Toate operele din expozitia ‘Brancusi: surse romanesti si perspective universale’ au ajuns la Timisoara. Au fost transportate cu masini speciale si in conditii de securitate sporita. Video

TIMISOARA. Evaluate la peste o jumatate de miliard de euro, toate operele de arta care vor compune expozitia ”Brancusi: surse romanesti si perspective universale” de la Muzeul National de Arta din Timisoara au sosit cu masini speciale, in conditii de securitate maxima.

CITESTE SI: Sistemul ultramodern de securitate de la Timisoara cu care vor fi protejate cele peste 100 de opere din cea mai mare expozitie Constantin Brancusi din ultimii 50 de ani. Video 

CITESTE SI: ‘Sarutul’ lui Brancusi, recreat de public, la Timisoara, intr-un eveniment in premiera in Romania

”L-am adus pe Brancusi acasa! Au sosit la Muzeul National de Arta Timisoara toate operele de arta pentru expozitia Brancusi! Deoarece acestea au valoare de tezaur, au fost transportate cu masini speciale dotate cu sistem antisoc, sistem de ancorare si sistem de securitate complet inchis si izolat, care nu poate fi accesat din cabina. Transportul a fost urmarit prin satelit cu indicarea locatiei exacte a masinilor in orice moment. Lucrarile lui Brancusi se vor bucura de acelasi nivel ridicat de securitate si in interiorul Muzeului National de Arta Timisoara deoarece Consiliul Judetean Timis a investit in sistemul de supraveghere si control acces”, a transmis presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, pe Facebook.

Piese precum Sarutul, Maiastra, Pasarea in vazduh, Muzele, vor putea fi admirate in cadrul expozitiei unice de la Timisoara, cea mai mare din ultimii 50 de ani, dedicata marelui artist Constantin Brancusi.

Cele peste 100 de piese vor fi montate in expozitie de catre o echipa de specialisti din Marea Britanie.

”Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” reprezinta o ocazie unica de a admira, in Romania, lucrarile cu valoare de patrimoniu universal ale artistului, precum Sarutul, Maiastra, Pasarea in vazduh, Muzele (Dra Pogany si Muza adormita), Somnul, Pestele sau Capul de copil, dar si de a descoperi lucrari mai putin cunoscute. Evenimentul este finantat de Consiliul Judetean Timis si organizat de Muzeul National de Arta Timisoara in parteneriat cu Fundatia Art Encounters si Institutul Francez din Romania”, a mai transmis Alin Nica.

Expozitia va avea loc in perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024 la Muzeul de Arta din Timisoara. Pretul biletelor porneste de la 100 de lei si ajunge la 22 de lei pentru studenti si pot fi achizitionate online de la adresa https://brancusi-2023.info/

Pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de bilete:
Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” – 88 RON;
Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” si toate celelalte expozitii MNArT – 100 RON;
Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” pentru studenti (cu carnet de student) – 22 RON;
Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” pentru pensionari (cu talon de pensie) – 55 RON;
Gratuit pentru jurnalisti, presa scrisa si media (cu acreditare prealabila), prescolari si elevi, precum si profesorii sau invatatorii insotitori (1 insotitor la 10 prescolari/elevi), angajati ai muzeelor publice din Romania, membri ai asociatiei ghizilor acreditati din Timisoara, membri ai AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR, persoane cu dizabilitati si insotitorii lor.

Toate veniturile rezultate din vanzarea de bilete vor merge catre Muzeul National de Arta din Timisoara pentru sustinerea infrastructurii si proiectelor acestuia.

Expozitia va fi deschisa dupa urmatorul program:
30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024
Miercuri – duminica: 10:00 – 20:00
Luni si marti, precum si in zilele de 24–26 si 31 decembrie 2023 si 1–2 ianuarie 2024: inchis

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. La reduceri pentru pensionari nu v- ati gândit. În toate muzeele lumii sunt astfel de reduceri. Pensionarii au timp și, încă, mai sunt din generațiile dornice de cultura, nu de manele.Faceti astfel de reduceri, măcar la nivelul studenților și va garantez o creștere de cel puțin 5 ori a numărului celor care vor vizita expoziția, având o varsta de peste 63-65 ani.

  2. pensionarii sa mai stea si acasa. toata ziua ocupa mijloacele de transport in comun si incurca elevii si persoanele ce merg la munca
    pensionarii nu stiu ce e aia respect, pentru 1 leu in plus la pensie ar amaneta si tara, si au mai facut-o

  3. Aline ,nu te mai lauda atat . Nu ai realizat nimic la CJT decat campanie impotriva neamtului care te saboteaza sa faci ceva .PENIBIL.
    Stadion , polivalenta ,centura …hmm suna cunoscut ???

  4. cred ca 20-30 lei pentru toata lumea era un pret accesibil. asa, doar cativa se vor duce…

  5. rog membrii TNL si TSD sa nu mai postaceze impotriva celorlalti, taticii vostrii sunt aliati. USL e la putere

  6. Si tu vei ajunge pensionar! Nu uita asta! Sau poate te gândești s- o sfârșești mai repede? Atunci, fa- o! Ca și asa faci umbra degeaba pământului.

  7. Scrie foarte clar in articol pretul redus pentru pensionari (cu talon de pensie) – 55 RON;

  8. Nu are rost sa plătesc când pot să mă uit în liniște pe ecran

  9. Scrie, da, dar nu oricine poate citi un articol sau nu oricine poate intelege operele lui Brâncuși.
    Toată lumea are acces și pe bani, si pe reducere si gratis! Mai documentati-vă, mai învățați limba română, mai ganditi înainte să vorbiți, de cultivat nu are rost sa va mai zic, ca aveti cale lunga până acolo, cu elementarele!

  10. Vi se pare mult sa dați 100 de lei ca să vedeți niște opere unice, dar pe 2 pizza la Mall nu vi se pare mult.

  11. La cine te referi când vorbești de pizza? La cei care după 35- 40 de munca au pensie de 1400 de lei, iar în lunile de iarna încălzirea + curentul costa 900 lei/ luna? Mai pune la socoteala ca au și o gramada de boli. Nici la Louvre sau Versailles nu e atât de scump un bilet! Acolo nu sunt opere unice? Si daca operele lui Brâncuși nu pot fi văzute de toti romanii, asta e din cauza acestui popor nerecunascator.

  12. Ss-ti fie rușine. E a doua oara când îmi ștergi postare. Mai voi trăiți intr- o xemocratie? Nuam am făcut afirmatii obscene și nici jigniri mai mari decât cele scrise de” Părerea mea pt pensionarul ce vorbește mult și non ok” .Luni am sa depun în nume propriu la redacția OT, împotriva dtale py ca refuzi dreptul la replica, cu dovezile ( postarile) salvate ca sa se vadă ca dumneata dle administrator ai concepții comuniste, iar titudinea dale aduce mari prejudicii ziarului. As vrea sa ne vedem luni, fata în fata.