Tot ce-i bun pe lume ori e ilegal, ori e imoral, ori ingrasa! Iata 10 obiceiuri alimentare care ne ingrasa!

Vrem, nu vrem, sunt anumite obiceiuri culinare si care tin de sedentarism, ce ne „ajuta” sa luam in greutate. Practicarea unui sport poate combate depunerea grasimilor, dar pana acolo, iata care sunt zece obiceiuri nesanatoase care provoaca ingrasarea:

1. Mancarea low-fat

Multe localuri abunda in preparate pline de calorii si chimicale care potolesc foamea pe o perioada scurta de timp. Ulterior, te simti mult mai infometat decat erai atunci cand te-ai aruncat asupra hamburgerilor.

2. Nu cauti ajutor din partea unui expert

Nutritionistii pot recomanda o alimentatie sanatoasa. Daca apelezi la internet, poti capata informatii eronate din surse neverificate. Nu toate dietele se potrivesc fiecarei persoane.

3. Dormi prea mult sau prea putin

Cercetatorii din Wake Forest au aratat faptul ca somnul influenteaza modul in care corpul arde caloriile. Astfel, persoanele care dorm 5 ore/noapte sau mai putin se ingrasa de 2 ori mai mult in zona abdomenului. Si persoanele care dorm mai mult de 8 ore/noapte se ingrasa. Pentru a avea control asupra greutatii tale, este preferabil sa ai un somn de 6-7 ore/noapte.

4. Mancarea gratis din restaurante

Tot ce este oferit gratuit din partea restaurantului inseamna „junk food”. Aperitivele se depun pe abdomen, coapse si se aduna la numarul de calorii pe care il mananci din felurile pe care la comanzi. Atentie la gustarele, chipsuri si biscuitei!

5. Bauturile carbogazoase

Indiferent ca sunt bauturi light sau cu zero adaos zahar, acestea sunt cele mai periculoase, deoarece contin ingrediente asemanatoare zaharului, dar mult mai daunatoare. Un studiu realizat in 2005 a indicat ca a consuma 2 sucuri carbogazoase/zi creste probabilitatea de a deveni obez cu 33%. Nici bauturile carbogazoase light nu sunt recomandate, ele contin indulcitori care ii determina, in mod inconstient, pe oameni sa manance mai mult.

6. Saritul peste mese

A te abtine de la a manca mesele principale ale zilei este contraproductiv, mai ales daca ne referim la micul-dejun. Persoanele care sar peste aceasta masa au cu 4,5% sanse mai mari de a se ingrasa. In plus, la urmatoarea masa, ve fi de 2 ori mai infometat, in caz ca nu te arunci asupra unor gustarele care se vor depune pe abdomenul tau.

7. Infulecatul mancarii

Un mare neajuns al organismului uman este urmatorul: dureaza 20 minute ca stomacul sa ii trimita creierului senzatia de satietate. Un studiu publicat in Journal of the American Dietetic Association a relevat ca persoanele care mananca incet ingurgiteaza cu 66 calorii mai putin, decat cei care devoreaza mancarea in ritm alert. Daca reusesti sa mananci cu 66 calorii mai putin la fiecare masa, vei scapa  de 9 kilograme in plus/an!

8. Uitatul la televizor

Universitatea din Vermont a publicat un studiu care dezvaluie ca participantii, care si-au redus timpul pentru uitat la televizor cu 50%, au reusit sa arda cu 119 calorii/zi mai mult.

9. Meniurile intregi…

In momentul in care comanzi meniuri intregi de mancare doar pentru a salva cativa bani, iti faci rau singur, pentru ca iti autoimpui sa mananci mai multa mancare decat ai nevoie. Asadar, nu te lasa influentat de strategiile restaurantelor de a atrage clienti si comanda mancare cat pentru o singura persoana.

10. Bufetul suedez

Este cel mai eficient mod de a-si satisface clientii, insa aduce cu el adevarate tentatii si bombe calorice.  De asemenea, este util sa nu te asezi intr-un loc de unde poti urmari toata mancarea, cu scopul de a nu-ti crea pofte.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.