Toalete publice in parcuri, piste de biciclete mai bune, laborator digital si dotarea scolilor cu dulapioare pentru elevi, intre cele 8 proiecte ce vor fi finantate din cadrul bugetului participativ al Primariei Timisoara

TIMISOARA. S-a incheiat etapa de vot a primelor proiecte din cadrul bugetarii participative organizata de Primaria Timsioara. In cele 30 de zile puse la dispozitie, au fost inregistrate 19.258 de voturi din partea a peste 6.700 de votanti.

CITESTE SI: Noua maternitate a Spitalului Municipal din Timisoara, printre proiectele care ar putea primi finantare prin PNRR

Aproape toate cele 8 proiecte care s-au incadrat in bugetul de anul acesta au primit peste 1.000 de voturi, acestea fiind:

– Vizibilitatea mijloacelor de transport in comun aflate pe traseu – 1.465 voturi – 400.000 lei. Initiator: Alin Ciobanu. Instalarea de dispozitive GPS in mijloacele de transport in comun ale STPT aflate pe traseu, preluarea informatiilor in timp real pe un server centralizat si afisarea acestora pe o harta electronica a orasului/zonei metropolitane, cu posibilitatea de a filtra dupa numarul liniei/liniilor de transport de interes pentru utilizator.

–  Toalete publice in parcuri – 1.399 voturi – 400.000 lei. Initiator: Silvia Cristina Nicoara. Construirea unor toalete publice in Parcul Padurice si reabilitarea toaletelor publice existente in Parcul Botanic si Parcul Carmen Sylva.

– Imbunatatirea calitatii pistelor de biciclete (cele mai des folosite) – 1.254 voturi – 400.000 lei. Initiator: Radu Braniscan. Eliminarea bordurilor inalte de la trecerile de pietoni sau de la intersectiile strazilor prin aducerea lor la acelasi nivel (70% din buget si 30% din buget pentru marcaje).

– Laboratorul digital – 1.200 voturi – 400.000 lei. Initiator: Maria Gurzun. Acest laborator digital inteligent va fi dotat cu tehnologie de ultima generatie: calculatoare cu softuri de design grafic incluse, tabla interactiva, roboti educationali multifunctionali, imprimante 3D, ochelari VR, la care vor avea acces gratuit toti elevii şcolilor şi liceelor din Timisoara. in timpul petrecut in laborator, ei vor fi ghidati de membri ai echipei Liceului Moisil, care ii vor ajuta sa foloseasca echipamentele si alaturi de care vor experimenta invatarea creativa si transdisciplinara. Va fi amenajat la Liceul Moisil.

– Paduri urbane miniaturale – 1.187 voturi – 400.000 lei. Initiator: Andrei Popescu. Extinderea de spatii verzi prin amenajarea de paduri urbane miniaturale in diverse locuri ale Municipiului Timisoara. In functie de incadrarea in buget sunt propuse urmatoarele zone: Piata Consiliul Europei, Pasaj Jiul, zona locomotivei; intersectia Punctele Cardinale; intersectia Barnutiu – Kogalniceanu; intersectia Aradului, Alexandrescu, Marginii; intersectia Rebreanu, Brancoveanu; intersectia Rebreanu, sagului; in vecinatatea Shopping City, Bulevardul Dambovita – depou STPT, zona AEM.

– Hub Educational Comunitar Incluziv scoala-Familie-Comunitate – 1.108 voturi – 400.000 lei. Initiator: Mirela Scortescu. Organizarea in actualele spatii de educatie formala si cele verzi din proximitatea scolii Gimnaziale nr. 30 a unui Hub Educational Comunitar Incluziv: scoala – Familie- Comunitate pentru cresterea starii de bine.

– Dotarea scolilor din Timisoara cu dulapioare pentru elevi – 1.021 voturi – 400.000 lei. Initiator: Ovidiu-Adrian Chira. Dotarea claselor gimnaziale din scolile Timisoarei cu dulapuri, având compartimente individuale, care sa permita elevilor pastrarea in conditii optime a unor obiecte folosite preponderent la scoala: manuale, caiete, penare, blocuri de desen si accesorii, echipament pentru orele de sport. scolile propuse pentru implementare: Colegiul Tehnic Electrotimis, Scoala Gimnaziala nr.20, scoala Gimnaziala nr.27, scoala Gimnaziala nr.12, Colegiul Constantin Diaconovici Loga, scoala Gimnaziala nr. 6, scoala Gimnaziala nr. 18.

– Treceri de pietoni mai sigure! – 960 voturi – 400.000 lei. Initiator: Andrei Catalin Sava. inaltarea trecerilor de pietoni la nivelul trotuarelor, fara a aduce modificari ulterioare infrastructurii actuale si introducerea iluminatului ecologic al trecerilor de pietoni pe timp de noapte pe str. Gavril Musicescu, de la intersectia cu Calea Martirilor 1989 si pana la intersectia cu str. Vasile Zbegan.

Proiectele urmeaza a fi implementate in functie de specificul si complexitatea fiecaruia, iar evolutia acestora va putea fi urmarita pe pagina dedicata bugetarii participative: https://decidem.primariatm.ro/bp.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Wai de capu acestui popor , au votat ca idiotii proiecte pt biciclisti , pai asta e marea problema a acestui oras?
    Daca se investea in educarea maimutelor circare pe 2 roti era altceva.. zilnic maimutele cacac fac accidente nerespectand legile in viguoare , acum bagam bani pt piste , trotuare nu ne trebuie , scoli nu , spitale nu , piste la maimute aia ne lipsea , sa va fie rusine!!!!!

    • De selectie naturala ai auzit ? Cine nu stie sa circule sufera consecintele. Mie imi convine oricum, o bicicleta pe pista inseamna o masina in minus in trafic, un loc liber de parcare in plus.

    • Multumesc de complimente, am sa ma asigur ca merg ca sefu’ pe strada cu bicicleta, cretinii ca tine sunt motivu’ pentru care o mare parte din biciclisti nu te respecta pentru ca nici ei la randu’ lor nu sunt absolut deloc respectat.

    • Ai dreptate …dar asta e noul val //noi trebuie sa-i punem capat ..trebuie sa-i ignoram la maxi, pe gaozarii.progresisti si alti isti …

    • Salut Andrei. La care proiecte (la plural) pentru biciclisti te referi? Eu vad unul singur, cel cu bordurile (foarte util, de altfel, calitatea tranzitarii orasului pe bicicleta/trotineta sau cu/in carucior va fi mult imbunatatita).

  2. Si mai ales cai verzi pe pereti.

  3. Hoo,hoooo.Opriti-va.Astea sunt PROIECTEEEE.Atit!

  4. Ci cât mai multe piste,cu atât mai bine 😉

  5. Folosiți noua aplicație: csuki.
    Nu mai așteptați după tramvai, nici nu vă mai bronzați în stație.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.csuki.android.csuki

    • Dute-n gura matii cu app=ul tau cu tot

      • Noi am investit în această aplicație, ca să o ducem cu toții un pic mai bine, chiar și dumneavoastra. Probabil dacă ați folosi csuki, nu v-ați mai enerva așteptând după tramvaie și nu ați mai fi atât de aspru. Încercați csuki, ajută.

    • Ma kk pe aplicatia ta saracule!!!!

      • Toți suntem săraci la csuki, dar nu cu duhul. Cu csuki ați putea să petreceți mai mult timp acasă pe tron, dacă vedeți că oricum întârzie tramvaiul, ca să nu vă scape, doamne ferește, pe vreo aplicație.

  6. Trotuare nimic??? In Timisoara mileniului trei oamenii merg ca vacile pe drum fiindca nu sunt trotuare (sunt distruse si ocupate de masinile de vanzare ale unor etnici supusi unei discriminari pozitive!!!) Dar nimeni nu zice nimic fiindca ei sunt cetateni europeni si au drepturi!!! Dreptul de a-si bate joc de populatia majoritara civilizata!!!

    • Salut CPM. Ai creat si propus vreun proiect legat de trotuare si nu a fost votat? Recomand sa incerci si anul viitor, sigur vei reusi.
      Punctual, despre care trotuar(e) scrii in comentariu exact? Ai incercat sa trimiti o sesizare pe aplicatia primariei, cu descrierea problemei?

      • Salut, domnule Anonim! Esti cumva unul dintre aceia care-și țin rablele de vânzare pe trotuar? Intreb pentru un prieten, nemulțumit și el de starea trotuarelor! Onoratul domn primar, cel care in campania electorală promitea “conduceri” de cartier, dezvoltarea tuturor cartierelor, etc, a amânat promisiunile pentru următoarea campanie electorală?

  7. Vei face o muie her fritz ,,,nu iti mai dau astia lovele pe mainii caci bagi prea adanc mana in ei

  8. Fritzule, mai iavas cu proiectele ca o sa ajunga Timisoara cel mai tare de pe planeta. Nici in vis n-am visat ca va deveni un oras demn de urmat, cu un primar demn de laudat. O sa citim despre acest mandru primar si in Times! Viseaza frumos herr fritz, caii verzi de pe peretii dormitorului lui sunt de culoarea curcubeului! Nu te amagi primare visator, o sa citim despre tine tot aici pe OT la categoria ” fritz, Dna, dosar penal „. Nu crezi?

  9. Reiterez ideea de a se înființa MUZEUL STUDIILOR DE FEZABILITATE, a marilor proiecte si altele similare dn ultimii 15 ani, cu costuri , realizari si nerealizari cu motivațiile nerealizarilor, aberațiile propuse s.a.m.d. inclusiv cu ceI al FIGURILOR DE CEARA ATASABILE.
    Altfel, „foaie verde loboda trec catanele (pardon, (ne)realizatorii ) pe strec.
    2. Nu am văzut nici un fel de studiu privind actualizarea „energetică la nivel global” (formulat sintetic) a M.Timișoara, atat de actuala cat si trecutele conduceri, evident in lumina marilor gândiri ale conducătorilor.
    . Desi toți „ie filosofi” (zeciile de cosilieri, direcții…) la ideea de concret … discutăm (de exemplu) despre noua gara, iluminatul „a giorno” a noi bulevarde – pe cand ” lumina de la Bruxelles ” „suna stingerea luminii, economisirea energiei, …, renuntarea la utilizarea gazului metan inclusiv la gatit s.a.

  10. S-a umplut orașul ăsta de idioți și poponari ! În loc să se inițieze un proiect pentru pasaje supraterane in piața Domasneanu ei vor pădure urbană!
    Ma întreb ce vor face peste încă 30 de ani când mașinile vor fi propulsate electric sau pe hidrogen și cozile vor fi de câte 500 m pe fiecare din cele cinci bulevarde care ajung in sens giratoriu!