TIMISOARA. Tarife de inchiriere prea mari, piete neatractive, volante prea putine ori mizerie si administratori delasatori. Sunt doar cateva dintre neregulile constatate in mai toate pietele din Timisoara de noua conducere a societatii Piete SA.
„Din verificarile pe teren, am descoperit foarte multe nereguli. Nu imi place cum arata. Pe de o parte nu imi place cum arata pietele si pe de alta parte nu imi place cum gestioneaza administratorii pietele. Ce nereguri am costatat? Ca se ocupa in mod legal 2-3 mese pe abonament, in timp ce altii ocupa 3-4 mese si nu platesc nimic”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ioan Nasleu, presedintele Consiliului de Administratie de la Piete SA.
Cereri multe pentru revenirea pietei volante in Traian. Cei de la ‘Monumente’ se opun
Daca in anii trecuti, Timisoara numara 3 piete volante, acum a ramas cu una singura, cea de la Stadion. Suspendarea pietei taranesti din Piata Traian i-a nemultumit pe multi.
„Sunt foarte multe solicitari de a deschide Piata Traian, volanta, dar cei de la Monumente ne-au spus ca e vorba de o zona cu monument istoric. Zilele urmatoare o sa am o intalnire cu reprezentantii de la Monumente, ca sa gasim o solutie, pentru ca oamenii vor sa aiba acolo o piata. O sa avem o intalnire si cu RETIM, sa discutam, ca sa ne ajute sa pastram zonele curate, dupa pietele volante”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ioan Nasleu, presedintele Consiliului de Administratie al SC Piete.
Iar pentru ca lucrurile sa se schimbe, au fost deja discutate mai multe masuri ce urmeaza sa fie implementate in curand.
„As vrea sa vin in sprijinul comerciantilor care chiar muncesc, care chiar aduc marfa din gradina proprie, pentru ca sunt cel putin doua piete care au mese goale: Doina si Girocului. As vrea sa-i incurajam un pic pe acesti producatori sa se intrepte catre ele. Nu trebuie huliti cei cu societati, pentru ca aduc venituri, dar trebuie incasati toti. O sa introducem controalele atat la pietari, cat si la administratori. Daca administratorii nu tin pasul cu mine si nu respecta programul de incasare, care este de la 8 la 12, iar dupa ora 12 se mai gasesc comercianti care nu au fost incasati, o sa suporte consecintele. Si administratorii de piata si comerciantii. In pietele in care nu sunt cereri, acolo unde sunt mese goale, vrem sa scadem tariful. Acum este de 18 lei pe zi, probabil il vom face de 15 lei pe zi, ca sa ii incurajam. E valabil pentru toti comerciantii, nu doar pentru producatori. As vrea sa ii motivez pe administratorii de piete, iar pe cei corecti si profitabili sa ii remuneram in plus, sa existe concurenta intre ei. O sa am o intalnire cu toti administratorii de piete in care o sa le prelucrez un anumit cod, iar daca nu pot sa tina pasul cu noile cerinte ale noului CA, ne strangem mana si ne despartim. Ne-am obisnuit cu autosuficienta unora dintre administratori. Se gandesc ca ei sunt pe viata si nu ii mai schimba nimeni. Este adevarat, au salarii foarte mici, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa isi faca treaba. La administratorii care au rezultate bune si dau dovada de corectitudine si bun simt fata de pietari si clienti, o sa gasesc o formula prin care sa ii remuneram in plus”, a completat Nasleu.
In total, in Timisoara functioneaza permanent 11 piete, iar potrivit noii conduceri a societatii, care le administreaza, in fiecare dintre ele se va interveni pentru imbunatatirea conditiilor.
Pareri
E cea mai mare tampenie , sa duci tigania la un nivel mai sus decat este acuma. Deci am crezut ca cineva are minte si din zona Traian va face o zona istorica pentru turisiti,nu tiganie. Piata Badea cartan este mizerabila,de ce nu se investeste acolo mai mult si sa fie si curatenie.
domnisoara care ai scris articolul conducerea administrativa e vinovata pentru ce se intimpla iata si citeva elemente chirii foarte mari taxa piata zilnica prea mare lipsa parcariilor in jurul pietii un singur om in piata 700 la curatenie pe 2 locuri la flori si la legume acoperisuri sparte curge apa peste tot cind ploua afara pe comercianti si pe clienti daca se arde un bec sau se strica un robinet de apa trebuie aprobari peste aprobari dale care se surpa in piata de flori cade tencuiala de sus pe oameniplin cu tigani si boschetari in incinta pietii ziua si noaptea care isi fac nevoile in piata cui mai arde sa vina sa cumpere marfa in asemenea conditii se duc la supermarket acolo e curat are omul parcare nu cumperi marfa in piata si te duci la gara nord sa duci marfa la masina
si sintem obisnuiti cu schimbarea sefiilor din piete fiecare sef nou cind e ales la directiune aduce pilele si oamenii casei pe posturile de administrator dupa care totul revine la normal vor mai venii peste 4 ani sa vada cum stau lucruriile din piete