Un nou episod al campaniei ‘Colectarea separata, obligatie legala’. RETIM si ADID au ‘predat’ Educatie Ecologica intr-o scoala din Timis. Foto

TIMIS. RETIM si ADID vor sa ii invete si pe elevi sa colecteze corect deseurile, astfel ca reprezentantii celor doua merg si in vizite in institutiile de invatamant din Timis.

In aceasta saptamana au ajuns la Scoala Gimnaziala din Dumbravita, la o ora de educatie ecologica pentru elevii de clasa a IV-a. Profesorii de ocazie au fost surprinsi insa de micuti, care stiau deja multe lucruri despre colectarea separata.

 

Am fost uimiti de cunostintele acestora si de interesul lor fata de acest subiect. Toti elevii au fost premiati!„, transmit reprezentantii RETIM.

Campania „Colectarea separata, obligatie legala” a demarat din luna mai a acestui an. In cadrul acesteia, RETIM si ADID isi doresc sa ii faca pe toti cetatenii sa inteleaga importanta colectarii separate, astfel incat o cantitate de deseuri cat mai mare sa poata fi reciclata si sa nu mai ajunga la groapa de gunoi.

In localitatile din judetul Timis exista un sistem de colectare a deseurilor municipale compus din pubele si containere separate pentru diferite categorii: recipiente galbene/saci galbeni, clopote verzi, compostoare (doar in mediul rural), precum si recipiente negre. Acestea sunt puse la dispoziția generatorilor de deseuri fie la gospodariile inviduale sau sedii de firma, fie in spatiile comune de la blocuri.

Prin urmare, exista toate conditiile, dar este absolut necesar ca si cetatenii sa respecte un set minim de reguli de colectare separata, reguli simple care sunt comunicate pe toate mediile disponibile– https://retim.ro/utile/ghid_tm/

Angajatii RETIM au implementat deja un sistem de etichetare a pubelelor neconforme. In prima faza a fost aplicata eticheta galbena, pe care se mentiona si ce deseuri au fost aruncate gresit recipientul pe care a fost lipita.

In faza a doua, pe pubela a fost aplicata eticheta rosie. Aceasta inseamna ca deseurile nu vor mai fi ridicate de echipele RETIM pana cand continutul containerului sau al sacului nu este cel corect.

Echipe RETIM si ADID au demarat deja actiuni in ultimele doua saptamani la Timisoara si Lugoj, in cadrul carora pubelele vor fi verificate, iar daca nu vor avea continutul care trebuie, gunoiul nu va fi ridicat. Cei care nu colecteaza separat deseurile pot primi si amenzi.

Va reamintim, in pubela neagra trebuie depuse deseurile reziduale. In recipientul galben cartonul, plasticul, doze de metal sau conserve, acestea trebuind sa fie si curatate cu apa inainte de a fi aruncate.

Sticlele se arunca in clopotele verzi amplasate in toate colturile orasului. Si acestea trebuie spalate inainte de a fi puse in recipientul verde.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.