Umbrele si copertine doar bej in zona istorica, mobilier fara culori contrastante, asezat la distanta de cladiri. Program pana la 1 noaptea doar in weekend. Noul regulament al teraselor la Timisoara

TIMISOARA. Primaria modifica regulamentul de amplasare a teraselor atat in pietele mari din centrul Timisoarei, si pe strazile din zona istorica, cat si in cartiere.

CITESTE SI: Dominic Fritz isi mai ia inca 3 oameni la Comunicare. Se angajeaza inca 24 de oameni in Primaria Timisoara, in aparatul de specialitate al primarului

Schimbarile sunt legate de pozitionare meselor si scaunelor direct pe pavaj si eliminarea oricarui fel de platforma pentru ele, fara ingradiri, iar jardinierele cu flori vor fi permise doar in colturi.

Va exista un set de reguli generale, aplicabile la nivelul intregului municipiu si reguli suplimentare pentru zonele istorice si malul Canalului Bega.

Iata cateva dintre modificarile propuse pentru terasele din zona centrala:

Pe strada Florimund Mercy, terasele pot fi amplasate de-a lungul fatadelor, la maximum 2m de cladire, in asa fel incât sa existe 2m liberi pentru autospeciale. Va fi interzisa amplasarea umbrelelor.

In Piata Libertatii, terasele pot fi amplasate de-a lungul fatadelor, la maxim 10 m de cladire si cu spatiu de acces pentru pietoni, intre terasa si cladire, de 3m. Va fi interzisa amplasarea teraselor pe zona marcata a fostelor bai turcesti si a fântânii.

Pe malurile Canalului Bega, terasele pot fi amplasate doar in proximitatea punctului de lucru si fara sa afecteze culoarul pietonal sau velo. Va fi permis mobilier stil „beer garden”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Terasele vor putea fi acoperite cu umbrele sau copertine. In cazul celor din interiorul zonei istorice acestea vor putea fi doar de culoare bej/crem si nu vor fi inscriptionate cu reclame.

Mobilierul va fi doar din lemn sau metal, in concordanta cu arhitectura frontului stradal si nu vor fi permise culorile stridente. Pe scaune si pe mese vor fi permise inscriptiile cu numele comerciantului.

In afara zonei istorice, umbrelele si copertinele vor putea avea reclame pe partile laterale, de marimi mici si in culori monocromatice. Umbrelele si copertinele vor putea fi doar in nonculori (negru, alb sau nuante de gri. Mobilierul urban va putea fi realizat doar din lemn, ratan, metal sau propilena, nefiind permise alte tipuri de plastic.

Terasele din zonele Piata Unirii, Piata Victoriei, Complexul Studentesc vor fi deschise pana la 24:00, de duminica pana joi, si pana la 1:00 in zilele de vineri si sambata. Pentru restul orasului, terasele vor putea functiona zilnic pana la ora 22:00.
Concertele de muzica live, punctuale, vor necesita un aviz din partea comisiei pentru adunari publice. Doar terasele amplasate in curtile din interiorul imobilelor vor putea avea muzica live oricand, insa cu acordul scris al locatarilor.

Nerespectarea regulamentului va duce la amenzi cuprinse intre 1000 si 2500 de lei, dar sunt propuse si sanctiuni suplimentare, cum ar fi revocarea autorizatiei dupa trei abateri, desfiintarea tuturor amenajarilor si eliberarea amplasamentului.

Proiectul poate fi consultat integral pe site-ul Primariei Timisoara si va fi supus votului consilierilor locali.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. pe 1000 de lei amenda, adica 50 in 72 de ore, ii doare la bass pun ce muzica vor ei, cand vor ei si cu ce umbrela vor ei, asta stie ca-i 15 lei o bere in unirii si ca se beau butoaie? :))

    • Citeste tot. Revocarea autorizatiei dupa 3 abateri.

  2. Ești caz de targă..read my lipsa…

  3. Da, aceste reguli ingreuneaza mult munca si subtiaza la fel de mult punga comerciantului. Alt mobilier alti bani etc.etc.Daca tot se impune o unificare a mobilierului si sunt analizate atatea detalii, cand se ia in discutie amplasarea de cosuri de gunoi curatenia in oras, tunderea ierbii, buruienilor care ne napadesc????!!! Cand se repara trotuarele in cartiere? De ce nu s-a efectuat toaletarea la arborii batrani si periculosi care prin coronament ating cablurile electrice? Timisoara arata ca o Cutarida -Groapa lui Oatu din romanul Groapa al lui Eugen Barbu. Nici un primar postdecembrist nu a iubit orasul sau a fost incompetent in administratie. Rusinoasa atitudine si a edililor orasului. Doar interesele personale ale celor din consiliul local primeaza. Trist….5

  4. Si ce se intampla cu restaurantele din cartiere, unde au rasarit terase intre case si urla boxele, nuntile, botezurile si evenimentele private in aer liber de dimineata pana tarziu in noapte? Aceste terase sunt reglementate?