Timisorenii se dau in vant dupa tatuaje! Vezi aici cati bani dau sa-si impodobeasca pielea!

Privite cu admiratie si invidie de unii, dar si dezgust de altii, tatuajele sunt la granita dintre arta si moda. In spatele unui tatuaj se poate ascunde o intreaga poveste care exprima prin desenul imprimat pe piele, sentimente sau ganduri nespuse. Fie ca este vorba de o poveste de dragoste, fie ca are o semnificatie ce tine de familie, oameni dragi sau religie, tatuajele permanente reprezinta persoana care alege sa le poarte.

Ca o definitie data conceptului de tatuaj, acesta reprezinta un marcaj, o insertie in piele cu un tus special care ramane in piele ani de zile. Considerat de cei care il fac si il poarta un semn artistic care infrumuseteaza pielea, tatuajul poate intra in categoria artelor, ca sculptura, fotografia sau pictura. Fiind un decor artistic pe trupul omenesc, tatuajul isi are originile undeva in trecutul indepartat al bastinasilor din triburile diferitelor parti ale lumii. Unii spun ca tatuajele nu reprezinta o moda ci un fenomen care a fost si va ramane intotdeauna in mintea celor care gusta acest tip de arta. Sunt caracteristice fiecarei persoane, sunt alese de cele mai multe ori cu grija de cei care si le doresc, pentru ca in fond, ele raman pe piele o viata.

Exista multe persoane care au o atitudine critica atunci cand vine vorba de un tatuaj, acest mod de exprimare fiind considerat de multi, un lucru negativ. Cultura acestei arte nu s-a inradacinat inca in toate partile lumii asadar, reactiile dunt diverse. De la uimire la admiratie pana la respingere sau dezgust.
O intrebare frecventa pusa de cei care aleg sa isi tatueze o parte a corpului este cea legata de durere. Tehnica tatuarii consta in inserarea unui ac in piele care se misca intr-un ritm alert si care produce un zgomot enervant, pentru unii. Locul in care este facut tatuajul este si el important. Durerea difera in functie de zona tatuata dar nu este considerata o durere insuportabila. Cel mai dureros tatuaj este cel facut in zona antebratelor, pe coaste sau in spatele genunchilor. Pentru tatuajele de dimensiuni mari se lucreaza gradual, in sedinte de cate 3-4 ore, in mai multe zile.

Pregatirea pentru procesul de tatuare este iarasi, foarte importanta. Inaintea acestui procedeu este recomandat sa nu consumati bauturi alcoolice, pastile sau droguri. Alcoolul subtiaza sangele, producand-se astfel o sangerare excesiva pe timpul tatuarii. Procesul devine incorect si riscati sa ramaneti cu semne inestetice sau va alegeti cu infectii bacteriene.

Cele mai interesante tatuaje sunt cele care te fac sa te simti bine, mai ales cand ai o poveste in spate desenului.  „Nu exista tatuaje inedite. Pentru cel care vine cu o poveste in spate, e de ajuns. Asa cum nu exista nici zone ciudate in care se fac tatuajele. Ele se fac pe toate partile corpului, care nu pot fi ciudate”, mai spune Radu Casap.

Fluturasii, desenele tribale sau literele chinezesti  sunt numai cateva dintre desenele care nu au neaparat o poveste in spate.  in trend, raman tatuajele de o singura culoare, cele multicolore fiind gustate de un numar restrans de persoane. Cel mai mic tatuaj, are si cel mai mic pret si porneste de la 70 lei. Un tatuaj de dimensiuni mari, poate ajunge si la 1.500 lei.

Aveti grija cand alegeti un tatuaj si modelul acestuia, pentru ca poate peste ani, numele iubitului din tinerete, frumos inserat in pielea antebratului nu va va mai face placere. Desi exista tot soiul de tratamente si interventii de scoatere a tatuajelor, in urma lor raman cicatrici. Operatia cu laser este cea care va scapa de un tatuaj, o operatie costisitoare si dureroasa. Rezultatul? O piele depigmentata si o cicatrice inestetica. Asadar, nu actionati din impuls, ci reflectati bine asupra deciziei tatuarii unei portiuni din piele, astfel incat, peste ani sa nu regretati decizia luata.

Atentie la saloanele unde va tatuati!

Artistul tatuator trebuie sa fie atestat in munca sa, materialele cu care lucreaza sa fie sterilizate, curate, etc. Tusul de origine vegetala, care se foloseste la tatuajele permanente trebuie sa fie in cea mai perfecta stare ca sa nu mai pomenim de acele folosite.

Bolile de piele se pot raspandi foarte repede in astfel de cazuri, de aceea, este indicat ca atunci cand va alegeti tatuatorul sa aveti mare grija. Radu Casap, artist tatuator, spune ca:  „Foarte multi sunt tentati sa mearga la asa zisii tatuatori amatori pentru ca preturile sunt mai mici. Deceptia va fi insa foarte mare pentru ca pe urma vor ajunge la serviciile unui artist tatuator care sa repare o greseala sau si mai rau, la serviciile unui medic„. Exista numeroase saloane profesionale de tatuat, care au garantia unui proces de tatuare corect, intr-un mediu igienic si sigur.

Preturile la saloane nu trebuie sa va sperie, nu sunt cu mult mai mari in comparatie cu cei care fac asta in propriul dormitor in conditii de igiena precara. Cel mai important aspect pe care trebuie sa il urmariti atunci cand intrati intr-un salon este standardul in care tatuatorul isi desfasoara activitatea. O podea curata, alba, care sa nu mascheze murdaria, instrumente sterile, impachetate individual, in folii, manusi sterile si multa lumina, sunt doar cateva dintre conditiile pe care trebuie sa le respecte orice artist tatuator. In astfel de conditii, teama de infectii sau boli transmisibile, dispare complet.

Pregatirea portiunii de tatuare se face urmand cativa pasi. O piele epilata si dezinfectata sunt cele doua reguli elementare pentru ca procesul sa inceapa. Dupa terminarea desenului, tatuajul este acoperit cu o folie care il protejeaza pentru cateva zile, timp in care trebuie spalat, dezinfectat si hidratat cu o crema recomandata de tatuator. Vindecarea este rapida, de la cateva zile la maximum doua saptamani.

Tatuajele semipermanente – o solutie pentru cei nehotarati

Un tatuaj semipermanent se realizeaza printr-o metoda de tatuare diferita de cea clasica si este mai putin dureroasa. Pigmentii naturali se introduc doar in straturile superioare ale epidermei si raman in piele o perioada scurta de timp, dupa care se elimina treptat, pana la disparitia completa, atunci cand pielea se regenereaza. Un astfel de tatuaj este perfect pentru cei nehotarati, care nu sunt siguri ca vor un desen pe piele pentru tot restul vietii. Tatuajul semipermanent nu lasa urme si se elimina complet intr-o perioada de 3-4 ani, in functie de piele.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.