Un manuscris vechi de 1200 de ani il prezinta pe Iisus intr-un mod surprinzator: avea abilitati uimitoare si era prieten cu Pilat

Primii crestini din Egipt aveau o cunoastere a faptelor din Biblie diferita de versiunea raspandita astazi in lumea crestina. Un manuscris in limba copta, vechi de mai bine de 1.200 de ani, prezinta intr-un mod neobisnuit aspecte din viata lui Iisus Hristos.

Descoperit in Egipt, manuscrisul in limba copta a fost descifrat si tradus recent de un profesor de la Universitatea din Utrecht. In text se vorbeste despre capacitatile deosebite ale lui Iisus, dar si despre relatia sa cu Pilat din Pont, scrie Live Science, citat de stirileprotv.ro.

Potrivit textului, Iuda l-a sarutat pe Iisus pentru a putea fi mai usor identificat de catre romani, deoarece acesta “obisnuia sa-si schimba forma”. De asemenea, arestarea lui Iisus a avut loc intr-o zi de marti, nu joi, cum este considerat in traditia crestina.

Cel mai surprinzator lucru este insa relatia dintre Iisus si Pilat din Pont, guvernatorul roman, cel care l-a condamnat la moarte.

In acest document, Pilat il invita pe Iisus la masa, iar in final spune ca este gata sa-si sacrifice propriul fiu ca sa-i salveze viata lui Iisus: “Iata, a venit noaptea, ridica-te si pleaca, iar dimineata cand voi fi acuzat din cauza ta, le voi da pe unicul meu fiu, ca sa-l omoare in locul tau”, scrie documentul.

Iisus i-a raspuns: “O, Pilat, esti demn de o mare slava, pentru ca te-ai oferit sa ma ajuti”, iar apoi ii arata ca, daca vrea sa scape, poate face acest lucru foarte usor, schimbandu-si forma sau disparand. “Pilat s-a uitat la Iisus si, iata, el a disparut. Nu l-a putut vedea mult timp”.

Pilat si sotia lui, Claudia Procula, sunt considerati sfinti si sunt venerati si acum de Biserica crestina Copta.

Citeste mai multe detalii AICI.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.