TIMISOARA. De la inceputul epidemiei de coronavirus in Timisoara, primii 5 pacienti s-au vindecat in doar cateva zile si au plecat acasa sanatosi.
Despre tratamentul care a smuls din ghearele virusului acesti oameni a vorbit medicul specialist Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de opiniatimisoarei.ro si Orasul Timisoara din studiourile televiziunii regionale SUD VEST TV.
„Am dat o tableta care e o combinatie de doua antivirale, care pe cazurile de pana acum au fost eficiente. In lume se studiaza mai multe scheme terapeutice. Nu se poate trage o concluzie dupa numai 5 cazuri, pentru ca au fost tineri, dar in urma terapiei, in 2-3 zile, toti pacientii au inregistrat teste negative. Sunt niste studii facute recent in SUA si Franta, care arata ca virusul este foarte parsiv. Prin medicatia pe care o dam, noi sterilizam gatul si scaunul. Se ia un exudat, daca ai 2 teste negative, te duci acasa. Au fost situatii in care din gat, virusul a ajuns in plamani si apoi a creat acea pneumonie. Noi trebuie sa fim atenti si la acest aspect. Suntem obligati sa mergem pe protocoale foarte stricte. Actualele permit sa recoltam din gat si din scaun. Teoretic s-ar putea recolta si din secretia pulmonara, sa se faca si aceasta analiza. Protocolul este impus de Ministerul Sanatatii.
Sunt convins ca cei 5 sunt vindecati. Dar nu trebuie sa ne culcam pe lauri. Din nou atrag atentia ca trebuie sa fim foarte precauti.”, a spus medicul Virgil Musta in INTERVIURILE TIMISOAREI.
Medicul a explicat cum se administreaza medicatia impotriva coronavirusului.
„Tratamentul este oral, e o tableta pe zi care se ia. Orice terapie are si efecte adverse, dar este un tratamemnt cu efecte adverse minime. Sunt studii in lume cu aceste tratamente, noi analizam datele acestor studii si hotaram care ar putea fi eficient, le incercam si noi, si atunci vedem daca se confirma sau nu. Depinde si de structura populatiei, dar Streinu Cercel a ales o anumita schema, daca e nevoie se poate imbunatati. Nu exista experienta. Sunt eforturi extraordinar de mari in Franta si Statele Unite ca sa se inteleaga ce face acest virus de este atat de contagios si creeaza atat de multe decese. Severitatea bolii depinde de 2 aspecte: cantitatea de virus care ajunge in organism si de reactia organismului, de mecanismele de aparare. In orice boala infectioasa exista o lupta intre mecanismele de aparare ale organismului si factorii agresivi, care in cazul acesta e virusul cu factorii de patogenitate. Daca sunt foarte multi virusi, e ca o armata, sunt foarte multi inarmati cu arme puternice. Pe de alta parte, si o reactie a organismului prea puternica, si aceasta se intampla in pneumoniile date de virus care merg cu insuficienta respiratorie, acolo virusul ataca, dupa care organismul dezlantuie un atac prea puternic impotriva virusului, pentru ca asa e setat de multe ori genetic, si de fapt isi face singur rau, pentru ca virusul declanseaza niste mecanisme pe care propria imunitate le intretine si incepe sa lupte impotriva propriului organism, si iti distruge propriul organism. Dar astea sunt lucruri de amanunt. Important e ca indiferent pe ce cale te contaminezi, daca este un factor de risc e foarte probabil sa evoluezi sever„, a precizat doctorul Virgil Musta.
Medicul specialist aflat in prima linie a luptei cu coronavirusul la Timisoara, medicul specialist Virgil Musta, a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI de joi seara, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook si pe TV, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro.
https://www.facebook.com/247timisoara/videos/202697084332131/
INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara, pe site-ul opiniatimisoarei.ro si pe canalul televiziunii regionale SUD VEST TV in fiecare joi seara de la orele 20.00.
Pareri
Un titlu… responsabil??
la alt articol aveti titlul „Femeia iresponsabila…”
Dar la acest articol, cat de responsabil este jurnalistul care pune un astfel de titlu? Sunteti normali!?
„Despre tratamentul care a smuls din ghearele virusului acesti oameni ” cine scrie asa ceva??
Care „ghearele virusului”, ca din cei 5, doar unul avea o usoara febra (sau tuse), ceilalti nici macar nu aveau simptome.
De fapt si rata mortalitatii este data de istoricul medical al pacientilor si de varsta lor. Exemplu foarte clar: Italia, unde populatia este imbatranita, iar din cei care au murit, 89% aveau peste 70 de ani si 45% peste 80 – cautati articolul pe hotnews. In Germania, doar 5 morti, toti cu probleme mari (pulmonare, de inima, diabet etc.), pt ca incidenta infectatilor a fost mare in randul persoanelor de varsta medie, unde virusul este ca unul normal. La fel – numar foarte mic de morti in Coreea – pentru ca populatia este una tanara, cei infectati fiind la randul lor tineri.
Isteria asta nu ne va salva si nici vindeca. Virusul este unul absolul normal. Anual, in lume mor aprox 30.000 de oameni din cauza gripei – cautati statisticile OMS. Cam atat. Rata mortalitatii – 3%. La gripa: 2,1-2,4%. Deci tot pe acolo.
Singura problema cu acest virus e ca e … nou.
Perioada de carantina trece mult mai usor daca se doarme cu un kit de BitDefender sau alt program antivirus sub perna. Nu are efect terapeutic, dar creste moralul.
Solutia ta este mai buna cea propusa de BOR SRL (pupatul de moaste)
Excelent interviul foarte profesionist acest domn doctor de la infectioase.
Numa de bine.