva bani la buget. Suma adunata din divorturi se duce pe serviciile publice de interes local, spun reprezentantii municipalitati, precum si pentru finantarea cheltuielilor curente de intretinere.

Divorturi avem 36 pana acum pe legea care permite finalizarea mai rapida a divortului. Cuplurile care vor sa divorteze pot face o cerere la primarie, iar dupa 30 de zile, daca decizia nu s-a schimbat, se depune o declaratie de mentinere a cererii de desfacere a casatoriei sau de renuntare la aceasta si urmeaza eliberarea actelor de divort in 15 zile”, explica Lacramioara Condea, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

Deci exista si ragaz pentru cei care cred ca mai sunt sanse de impacare. Desfacerea casatoriei pe cale administrativa este posibila doar cu acordul ambilor parteneri, daca acestia nu au copii minori si daca s-au inteles asupra numelui pe care sa il poarte dupa divort, dar si asupra partajului bunurilor comune.

In plus, niciunul dintre cei doi soti nu trebuie sa aiba probleme cu legea. Daca in alte orase din tara numarul celor care divorteaza la primarie creste pe zi ce trece, la Timisoara foarte putini se adreseaza Serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, desi aici lucrurile se misca mai repede. Multe cupluri se indreapta spre primarii deoarece cererile lor se solutioneaza mult mai rapid si nu trebuie sa astepte pana cand instanta da un verdict.

Daca la primarie un divort costa 500 de lei, cuplurile care vor sa primeasca certificatul de divort de la un notar trebuie sa scoata din buzunar 600 de lei.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.