Ultimele emotii pe Stadionul Dan Paltinisanu, inainte de demolare. Timisorenii, asteptati la evenimentul de ramas bun ‘La revedere, El Monumental!’

TIMISOARA. Un ‘altfel’ de ramas bun a fost pus la cale de Druckerie la Timisoara, inainte ca primul buldozer sa intre pe Stadionul Dan Paltinisanu pentru a-l trimite in legenda.

CITESTE SI: Aproape 500 de muncitori cu 200 de utilaje lucreaza pe bucata lipsa de autostrada, din Timis, de nici 10 km, intre Margina si Holdea

Suporterii Poli Timisoara deschid vineri, 25 octombrie, de la orele 14.00, o expozitie eveniment in tribuna oficiala pentru a oferi tuturor iubitorilor de fotbal un loc in care, vreme de cateva saptamani, sa retraiasca cele mai importante momente din istoria de 61 de ani a arenei.
La deschiderea expozitiei vor participa mai multi jucatori emblematici si personalitati din istoria clubului de fotbal Politehnica Timisoara.

Prin proiectul „La revedere, El Monumental!”, organizat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, tribuna oficială a stadionului „Dan Păltinișanu” a fost transformată într-un punct muzeal temporar, oferind o incursiune în istoria și cultura sportivă a Timișoarei, înainte de demolarea arenei. Iniţiativa face parte dintr-un proiect mai amplu denumit „Polistoria”, care-şi propune crearea unui muzeu permanent dedicat clubului fanion al Banatului. Printr-un efort comun, în ultimele luni, am reuşit să descoperim noi fotografii, obiecte de preţ şi amintiri din bogata istorie alb-violetă, unele dintre ele urmând să fie prezentate în premieră în spaţiul public!

Cu sprijinul logistic al Consiliului Județean Timiș, expoziția va fi deschisă publicului timp de aproape două luni, oferind vizitatorilor oportunitatea de a explora moștenirea clubului Politehnica Timișoara și istoria stadionului „Dan Păltinișanu”, dar și legătura specială pe care echipa de fotbal a avut-o mereu cu orașul. Pe parcursul perioadei de vizitare vor fi organizate în cadrul proiectului activități conexe, precum diverse ateliere destinate persoanelor de toate vârstele, dar și sesiuni de discuții cu oameni importanți din istoria Politehnicii, tururi ghidate pentru elevi sau concerte„, transmit reprezentantii Druckeria.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 25 octombrie – 15 decembrie conform urmatorului program:
Miercuri: 10.00-14.00
Joi: 14.00-18.00
Vineri: 14.00-18.00
Duminică: 14.00-18.00

Intrarea este libera si se poate face pe poarta din dreptul Tribunei 1 (poarta I).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Daca tot se face stadion nou, macar faceti-l mai la stanga sau mai la dreapta pt a se prelungi bul FC Ripensia pana la bul Bulbuca. Judecati un pic, nu mergeti ca oile inainte…🙄

    • Dacă tot se va face unul nou, căutați un loc între autostradă și centură, dacă mai au satele de boieri ceva extravilan, cu cucuruz, ca să fie terenul mai ieftin. Și cu vreo două hectare de locuri de parcare. Demolarea e șansa burgului de a da o cu totul altă destinație acelui teren, ajuns limitrof multor artere spre spitale de maximă importanță. Parc, școală, grădiniță – mai relaxați puțin orașul, în acea zonă cumplită.

      • În zona respectivă nu îți trebuie prea multe parcări pentru că ai o grămadă de opțiuni de transport în comun. Dacă s-ar face în afară ar trebui să fie o zonă cu transport feroviar pentru 30.000 de oameni pentru că ambuteiajul creat ar fi cumplit.

        • Vorbești la mișto sau chiar ești tâmpitul suprem, așa cum te definesc, eu, de multă vreme?! Ar fi ambuteiaje în câmp, după neuronul tău. În inima orașului ar fi OK.

          • Debitează gargare populiste inutile, în stilul caracteristic, locația fiind deja cea finală

          • Iar te uiți în oglindă și te descrii aici? Unde este infrastructură rutieră pentru așa ceva? Tu îți dai seama că vei avea 10.000 de mașini care se înghesuie pe un drum care poate cu ceva noroc are 2 benzi pe sens. La actuala locație sunt o grămadă de linii de tramvai, autobuz și firobuz deci practic nici nu ai nevoie de mașină iar mulți vor putea veni pe jos sau parțial pe jos altfel că mulțimea se va deplasa în mai multe direcții. Probabil că nu îți convine că ai niște interese în zonă și vrei ca orașul să fie schimbat conform cu ele așa cum fac 🤡USR-iștii🤡 din primărie.

        • Cioflocea, ai auzit de principii urbanistice avansate cum e orașul de 15 minute? Adică orice serviciu ai nevoie la îndemână? Dacă scoți totul în afara orașului ce rămâne?

  2. EXACT