Un sofer ranit intr-un accident, in timp ce era dus la stabilirea alcoolemiei, ii cere unui politist 35.000 de euro daune

Situatie mai putin obisnuita. Un politist din Banat a fost trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa dupa ce a provocat un accident in urma cu cativa ani.

CITESTE SI: Soferi, mare atentie. Drumul cel mai aglomerat din Timis, pe care au fost montate panouri ‘vesele’, a intrat in reparatii

Barbatul lucra pe atunci la postul de Politie Ciclova Romana din Caras Severin, iar astazi e pensionar. In 14 iunie 2014, politistul, sef de post, era impreuna cu un coleg in echipaj si supraveghea traficul pe o sosea, cand a oprit pentru control un sofer.

Cu acest prilej, constatandu-se ca soferul oprit pentru control prezenta indicii certe ale consumului de alcool, inculpatul alaturi de colegul sau l-a condus pe acesta la sediul Politiei din Oravita in vederea efectuarii unei testari cu aparatul alcooltest. Inculpatul, in timp ce conducea pe strada Vasile Alecsandri din Oravita autospeciala politiei Dacia Logan cu o viteza de 56 km/h, mai mare decat limita legal admisa, de 50 km/h, stabilita cu prilejul efectuarii unei expertize de specialitate, a pierdut controlul asupra volanului, autoturismul izbindu-se de un cap de pod. In urma impactului, soferul oprit pentru control, care ocupa bancheta din spate a masinii de politie, a suferit vatamari ale integritatii corporale ce au necesitat in vederea vindecarii un numar de 200 zile de ingrijiri medicale. Victima accidentului s-a constituit parte civila cu suma de 35.000 euro, reprezentand despagubiri materiale si morale“, au precizat pentru resita.ro, procurorii caraseni.

Acum anchetatorii au finalizat rechizitoriul, iar dosarul a fost inaintat magistratilor de la Judecatoria Oravita care vor stabili daca politistul e sau nu bun de plata.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.