Top cele mai periculoase strazi din Timisoara si ziua in care se intampla cele mai multe accidente!

TIMISOARA. V-ati intrebat vreodata daca exista asa-zisele ‘zile negre’ in traficul din Timisoara, cand se produc in mod frecvent cele mai multe accidente rutiere? Ei bine, aflati ca una din zilele saptamanii poate fi declarata drept cea in care se intampla cele mai multe evenimente in circulatie. O dezvaluie chiar seful Politiei Rutiere Timis, cms sef Marcel Craciunescu.

Pentru ca tot s-a incetatenit ideea de „martea neagra”, trebuie sa va spun ca, intr-adevar, cele mai multe accidente se produc martea! Urmeaza zilele de vineri, miercuri si duminica. Martea se produc 26,3 la suta dintre accidentele cu urmari grave, vineri – 15,7 la suta, iar miercurea – 13,1 la suta. Intervalul orar cel mai periculos este intre orele 18 si 24, cand se produc 34,2 la suta dintre accidente„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, intr-un interviu acordat recent, seful Serviciului Politiei Rutiere Timis cms sef Marcel Craciunescu.

Intrebat care sunt soferii cei mai indisciplinati, seful rutieristilor timiseni a dezvaluit ca sunt in egala masura cei foarte tineri si seniorii.

Daca discutam despre grupele de varsta cele mai predispuse la accidente, este clar ca tinerii teribilisti cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani sunt cei mai  periculosi in trafic, dar si batranii cu varste cuprinse intre 70 si 75 de ani. Din ambele grupe de varsta avem cate trei morti, de la inceputul anului. Cei mai siguri conducatori auto sunt cei din grupa de varsta 45-50 de ani. Desi persoanele in varsta sunt periculoase la volan, nu sunt pentru impunerea discriminatorie a unei limite de varsta pana la care poti fi posesor legal de permis de conducere. Doar medicul trebuie sa decida daca o persoana este apta sa conduca un autovehicul sau nu, indiferent de varsta„, a precizat Craciunescu.

Topul strazilor din Timisoara cu cele mai multe accidente

In functie de numarul de accidente, dar si de gravitatea acestora, politistii de la Rutiera au intocmit si un top al strazilor din Timisoara unde se petrec cele mai multe evenimente rutiere, soldate cu morti, raniti si pagube insemnate.
In clasament, conduce detasat Calea Aradului, urmata de Calea Sagului si de Calea Buziasului.

Conform statisticilor noastre, strazile cu cea mai mare frecventa a accidentelor sunt Calea Aradului, unde, de la inceputul anului, s-au produs sase accidente, soldate cu sase raniti usor, Calea Sagului, cu cinci accidente si opt raniti usor, si Calea Buziasului, cu sase accidente si sase raniti usor. Cu alte cuvinte, principalele artere de intrare in oras prezinta un risc ridicat de accidente din cauza traficului mai dens. De altfel, 44,7 la suta dintre accidentele din Timis se produc in mediul urban, in special in Timisoara. Principalele cauze ale accidentelor sunt legate de neadaptarea vitezei la conditiile de drum, neacordarea de prioritate, alte preocupari ale conducatorului auto, nerespectarea distantei dintre autovehicule, traversarea neregulamentara si nerespectarea culorii semaforului„, a mai declarat pentru opiniatimisoarei.ro Marcel Craciunescu.

CITESTE SI: Interviu cu seful Politiei Rutiere Timis cms. sef Marcel Craciunescu: Timisul nu mai are nici o sosea a mortii!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cred ca aceasta statistica ar trebui sa ridice un semn de intrebare autoritatiilor si sa ia masuri la semnalizarea locurilor corespunzator(semafoare si indicatoare)in special in locurile unde au loc lucrari (sunt semnalizate exact in locul unde au loc lucrarile , ci nu inainte cu cativa metri, ca sa stie soferul ce sa faca, nu sa faca manevre la limita) Nu toate accidentele se intampla din vina soferilor , adica viteza ,teribilism , ci si din cauza drumurilor si nesemnalizarii corespunzatoare a locurilor. Semnalizarea ar trebuie adaptata in functie de traficul din zona respectiva. Un astfel de exemplu e si intersectia Gh Lazar cu Circumvalatiunii, si acolo au loc foarte multe accidente. Semaforizarea sa funtioneze ca si la intersectia mare de langa OMV-ul care duce spre Calea Lipovei.

    • Alte zone critice, cu particularitati remarcabile: urcari-coborari pe/de pe poduri, str. Gh. Doja (ijchisa circulatiei normale) a carei traversare poate fi un experiment, treceri de pietoni care seara cad exact in zona neluminata (vezi inclusiv sensul giratoriu de le clinicile noi) si multe altele.

  2. Nu inteleg cum conduce calea Aradului „detasat!” devreme ce au fost 6 accidente cu 6 raniti usor, la egalitate cu Buziasului, si apoi Calea Sagului cu 5 accidente si 8 raniti usor!

    • Haha, foarte corect !