Tururi ghidate, in ziua alegerilor, la Muzeul National al Banatului din Timisoara

TIMISOARA. Inainte sau dupa vot, timisorenii sunt asteptati duminica si la Muzeul National al Banatului din Timisoara, unde vor avea parte de doua tururi ghidate, gratuite in una dintre expozitii.

Tururile vor fi realizate alaturi de Marius Cornea, unul dintre curatorii Muzeului, si nu de un ghid turistic. Cei care vor trece pragul instritutiei vor putea vizita cea mai recenta expozitie, Patrimonium, care reuneste piese din colectia muzeului timisorean.

Acest tur are deja ceva aparte. Vorbim despre 60 de minute dedicate exclusiv uneia dintre cele 6 expozitii ce pot fi vazute in muzeu si anume expozitia temporara „Patrimonium 2022-2023”, dar si de povestile care stau in spatele obiectelor expuse… Va invitam sa luati parte la o escapada in timp duminica, de la orele: 11:00 si 15:00. Nu este necesara programarea. Tururile vor avea loc in mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia.„, transmis reprezentantii Muzeului National al Banatului.

Va reamintim, iunie este Luna CONSTRUCTIM SA la Muzeul National al Banatului (MNaB), cea in care absolut toti vizitatorii au accesul gratuit, in intervalul 1 – 30 iunie. In luna iunie 2024 Muzeul National al Banatului din Timisoara intampina publicul cu sase expozitii:

– PATRIMONIUM 2022 – 2023, expozitia noilor piese de patrimoniu din colectia muzeului

– Spatiile Oravitzan – universul artistic unic al maestrului Silviu Oravitzan, unde spatiul si culoarea se impletesc intr-o armonie vizuala unica

– Obiecte. Istorie. Muzee. Arme albe din colectia Muzeului National al Banatului – o colectie de peste 40 de piese din colectia de arme a muzeului, printre care si cele mai spectaculoase si recognoscibile arme albe din patrimoniul institutiei, incepand din secolul al XIII-lea si pana la mijlocul secolului XX

– Arme care au faurit Romania – o calatorie unica prin istoria militara a Romaniei, prin intermediul unor piese din colecția privata a meșterului faurar Cosmin Pop, cunoscut mai ales ca „Fiare din Beci” in lumea reenactmentului. Expoziția ofera un periplu prin evoluția armamentului alb, din Antichitate pana in perioada Primului Razboi Mondial

– Istoria militara a Banatului – Vizitatorii au prilejul sa admire uniforme, arme și piese de echipament militar de la inceputul secolului al XVIII-lea care au fost in dotarea armatelor habsburgice și otomane, precum și ale armatei romane din primul razboi mondial

– Muzeul Popa’S – dedicat lui Stefan Popa Popa ’S, artist omologat in 1995 de Cartea Recordurilor, ca fiind cel mai rapid caricaturist din lume.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.