Un PARC MEDIEVAL, cel mai indraznet proiect din vestul tarii ce va fi depus la Timisoara! VIDEO!

Este poate cel mai spectaculos proiect ce ar putea fi pus in practica in vestul tarii cu bani europeni. E vorba de un frumos parc cu tematica medievala la care am putea ajunge din Timisoara relativ usor.

CITESTE SI: Schimbarea fabuloasa dintr-un loc simbol al Banatului Imperial. Cum renaste incet incet o comoara de altadata, nu departe de Timisoara 

La Agentia de Dezvoltare Regionala Vest la Timisoara urmeaza sa fie inaintat planul amenajarii unui parc tematic medieval care sa se dezvolte in zona de la poalele Castelului Corviilor si in gradina acestuia.

Justificarea construirii lui consta in aceea ca numai anul trecut au trecut pragul castelului peste 300.000 de vizitatori, iar obiectivul turistic emblematic al Hunedoarei a adus venituri de peste 1,1 milioane euro la bugetul local.

Odata cu amenajarea acestui parc, administratia mizeaza pe o crestere si mai insemnata a numarului de turisti si, evident, a castigurilor.

CITESTE SI: Mergem cu avionul de la Timisoara pe Litoral vara asta! Traficul a explodat pe Aeroportul International Traian Vuia

Arhitectii au intocmit deja planul. In curtea exterioara de la poalele Castelului Corvinilor va fi construita o poarta de acces cu pavilion, doua podete peste paraul Zlasti, alei, va fi refacuta moara care va gazdui un muzeu, va fi amenajat un loc de joaca pentru copii si un amfiteatru, o scena demontabila, un ansamblu de scari si un pavilion care va intra pe sub bastionul turnului Nje Boisa. Aleea va continua in gradina Castelului Corvinilor, unde se vor amenaja un poligon de tir cu arcul, o arena de turnir, grajduri pentru cai, casute de mestesuguri si artizanat.

Primaria Hunedoara a anuntat ca va depune proiectulla ADR Vest la Timisoara pentru o analiza.

Dupa prezentarea lui in Consiliul Local Hunedoara, vom cauta sursele de finantare pentru acest proiect. Proiectul va fi inaintat si Agentiei de Dezvoltare Regionala Vest, pentru a vedea inca o data punctul lor de vedere. A doua varianta este finantarea proiectului de la bugetul local. Daca bugetul intern nu va putea permite o sustinere a acestui proiect intr-un timp relativ scurt, gandim un parteneriat public privat sau o asociere cu Consiliul Judetean Hunedoara. Proiectul poate fi finalizat pe etape, in trei ani„, a declarat primarul Dan Boboutanu, potrivit zhd.ro.

Primaria Hunedoara a mai depus la Agentia de Dezvoltare Regionala Vest un proiect de restaurare a Castelului Corvinilor, cu titlul „Restaurarea si Valorificarea Durabila a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor”. Administratia locala spera sa obtina pentru asta 22 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. E o idee extraordinara, ca si asa zona este cam praf..

  2. Idea este buna si ar trebui implementata, dar iarasi se pune carul inaintea boilor. In primul rand, ar trebui clarificata si asanata zona castelului. La ultima vizita casele din jur pareau parasite/nelocuite, iar strazile adiacente sunt complet necorespunzatoare pt un asa obiectiv de important. Ar trebui amenajata intai zona adiacenta: paracari de autobuze, zone de restaurante cu specific medieval/vanatoresc, magazine de suveniruri, mici hoteluri. Apoi ar tebui terminata amenajare si mobilarea castelului, inclusiv cumparand mobilier de epoca de la licitatiile internationale, creand replici de armuri si arme, etc. Practic in castel nu ai nimic ce sa vezi in afara de cateva elemente arhitectonice.
    Apoi se poate amenaja acest parc tematic, care ar completa obiectul turistic si l-ar face atractiv pentru vizite mai lungi.

  3. Sunt multe scări. La soluții pentru accesul persoanelor cu disabilități s-au gândit arhitecții?

  4. Maimuțareli fara nici un rost, bani cheltuiti degeaba. Cine va sustine toate activitatile preconizate, cine va participa la turniruri, romanii nu au traditia mestesugurilor, mestesugarii nu au fost romani, potcovar era tiganul satului, la fel aurari sau argintari. S-a incercat, fara a se depasi stadiul de intentie, ceva asemanator la Timisoara la Muzeul Satului, rezultat zero.