Trei fructe de toamna perfecte pentru silueta si sanatatea ta!

Toamna isi intra incet, incet in drepturi. Asa ca de peste tot se arata oportunitati super gustoase. Au aparut fructele si legumele dulci de sezon, din care ar trebui sa consumati cate o portie in fiecare zi.

Alegeti fruc­te­le si legu­mele de se­zon ca sa va bu­cu­rati de toate bene­ficiile naturii – iata reco­mandarea nutri­tio­nistilor. Iar dintre toate sezoanele, toam­na se dovedeste cea mai bo­gata.

Piersicile. In aceasta perioada apar si piersicile salbatice, provenite din pomi nealtoiti. Le puteti gasi in piata. Sunt mai mici decat piersicile de iulie, mai pu­foase si cu o cu­loare ro­siatica. Aspectul lor nu e toc­mai comercial, dar gustul – senzational. Au un continut mare de vitamina C, dar si vitaminele B si ajuta fluidele corpului sa se men­tina alcaline. Se stie ca infla­matiile si apoi bolile apar daca aceste fluide sunt acide. Din acest motiv, dar si pen­tru cantitatea de antiox­idanti mare pe care o contin, pier­sicile sunt un remediu ideal antiim­ba­tranire. Le puteti folosi si extern, pentru ten. Sunt un remediu eficient impotriva ridurilor.

Gutuile s-au dovedit fruc­te­le cele mai bogate in vita­mine si minerale, cu un continut ridicat in vitaminele A, B, C, in calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier. De ase­menea, daca alegeti sa mancati gutuia intreaga, inclusiv cu samburi, va bucurati de un antibac­te­rian puternic indicat in special in infectiile gatului sau in cele respiratorii. De altfel, daca le pastrati si pentru iarna (la rece, invelite in hartie) puteti inlocui me­di­ca­mentele de sinteza destinate durerilor de gat cu aceste fructe.

Alte fructe ideale care apar toamna sunt  strugurii. Acestia se consuma separat de restul meselor, deci nu ca desert. De altfel, ­asa se ma­nanca toate fructele, intr-o masa sepa­rata, astfel incat organismul sa le digere si sa le asi­mi­le­ze optim. Un studiu recent arata ca resveratrolul, un compus care prelungeste viata, se afla din abundenta in struguri. Aceeasi substanta are rolul de a combate obezi­tatea, asa ca nu mai blamati stru­gu­rii pen­tru ca sunt dulci, mai ales daca urmati o cura de sla­bire. In plus, maresc can­ti­ta­tea de apa din organism si con­tri­buie la cura­tarea colo­nului, iar ficatul e ajutat sa fun­c­tioneze optim.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.