TIMISOARA. Hotararea care intra in vigoare in noaptea de duminica spre luni, la ora 0.00, aduce restrictii si in privinta pietelor si targurilor. Comerciantii nu mai au voie sa isi vanda marfa in nicio piata sau hala inchisa, ci doar in aer liber.
La Timisoara, afectate de hotararea de Guvern sunt Piata Iosefin, care functioneaza intr-o cladire inchisa, dar si halele de carne si lactate din pietele Badea Cartan, Doina, Lipovei, 700, Giroc si Dacia.
Primarul Dominic Fritz si reprezentantii societatii Piete SA au gasit o solutie pentru ca producatorii sa nu ramana cu marfa in aceasta perioada, iar timisorenii sa poata cumpara produse proaspete.
„In Piața Iosefin vom muta producătorii în parcarea din fața pieței și vom improviza o piață volantă. Circulația între Splaiul Regele Carol și Splaiul Tudor Vladimirescu va fi închisă.
Pentru comercianții de carne și lactate din toate piețele menționate mai sus, am început să montăm căsuțele folosite la târgurile de Crăciun și Paști în Piața Badea Cârțan și Piața 700. Așa toți producătorii/comercianții din piețele agroalimentare din Timișoara vor putea vinde produsele lor în continuare”, a anuntat primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, fara a preciza daca au fost date si avize DSP si DSV pentru aceasta mutare in graba a producatorilor.
Va reamintim, incepand de luni, 9 noiembrie, la nivelul intregii tari intra in vigoare o serie de restrictii. Pietele nu vor mai putea functiona in spatii inchise, magazinele se vor inchide la ora 21, iar circulatia pe timp de noapte va fi restrictionata. De asemenea, salile de sport vor avea activitatea oprita, iar purtarea mastii de protectie va fi obligatorie in orice spatiu deschis sau inchis.
Pareri
Neamțul gtăsește întotdeauna soluții tehnice practice, rapide, țintite. Valahul se plânge emoțional și telenovelistic permanent ca un serial latino isteric, mahalagistic, lacrimogen și irațional de-a lungul a 2.000 de ani/episoade.
Ideea este beton, dar cu o floare nu se face primavara. Atata timp cat nu se face o testare masiva impreuna cu identificarea contactilor persoanelor infectate si izolarea tuturor acestora, poti sa uiti.
Oamenii merg in continuare la lucru unde stau suficient timp in spatii inchise ca sa se poata infecta unii pe altii – vorbesc de cei asimptomatici. Ar fi si aici o solutie sa fie testati toti cei care merg la lucru zilnic.
Pe hartie avem 7.36 la mie. In realitate numarul este mult mai mare. Iar purtatorii neindentificati merg in continuare la cumparaturi, la lucru, la doctor, socializeaza, etc.
Văd că unii au în genă cultul personalitații și cultul pupării posteriorului celor din fruntea obștii. Grea meteahnă! A trebuit să vină Fritz ca să ne lumineze călăuzitor către niște soluții banale și deloc practice. Cum credeți că lumea va respecta distanțarea socială la acele căsuțe miniturale!?
bioenergeto esti bolnava rau
Bei Ramiro.. tu imi mirosi a Teleorman mah…. Si mie teleormanul imi miroase a Antonescu si garda de fier 🙂
foarte buna ideea cu casutele