Ca de obicei, odată cu sosirea toamnei și a întoarcerii din concedii, cresc vânzările de electrocasnice, de la aparate frigorifice, fie că sunt frigidere, combine frigorifice sau vitrine frigorifice, la mașini de spălat sau mașini de spălat vase. Cumpărarea unui electrocasnic, a unei mașini de spălat, a unui uscător sau a unei combine frigorifice este o investiție destul de importantă, pe termen lung, așa că e firesc că nu trebuie făcută în pripă sau în necunoștință de cauză.
De exemplu, dacă îți dorești o combină frigorifică nouă, mai întâi și mai întâi, trebuie să fii sută la sută convins că chiar ai nevoie de una sau e doar un moft, din dorința de a avea cel mai nou model de electrocasnice în casă. Dincolo de banii cheltuiți pentru achiziția sa, mai ai câteva probleme secundare: spațiul ocupat în casă și consumul energetic suplimentar. Se știe că aparatele frigorifice sunt conectate non-stop la priză, deci vor consuma curent electric, indiferent cât de eficient din punct de vedere energetic sunt.
Dacă vorbim strict de combine frigorifice, toată lumea are nevoie de acest tip de electrocasnice în casă, întrucât pentru cei mai mulți un frigider cu congelator, o combină frigorifică, adică, este mai mult decât necesară.
Dacă ai stabilit deja și știi foarte clar că ai nevoie de un asemenea electrocasnic, e timpul să începi căutarea de combine frigorifice, pentru a vedea care e cel mai potrivit electrocasnic de acest tip pentru tine și pentru nevoile tale.
1. Mărimea combinei frigorifice
Da, mărimea contează! Pentru că e important locul în care vei amplasa noul electrocasnic în casă, aproape de o priză, într-un loc suficient de mare pentru a fi ventilat corespunzător. Măsoară locul în care vei amplasa combina frigorifică și apoi caută doar electrocasnice care se încadrează, ca dimensiuni, între limitele respective. E bătaie mare de cap să faci retur unei combine frigorifice mai mari decât ai nevoie și să comanzi alta mai potrivită ulterior. Cu alte cuvinte, măsoară de două ori și taie o dată, vorba croitorului iscusit.
2. Volumul combinei frigorifice
În funcție de cât de multe alimente și alte produse ai de refrigerat sau de congelat, ai opțiuni diverse de volum și, pe cale de consecință, de mărime și consum energetic ulterior. Variantele merg de la 80 de litri până la 800 de litri. Cu cât ai o familie mai numeroasă, deci alimente mai multe de depozitat în congelator sau în combina frigorifică, cu atât ai nevoie de un electrocasnic de genul acesta mai voluminos, mai încăpător. Arctic are combine frigorifice cu dimensiuni și volume diferite, așa că sigur găsești o combină frigorifică Arctic potrivită nevoilor tale.
3. Consumul de current electric
Ține cont că vorbim de aparate electrocasnice care trebuie ținute în mod continuu în priză, deci consumul va fi unul pe măsură. Există, însă, congelatoare tot mai economice din acest punct de vedere, de la clasa C în sus. Orientează-te spre acestea. Cu cât mai aproape de începutul alfabetului (C, B, A) cu atât mai eficiente energetic sunt acestea. În timp, economia pe care o vei face la facturile de curent electric va fi una importantă. De exemplu, o combină frigorifică Arctic clasa energetică A sau B îți poate economisi sute de lei la facturi, în timp.
4. Temperatura
Recomandabil ar fi să cauți o combină frigorifică cu congelator care are un interval de temperatură între -4 și -20 de grade Celsius. În acest interval putem depozita atât băuturi, pe care nu le vrem chiar înghețate, până la alimente care au nevoie de congelare pe perioade lungi de timp, de la câteva luni și chiar până la un an.
5. Sistemul de congelare
Dacă vrei să eviți probleme și să nu pierzi vremea, orientează-te spre combine frigorifice care au sistemul NoFrost, care nu generează gheață, întrucât răcește aerul, nu alimentul, deci nu o să ai nevoie de dezghețare periodică a electrocasnicului tău. Mai puțină bătaie de cap, un mod de funcționare mai eficient.
6. Sistem antibacterian
Există modele de frigidere, congelatoare și combine frigorifice cu ionizare activă, care are efect antibacterian, menținând curat aerul din interior, ceea ce face durata de conservare a alimentelor în stare perfectă mai lungă. Or ăsta nu poate fi decât un avantaj pentru oricine.
7. Prețul combinei frigorifice
În ziua de azi, există o gamă extrem de variată de congelatoare și combine frigorifice – de fapt, aparate frigorifice, în general -, cu prețuri pentru toate buzunarele. Brandurile mari, cunoscute, au ajuns să producă și electrocasnice low-cost, pentru a acapara un public cât mai divers, iar brandurile „no name” mizează pe performanțele apropiate de brandurile cunoscute, dar prețuri mai prietenoase. În plus, Arctic produce combine frigorifice de calitate pentru toate buzunarele, deci cu siguranță, indiferent care e bugetul tău, găsești o combină frigorifică Arctic și pentru buzunarul tău și pentru nevoile tale.
La urma urmei, e vorba de unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice din casa oricărui om. Cu toții mâncăm, deci cu toții depozităm alimente, așa că cel mai bine e să le depozităm în cele mai bune condiții.