Varianta de Ocolire Timisoara Vest, al carei traseu va traversa in parte teritoriile administrative ale localitatilor Timisoara, Sacalaz si Sanmihaiu Roman, va insuma aproape 14 km.
Va porni din viitoarea descarcare a Autostrazii de la Sanandrei, se va ‘intersecta’ cu soselele care leaga in prezent Timisoara de Sacalaz si Becicherecu Mic (DN6) si se va lega cu Centura Sud in zona cartierului Freidorf, dupa intersectia cu drumul spre Utvin.
Specialistii care au intocmit documentatia pentru licitatie au realizat si o modelare 3D a traseului pe care il va urma aceasta lucrare de infrastructura care va intregi inelul de centura din jurul Timisoarei, cand va fi gata. Drumul va avea 4 noduri rutiere, dar si 10 poduri si pasaje: doua pasaje peste liniile de tren CFR cu lungime de 779, respectiv 752 metri si alte două pasaje de 455 si 451 metri, cele mai grele structuri ale ocolitoarei.
Cel mai lung pasaj este proiectat la kilometrul 3, are 779 de metri lungime si va fi ridicat peste linia de tren CFR 218 (19 deschideri a cate 40 de metri). La km 10 va fi construit un pasaj de 752 m peste DN 59A Timisoara – Jimbolia si Magistrala CFR 100 București – Timisoara – Arad. Al treilea pasaj ca lungime (455 m) este cel de la km 4 peste DN 6 Timisoara – Cenad si linia CFR 133, iar pasajul de 451 de metri va fi la km 13 peste Bega.
Drumul este incadrat in clasa tehnica II. Elementele geometrice ale traseului sunt adoptate pentru o viteza de proiectare de120 km/h. Din cauza constrangerilor legate de legatura cu Centura Sud Timisoara si traversarea canalului Bega, la sfarsitul traseului se reduce viteza de proiectare la 80 km/h.
Pareri
Turcii, absolut normal! Pentru că turciii au avut multă vreme Eyâlet-i Temeşvar (adică Pașalâcul Timișoara) și de aceea se simte puternic turcismul din ”spiritul bănățean”. Asupra Țării Românești, Moldovei și Tramsilvaniei turcii au avut, pentru un timp, drepturi de suzeranitate, dar principatele respective au rămas autonome. Banatul, în schimb, a fost total stăpânit de turcii.
Cam simplista „analiza”🤡 ta, lipsesc cateva sute de ani din ea🤡😁🤡 Ca sa nu mai zic ca principatul Transilvaniei chiar avea un statut special datorita importantei geostrategice in rivalitatea turcilor cu habsburgii. Si tot au rupt Oradea🤡(Oare Bojan de aco o fi invatat administratie?) din el si au facut-o pasalac cand se pregateau de asediul Vienei.
Cunoasterea fara intelegere… e cam degeaba, cam ca „inteligenta artificiala”🤡😁🤡
Ca e frunte, ca e frunce, sa te lauzi c-ai avea o stea cumva in ea… poate steaua de pe steagul Turciei sa fie, ca alta nu prea🤡
Dar stai linistit, toti se lauda cu sarmalele ca ale lor sunt cele mai bune🤡😁🤡😁🤡😁
*Bolojan, *acolo
Ce voiam sa zic, unii mananca mai multa „zupa”, altii mai multa „ciorba”, altii fosesc „bors”, care ce de la cine a preluat, dar sarmale mananca toti „cu septe guri”🤡😁🤡
„de turcii” – probabil dupa Kinizsi Pal. N’a pierdut nicio batalie impotriva turcilor, iar cel putzin pe Campul Painii, langa Orastie, inafara Banatului, in 1479 – si’a pierdut mintile, in urma victoriei, band vin roshu pana ii curgea pe piept, dansand nebuneste cu cate un cadavru de turc pe fiecare brat, iar al treilea in dinti, de salvari.
Asa s-a intamplat! 🤡😁🤡 Fix cum zici, dansa Pavel Chinezu cu turcii aia 3 dintre care unul in dinti!🤡😁🤡 Ce e asa greu de crezut?!? Plus ca ne zice asta marele cronicar🤡 Bonfini al lui Matia Corvin! Adica o fi din ciclul povestea cu corbul si cu inelul😁Asa a fost, doara se stie ca ciorile cara chestii sclipicioase in cuib, deci e adevarat! Nu?🤡😁🤡
Spune-i desteptului ala de „Napoleon” caruia ii place sa creada ca Pavel Chinezu ar fi fost roman(de parca ar si conta ce-a fost; ma rog, pentru aia care raman la nivelul istoria pentru insuflarea unui nationalism mitologic pueril gloatelor, e bine si asa🤡) ca Nicolae Iorga s-a ocupat de ridicarea monumentului de la Sibot, poate ii trece supararea pentru „Liiiiincoolnuu, ne-a furaaat Liiincolnuuuu, peeerdelelleeee!, huuo Iorga, bine i-au facut legionarii, huuo!” 🤡😁🤡
Bai dar rezistenti erau salvarii aia! Cam ca blugii din bazar, cam asa. Probabil denim categoria I?🤡
Sunteti amuzanti🤡😁🤡
au plecat toti in oltenia (speriati de civilizatie), dupa ce au venit austriecii. timisoara mai avea doar cateva mii de locuitori in 1800.. au revenit acum inapoi iar civilizatia a disparut.
1721-1739. Apoi s’au lasat pagubasi austriecii.
iar te-a scapat ma-ta la calculator?
Aferim Turkiye !
Din Freidorf până în Calea Șagului rămîne 1+1, fiind foarte greu ca acea porțiune să fie ulterior lărgită la 2+2. Pasajul din Freidorf peste drumul județean și peste calea ferată a fost proiectat la 1+1, fără viziune de lărgire pe viitor.
Catalin Drula daca ar fi ramas ministru acum avea centura gata in regim de autostrada! da va trebuit voua ciuma rosie
Imi retrag partea cu ciuma rosie. Este in interesaul cetateanului sa facem alianta cu psd prin Fredi. Acum ca vom administra orasul impreun din septembrie psd nu mai e ciuma rosie.
Sa speram ca nu dureaza si asta 7 ani ca centura de sud.
si centura mica ? segmentul Saclaz-Sanmihai-Sag….probabil va fi tot la nivel de promisiune electorala pt campania din 2028..
Ce bine că începe dintr-un giratoriu și se termină la fel, iar pe traseu ditai Noduri de 3-4km! Legătura directă la A1 nici pomeneală și îl numesc drum de mare viteză?! Către ce? giratoriu? Să vezi balamuc de accidente în prostiile de giratorii la capete! Proiectantii ăștia au fost controlați la cap? Poate au buba!!
330 milioane de euro pentru 14 km, adica undeva la 23 milioane de euro pentru 1 km.
zf zice ca pretul autostrazii pe km in zona de campie e undeva la 5 meleoane.