Timisul, singurul judet din tara sub avertizare de Cod Rosu de canicula. Ce urmeaza?

TIMISOARA. Bucurati-va de racoarea de sambata, intrucat duminica se intoarce arsita! Este indemnul meteorologilor care au emis un Cod Rosu de canicula doar pentru Timis.

CITESTE SI: Inaugurata in 1903, una dintre cele mai vechi linii de cale ferata din Regionala Timisoara intra in reparatii. Doi constructori vor contractul de 4 milioane de euro

Temperaturile se vor apropia de 40 de grade in 18 august la Timisoara si in intreg judetul. Vom avea parte de disconfort termi deosebit de accentuat si de un indice temperatura-umezeala ridicat. Peste noapte, termometrele vor arata in jur de 25 de grade.

Nici saptamana care vine nu va fi prea placuta din punct de vedere meteorologic. In primele zile, maximele termice vor oscila in jurul valorii de 35 de grade si vor scadea spre sfarsitul saptamanii la 30-31 de grade.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. din cauza vaccinarilor covid

    • @siru, daca prostia ar durea, te-ai zvarcoli de durere…cu tot respectul !!!!

    • Oebliggakht!

  2. Doamne ce vreme perfecta!!! O sa plangeti dupa ea la iarna…

  3. O zi de vara normala, undeva la 35 de grade. Clar ca niște ploi ar fi aur, dar momentan nu se arata.

  4. meseriasii nu is in stare sa nimereasca vremea pe doua zile da au pretentia sa-i credem ca stiu ce va fi peste o suta de ani.. si au miliarde si mai retardati, care-i cred

  5. News alert!!! Prostalaii aia de la meteo de pe România TV se dau mari dar nici pe o zi nu nimeresc

  6. Codurile de avertizare sunt în continuare emise prin raportarea la ”normalul” climatic din intervalul 1961-1990, adică o perioadă care a fost predominant rece, cu ierni aspre și veri scurte și ploioase, asemănător cu climatul din Polonia din ziua de azi.

    Codul roșu se emite dacă temperatura medie a unei zile depășește cu mai mult de 6 grade celsius acest așa-zis normal climatic din intervalul de referință 1961-1990.

    Ținând cont că verile din ultimii 15-20 de ani (în special în zonele joase, de câmpie) nu mai au nimic în comun cu situația de acum 60 de ani, este foarte logic că se ajunge atât de ușor la pragul de cod roșu și că temperaturile stau mai multe zile la rând peste acest prag ales arbitrar.

    Dacă intervalul de referință s-ar calcula sub forma unei medii mobile, aceasta ar exprima mult mai precis tendințele climatice ale anului în curs prin raportarea la ultimii 10-15-20 de ani anteriori. De exemplu, pentru luna august 2024: se calculează media de temperatură din intervalul 2004-2023 (20 de ani în urmă), iar acea cifră reprezintă valoarea de referință pentru emiterea codurilor de avertizare galbene, portocalii, roșii.

    Într-o astfel de situație, care denotă respect pentru adevărul științific și nu doar fuga după senzațional și inducerea unei false impresii de apocalipsă climatică, ceea ce avem acum nu este nimic mai mult decât un cod galben. O banală avertizare de tipul ”vezi că e un pic mai cald afară, pune-ți pălăria sau șapca și ia o sticlă de apă cu tine”.

    • #dima
      Cred că ești un geniu al meteorologiei, probabil provii din doi oameni deștepți, baba Vanga și Baba Novac

      • Cred că tu numai pe ăștia 2 îi cunoști că ai auzit de ei la știri !😂😂😂

        • Repriza asta a intrat Baba Alhassan.

  7. Cred că din cauza lui Friț, că la ales lumea!😂😂😂