TIMISOARA. Consilierii judeteni din Comisia economica au discutat posibilitatea deschiderii unui nou centru comercial, in Timisoara, pe locul fostului garaj al PCR de pe strada Prahova.
Pe locul fostului garaj al PCR s-ar putea deschide un nou centru comercial, iar giratia de la capatul strazii Iuliu Maniu, fosta Resitei, ar putea fi semaforizata.
Nou centru comercial ar urma sa fie construit pe 1.200 de metri patrati si ar avea un numar de 94 de locuri de parcare. Mai mult decat atat, investitorul strain ar crea si locuri de munca.
Iar pentru ca traficul sa fie cat mai fluent inspre noul centru comercial, Primaria Timisoara ar putea sa decida sa semaforizeze giratia de la capatul strazii Iuliu Maniu, de langa Cimitirul de pe Calea Sagului.
„E bine ca vin investitori straini, asta contureaza sfarsitul crizei economice, insa, pe de alta parte nu e deloc bine ca vom fi din nou sufocati de produse straine si nu vor fi pe rafturi produse autohtone„, a declarat Daniel Preunca, unul dintre membrii Comisiei Economice din cadrul CJT.
Pareri
Poate sa-mi spuna Dl. Preunca cum se creaza noi locuri de munca in conditiile in care acest supermarket va conduce la inchiderea a multe mici firme locale. Deci din mici investitori cu angajatii lor unii vor ajunge angajati pe salarii de rahat la multinationale altii vor ramane fara loc de munca! Nu vad absolut niciun castig! Daca e sa ne bucuram, sa ne bucuram pentru producatori, de comercianti chiar nu e nevoie!
Dl Radu, observatia dvs. e corecta !lanturile de magazine multinationale, pe deoparte fac bine,aducand investitii importante , pe cealalta parte „atenteaza”la micii producatori, pe care ii ignora, aprovizionand magazinele cu marfa de import, ieftina dar de calitate indoielnica ! Deci, daca nu pierdem la locurile de munca directe ( cele 30 de joburi la noul magazin Lidl, se compenseaza cu locurile de munca pierdute de un potential faliment a micilor bouticuri din zona ), vom pierde prin lipsa produselor romanesti de pe rafturi, si implicit a unor joburi la producatorii romani !
Personal, am initiat un proiect in CJTimis ( impreuna cu ADETIM): „Fabricat in Banat”, proiect menit sa promoveze producatorii autohtoni si produsele lor !
Oameni buni, va indemn sa CONSUMATI PRODUSE ROMANESTI ! Sunt mai de incredere decat multe produse importate! Si salvati si un loc de munca de la noi !
De acord cu indemnul dumneavoastra ! CONSUMATI PRODUSE ROMANESTI !
falimenteaza pe naiba. in fata blocului prospera un butic cu preturi mari pt ca pensionarilor le este lene sa mearga 1 colt pina la billa sau kaufland, ce sa mai vorbim de piata de gros (de unde se aprovizioneaza toate buticurile).
Nu am inteles in ce consta „investitii importante”, patru pereti un tavan si o parcare, asta se numeste investitie importanta ? Informatia lui Radu nu e corecta, e REALA, iar pentru mine exista o diferenta intre ele. CORECT era, ca alesii locali cand avizeaza o astfel de investitie, sa calculeze si EFECTELE. Consumati produse romanesti, frumos indemn, dar si corect, dar, doar TEORETIC. Oare de ce consiliul local nu sustine un astfel de indemn si cu o hotarare corecta, adica, primeste aprobarea de deschidere a unui supermarchet un AUTOHTON. Chiar, de ce nu exista nici un roman interesat de un supermarchet ? Cum e posibil ca-n coplexul studentesc, daca doresti sa-ti deschizi o mica afacere, inchirierea unui spatiu in proportie de 90% trebuie sa stai de vorba cu arabi ? Cum e posibil ? Oare alesii locali chiar nu stiu ca romania a devenit o piata de desfacere a produselor de 2 lei, dar ieftine, adica suntem o experienta ? Cu concursul cui am ajuns sa fim in cea mai mare parte o piata de desfacere ? Nu al autoritatilor ? Normal ca da!! Cele mai mici salarii, romanii le au la aceste multinationale. Exista produse romanesti, dar, datorita politicilor de preturi practicate de supermarcheturi, prin acele excesiv de mari taxe, nu pot concura cu marfurile de import facute chiar de supermarcheturi, iar ei nu-si pun lor, ar fi si culmea, aceleasi taxe. De 20 de ani, aceasta perfida clasa politica si administrativa, nu sau gandit nici-un moment, cum vor explica ce au facut, copiilor si nepotilor, si chiar si lor la batraneti, cum ???? Oare ce este mai important, faptul ca ai fost o perioada IMPORTANT, sau ca in urma muncii tale a ramas ceva IMPORTANT, DE VALOARE !!!
Malex, Cons local/ judetean , nu poate impune doar investitii romanesti in comert ( desi m-as bucura sa o poata face), fiindca si legilatia noastra s-a armonizat cu cea din UE, unde fiecare cetatean/ firma intracomunitara poate sa-di deschida o afacere oriunde in UE ! DAR, noi timisorenii, putem sa facem diferenta, alegand unul din magazinele alimentare autohtone ! Personal, imi fac cumparaturile de la un supermatket timisorean, care din pacate, a inceput sa aduca f multa marfa din Ungaria ( pretul produselor este mic datorita devalorizarii forintului !)
Deci alegerea este a noastra , sa cumparam produse romanesti , indiferent daca suntem intr-o multinationala, sau intr-un mag. autohton !
Mai lasati-ma fratilor cu produsele autohtone gasite la magazinele de la parterul blocurilor. Acestea nu sunt decat puncte de revanzare pantru marfa achizionata de la Metro/Selgros sau alte parti… Cam atat. De fapt nu.In plus aceste „afaceri” au si un adaos substantial si in plus nici nu stiu cati dintre angajatii lor au documente de munca legale (sau daca au, atunci e pe salariul minim). Concluzia mea, de ce as plati mai mult pe aceeasi marfa doar ca o iau de la parterul blocului?