Topul ‘importurilor’ de muncitori in Romania. Pe ce loc e Timisul

Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.

Daca romanii pleaca la munca in strainatate, firmele din tara noastra sunt obligate sa aduca forta de munca din afara granitelor, de obicei din Asia.

CITESTE SI: Un microbuz plin cu oameni a facut accident pe soseaua Timisoara – Lugoj. Ce au patit pasagerii 

Criza acuta de forta de munca din Romania, generata de exodul a 4-5 milioane de romani in ultimii zece ani, ii obliga pe angajatorii din tot mai multe judete sa importe muncitori din Asia. In primele 8 luni din 2017, au fost adusi la munca in tara noastra 2.753 de muncitori straini, numar in crestere fata de anul trecut. Cei mai multi au venit din Vietnam, aproape 600 de persoane.

Conform realitatea.net, in topul judetelor luate cu asalt de muncitorii straini pe prima pozitie se afla Tulcea, cu 193, urmat de Sibiu, cu 185, si de judetul Timis, cu 147 muncitori adusi din zona asiatica.

Cei mai multi muncitori straini au venit in 2017 din Vietnam (578), Turcia (415), China (386), Sri Lanka (218) si Filipine (182).

CITESTE SI: Accidente mai putine fara tehnologie de ultima ora. Solutia ingenioasa gasita de islandezi. Video

Muncitorii straini veniti in Romania lucreaza ca sudori (116), lucratori comerciali (89), confectioneri in industria textila (89), lacatusi (87), manipulanti de marfuri.

Citeste mai multe: AICI

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.