Un procuror din Timisoara, in cursa pentru sefia DNA. Ce dosare a instrumentat

Adjunctul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului General, procurorul Cristian Lazar, si-a depus, luni, candidatura pentru a ocupa functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

CITESTE SI: Festivalul ISWinT se desfasoara sub patronajul Parlamentului European, anul acesta 

Lazar a fost procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara. El a plecat in urma cu cativa ani in Bucuresti, la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului General.

Cristian Lazar este cel de-al treilea candidat inscris in cursa pentru ocuparea functiei de procuror-sef al DNA.

El ocupa, din noiembrie 2015, postul de adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

CITESTE SI: Cartierul din Timisoara in care se fumeaza ‘iarba’ in plina strada, cu kit complet la purtator 

Lazar a anchetat dosarul ”inchisoarilor CIA pe teritoriul Romaniei”. De asemenea, a instrumentat dosarul de plagiat al lui Victor Ponta si a dispus neinceperea urmaririi penale.

Ora 16.00 a fost termenul limita de depunere a candidaturilor.

Anterior, si-au mai depus candidaturile procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob si sefa Serviciului combatere a coruptiei in justitie, Florentina Mirica.

CITESTE SI: Gestul unor banateni saritori pe care un sofer turc nu il va uita niciodata

Selectia pentru acest post a inceput in 9 iulie, imediat dupa anuntul privind semnarea decretului de catre presedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor ar urma sa fie afisate la sediul Ministerului Justitiei si pe site-ul institutiei marti, 24 iulie, iar intre 25 si 27 iulie candidatii selectati ar urma sa sustina interviurile cu ministrul Justitiei.

Rezultatele selectiei ar urma sa fie anuntate in 30 iulie, dupa care ministrul Justitiei va transmite Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori, propunerea/propunerile sale pentru aceasta functie, insotite de inscrisurile depuse de procurorii selectati in vederea propunerii de numire in functiile de conducere, pentru emiterea avizului, iar dupa transmiterea avizului de catre CSM ministrul Justitiei va trimite sefului statului propunerea sa pentru functia de procuor-sef al DNA.

Foto: G4media.ro

Sursa: News.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Oauuu… Dosarul ”inchisoarilor CIA pe teritoriul Romaniei”. Care s-a finalizat, cum??

  2. CEDO a condamnat Romania din cauza incalcarii drepturilor unui arab detinut la centrul Negru sau com s-o fi numind. Dosarul acesta de care s-a ocupat dl. din articol este deschis si in ziua de azi. Dl. Lazar trebuia sa investigheze daca fapta a avut loc adica torturarea arabului sau ce-o fi fost el, sau nu. Asta trebuia sa faca dl. procuror ca asta cerea CEDO, sa gaseasca vinovatii, sa-i aduca in fata justitiei si sa trimita raportul la CEDO. Daca nici in ziua de azi dosarul nu a fost finalizat, CEDO s-a luat de toata tara. Adica Romania si noi toti romanii suntem vinovati chiar daca cei mai multi nici nu au visat ca la noi exista un centru CIA de detentie. Si daca a existat, mare scofala, nu am o vorba impotriva, undeva trebuie inchisi astia. Romania cu siguranta a avut de castigat de pe urma acordului infiintarii acestui centru ca nu au venit unii noaptea si l-au asezat acolo direct din elicopter. Pana la urma, procurorul acesta a facut fix un pic mai mult decat nimic in acest dosar, ceea ce il recomanda pentru postul de procuror sef al DNA.