TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a alocat in bugetul pe acest an 2 milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor la Sectia de Urologie din cadrul Spitalului Judetean Timisoara. Incheierea investitiei va duce la reluarea transplantului renal.
Centrul de Transplant Renal din Timisoara ar urma sa functioneze in cadrul Sectiei de Urologie a Spitalului Judetean, ultima ramasa de reabilitat. Aici, lucrarile au inceput in 2018-1019, insa primul constructor care a castigat licitatia a intrat in faliment si nu a mai putut duce la bun sfarsit proiectul. A fost organizata o noua licitatie, in urma careia a fost desemnat un nou castigator, iar lucrarile au fost reluate, insa deocamdata nu au fost finalizate.
”In anul 2022 continua lucrarile pentru reabilitarea Clinicii de Urologie si pentru constructia noului Centru de Transplant Renal din cadrul acestei Clinici. In acest sens avem repartizati 2 milioane lei din partea Consiliului Judetean Timis. In acest moment, circa 70% din lucrare a fost finalizata si speram ca restul sa fie finalizata anul acesta. Suntem optimisti pentru ca am reusit sa lucram in ritm alert indiferent de situatia epidemiologica. La Centrul de Transplant Renal mai trebuie facute lucrari la doua saloane si noi avem in vedere o ajustare a circuitelor. S-au facut boxele speciale ca cele pentru pacientii arsi, instalatiile electrice, gazele medicale, spatiile anexe etc, tot, mai putin aceste saloane”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara.
Desi la Timisoara in 1981 a fost realizat primul transplant renal de la donor cadavru din tara, activitatea a fost intrerupta in anul 2007.
In Romania sunt patru centre unde se face transplant de rinichi: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” lasi, Institutul Clinic Fundeni – Centrul pentru uronefrologie si transplant renal din Bucuresti si Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.
Bugetul Judetului Timis este in dezbatere publica si va fi votat in scurt timp.
Pareri
Iarasi numai extreme. Am rezolvat cu restul?. Si dupa iar citim ca a murit cineva de apendicita, ca nu era chiurgul, ca nu era sala, ca nu era cine stie ce. Eu zic rezolvati definitiv problemele simple prima data si apoi mai vedem si cu transplanturi.
Cand e de bine comentati ca de ce i asa ,cand e de rau comentati ca de ce nu i bine ! Ba, voi n aveti servici ?
Vrajeli cu ifose ! Parca l au mai facut si acum 7 ani !