Timisul, pe locul 10 in topul national al judetelor cu cele mai multe accidente grave. Romania, prima in Uniunea Europeana

Chiar si in anul pandemiei, 2020, drumurile din Romania au fost insangerate in urma accidentelor de circulatie. Tara noastra isi continua „suprematia” in cel mai teribil top, cel al accidentelor rutiere grave. Suntem primii in Uniunea Europeana, iar de vina sunt drumurile proaste si indisciplina soferilor.

CITESTE SI: Promisiune indeplinita pentru Oltenia si Banat, anunta ministrul Catalin Drula. Autostrada Timisoara – Drobeta Turnu Severin – Craiova, la prima licitatie

Conform datelor de la Institutului National de Statistica, cele mai multe accidente au loc vinerea, iar intervalul orar ”negru” este 17.00-19.00.

Intr-un sfert dintre accidente e implicat doar un vehicul (care se loveste de un pom sau cap de pod etc). Daca ne uitam la accidentele dupa luna in care au loc, august e cea mai ”periculoasa”.

Iar ca judet, daca eliminam Capitala (2562 accidente), Iasiul (952) si Prahova (833) sunt judetele cu cele mai multe accidente. Timisul se afla pe locul 10 (668), iar cele mai „sigure” judete sunt Covasna (203) si Satu Mare (236).

CITESTE SI: S-a dublat numarul biciclistilor morti in trafic, la Timisoara si in judet. Mai putine accidente grave in anul pandemiei in Timis: 48 de vieti curmate si 119 oameni raniti. Cele mai multe au fost provocate de soferi de peste 65 de ani

 

In cursul anului 2020 s-au inregistrat 22.836 accidente de circulatie soldate cu morti si raniti. 29.571 de persoane au fost implicate, din care 5,6% au murit.

Fata de anul 2019, numarul oamenilor raniti a scazut cu 29,6%, cel al accidentelor cu victime, cu 26,7%, iar cel al accidentelor mortale a scazut cu 11,7%. E drept, trebuie avut in vedere faptul ca 2020 a fot anul in care am trecut prin perioade de lockdown si de restrictii severe de circulatie.

Chiar si asa, Romania se afla la nivel de Uniune Europeana pe un primul loc in cazul accidentelor mortale.
Cele mai sigure drumuri raman in Suedia (18 decese/1 milion de locuitori), in timp ce Romania (85/1 milion) a inregistrat cea mai ridicata rata a mortalitatii in 2020. Media UE a fost de 42 de decese la un milion de locuitori.

In anul 2020, din totalul celor implicati in accidentele din Romania, circa 40% au fost soferi care consumasera alcool, iar 60% au fost pietoni bauti.

Un număr de 18.460 de oameni implicati in accidente cu victime, respectiv 62,4%, aveau varsta de cel putin 30 ani.

sursa: hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Chiar si in anul pandemiei,2000,drumurile” …

  2. Deci e adevarat ce cel mai prost si retardarti soferii sunt romani…….nui nimic nou.

  3. 😳
    Daca 40% din accidente au fost facute de șoferi băuți si 60% au fost cu pietoni băuți [lăsând la o parte posibilitatea – destul de mica, dar probabilă totusi – de a se întâlni (masina) soferul(ui) beat cu pietonul beat], inseamna ca alte motive (viteza, neatenție, trecere a pietonilor prin loc nepermis…) in afara alcoolului nu exista 🤨🤔

  4. Militieni corupti, olteni cu be-em-ve!

  5. Cauzele:
    1. Oare cate echipaje de politie stau la panda (in sens +) sa vada ce se intampla in circulatia din Timisoara?
    2. Oare cate radare fixe au fost instalate in anumite zone ale orasului si au inregistrat fenomenele din circulatie (dar care sa indice corect si nu ca si cele din iesirile din Timisoara)
    3. Oare cand se va actualiza legislatia astfel incat inregistrarile radarelor mobile sa poata fi luate in seama ptr sanctionarea „infractorilor”…
    4. Cand se va readica agresivitatea la volan (vezi noiamul de tx. … ) „care se grabeste si face slalom pe arterele Timisoarei (vezi Calea Sagului, M. Viteazul, Calea Aradului, V. parva., intrarea disnspre Lugoj s.a.m.d. …
    5. Pe cand „progenitura” de … nu va mai avea curajul sa se laude ca „rezolva taica-meu?
    ….
    xy. Oare pe cand examenele de conducere vor fi astfel incat „dobitocii inconstienti, iresponsabili si fara discernamant” sa nu mai poata lua carnetul?