Tot mai multe cazuri de gripa in scolile din Timisoara si din judet. Medicii sunt in alerta

TIMISOARA. De la zi la zi creste numarul copiilor cu gripa in Timis. Medicii monitorizeaza cu mare atentie situatia si centralizeaza in fiecare dimineata cazurile.

CITESTE SI: Masuri exceptionale pe Aeroport si la Spitalul de Boli Infectioase, la Timisoara, impotriva coronavirusului ucigas. Video

Astfel, in gradinitele si scolile din Timisoara si din judet, numarul elevilor cu gripa a ajuns la 46. Li se adauga trei cadre didactice.

Alarmant e si numarul infectiilor respiratorii inregistrate: 2526 de copii si 40 de educatori si profesori.

Prefectul Liliana Onet a organizat miercuri o sedinta la care au participat reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, ai Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, Inspectoratului Scolar Judetean Timis, Primariei Timisoara si Aeroportului International Timisoara, in cadrul careia au fost abordate gripa sezoniera si masurile de prevenire a infectiei cu coronavirus.

A fost instituit un sistem de supraveghere a imbolnavirilor care presupune un triaj zilnic al elevilor din scolile din judet. Totodata, s-a decis ca in cazul in care apar mai mult de trei cazuri intr-o colectivitate (clasa de scoala sau grupa de gradinita) sau daca peste 20% din elevi sau prescolari lipsesc fiind bolnavi sa se suspende cursurile. Pâna la ora actuala nu au fost astfel de cazuri.

Cum ne ferim de gripa?

Autoritatile sunt in alerta si incearca sa reduca, pe cat posibil, raspandirea bolii.

Astfel, Ministerul Sanatatii a facut apel la populatie sa ia masuri si recomanda oamenilor cateva masuri de preventie, in vederea evitarii imbolnavirii si a raspandirii virusului gripal:
• Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripă și singurul care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
• Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; • Respectarea etichetei tusei si stranutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/strănut la nivelul partii interne a articulatiei cotului);
• Igienă adecvată a mâinilor, în vederea reducerii raspandirii virusului;
• Purtarea echipamentului de protecţie adecvat (masti, manusi, halate) de către vizitatori și personalul medical;
• Continuarea vaccinării antigripale.

De asemenea, medicii atrag atenția populației că trebuie să facă o distincție clară între răceală și gripă, dar cel mai bine este se evite automedicația și să se apeleze la medic.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.