Ultima veste despre viitorul Pod Jiul, la Timisoara. Austriecii s-au tinut de cuvant

TIMISOARA. Proiectul podului Jiul a fost trimis firmei din Austria pentru ultimele modificari cerute de  Comisia de Monumente a Directie de Cultura si Patrimoniu National al Judetului Timis, iar cei care se ocupa de proiect, Vienna Consulting Engineers, au rezolvat toate neajunsurile, inainte de Craciun, asa cum promisesera.

CITESTE SI: Avem contract semnat pentru Centura de Sud la Timisoara. Ce urmeaza dupa iscalire si cand vom patrunde cu masina pe soseaua ocolitoare 

Primarul Nicolae Robu a anuntat marti ca desenul e gata si ca la urmatoarea sedinta in plen va cere consilierilor locali aprobarea pentru intocmirea Studiului de Fezabilitate. Edilul sustine ca in primavara va organiza licitatia pentru construirea primului pod complet nou, de la zero, in Timisoara, in ultima jumatate de secol.

In sedinta de Consiliu Local de joi vom introdue la aprobare un proiect referitor la Studiul de Fezabilitate pentru Podul Jiul. Suntem in linie dreapta, avem toate avizele. Va prezint o poza. S-a ramas pe acea solutie. Dupa aprobarea SF-ului, proiectantul are la dispozitie 3 luni sa elaboreze Proiectul Tehnic cu detalii de executie. In primavara vom scoate la licitatie acest proiect pentru executie. Speram sa mearga bine si sa incepem lucrarile cat mai repede. Este primul pod completamente nou, dupa aproximativ 50 de ani. Are si o valoare de simbol, ca sparge aceasta stagnare, dupa o jumatate de secol. Vom incepe in 2019 si cel de al doilea pod nou, podul Ilsa. Acolo inca nu suntem in stadiul de a da aprobari in Consiliul Local, pentru ca mai trebuie niste avize. Cand le vom avea, vom face si acolo pasii urmatori„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit planului intocmit pentru viitorul Pod Jiul, acesta va avea 4 benzi de circulatie si trotuare, care trebuiau sa aiba trei metri si pe o parte si pe cealalta, iar in prima instanta, societatea Vienna Consulting Engineers, firma care s-a ocupat de desene, a facut trotuarele de numai 1,5 metri latime. Lucru ce n-a fost pe placul Primariei Timisoara. Asa ca, s-a procedat la modificarea latimii acestora, in 2017.

Podul urmeaza sa fie o prelungire a strazii Jiul ce vine de la pasajul de cale ferata, dinspre Circumvalatiunii, si sa faca legatura cu Splaiul Tudor Vladimirescu, peste canalul Bega, trecand pe langa halele Pasmatex si Paltim.

Firma care a castigat licitatia de intocmire a studiului pentru podul Jiul a fost Vienna Consulting Engineers SRL, care are o sucursala si in Bucuresti. Valoarea contractului a fost de 90.000 de lei, fara TVA.

VIDEO: Remus Gradinariu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Podul care nu rezolva nici o problema, dar va crea altele. Mai studiati sa vedeti de ce Podul de Fier nu a fost niciodata folosit in trafic, in urma cu 100 de ani.

  2. cel mai inutil pod din istorie. sper sa nu se faca

  3. Se vor cheltui o gramada de bani pe studii dupa care robu va visa alti cai verzi pe pereti.
    La ce ar putea folosi patru benzi cand pe partea stanga a canalului bega se circula pe o singura banda, intr-un singur sens?
    ar avea sens daca s-ar largi splaiul t.v. la patru benzi, dar asta ar presupune raderea constructiilor dintre sosea si bega, inclusiv a pistei de biciclete facute cu fonduri europene…

    de ce e nevoie de doua trotuare de trei metri latime? (cam aceeasi latime o are si podul de fier situat la mai putin de 100 de metri in aval) pe care oricum circula foarte putini pietoni…

    in concluzie, un proiect aberant nascocit de o minte bolnava.

  4. TOTAL INUTIL si BANI RISIPITI marca Robu…

    Acea zona de pe splaiul T Vladimirescu este o zona istorica cu case istorice care nu se vor dărâma sa se facă loc „traficului” de pe pod….

  5. Pe acest site doar genii marca PSD 😕
    Acest pod ca și altele este foarte bine venit deoarece va prelua cel puțin 15% din mașinile de la intersecția hotelului continental și sens giratoriu din Mărăști.
    Ce este greșit este cum se va construi.
    Dacă era construit în curbă la ieșirea de pe pod banda din mijloc era liberă iar ce-a din dreapta prelua nestingherit traficul de pe Splai, dar cum la noi nimic nu se face cu cap și trainic pentru cei care vor veni va eși un RAHAT ROMÂNESC.
    În toată lumea se construiește în zone istorice obiective moderne dar le fac cu cap și gust.
    Aici de frică că adversarul politic ar realiza ceva pentru urbe decât să-l ajuți mai bine trăiești ca în evul mediu.

    • Acolo la scoala de troli de la Moscova nu va invata putin si geografia orasului unde trebuie sa postati?

      • Dacă tot te-ai băgat în seamă ca chiloți în vagin și mă provoci maimuțoi psd-ist află că eu locuiesc in vest de 35 de ani când tu mergeai cu vacile la Pârlipăț la tine in Caraș unde foamea și lenea este mai mare ca la Ciulnita, iar dacă vorbim de geografie nu îți voi spune să te uiți pe hartă pentru ca esti prea prost și sigur nu vei înțelege mare lucru așa ca roagă pe cineva mai isteț ca tine să te duca la fata locului și să-ți explice ce înseamnă un pod în curbă .

  6. Mai bine il ia ca desen si il face exact asa cum e gandit in zona Solventul. La Jiul ce? Trec masinile pe o strada care oricum in 100m da in alt pod

  7. Podul peste Bega din zona Jiul nu-si prea gaseste rostul fiindca sunt doua poduri in imediata apropiere, mai util ar fi in zonele mai periferice, Solventul de ex. unde chiar se impune datorita extinderii orasului

  8. Fa ceva cu zapada omule!!! Lasa avioanele. Mai mergi pe jos pe langa muritorii de rand sa iti rupi si tu piciorul ca spitalele sunt pline! O sa te mai voteze👿

  9. priviti pe ce-mi sparge mie banii din taxe acest retardat cu numele „robu”. scoate poze color la imprimanta, cu cerneala cumparata la supra-pret si folosita in exces