Un exemplar spectaculos de urs brun face furori pe internet. Animalul a fost postat pe Facebook de Wild Caras-Severin si deja are mii de vizualizari si zeci de distribuiri. Ursuletul a fost surprins de o camera video permanenta montata in padure in Muntii Banatului.
Imaginile cu el sunt o incantare pentru utilizatorii retelelor de socializare, mai ales ca ursii au devenit o raritate in ultimii ani in aceasta zona.
„Ursul brun face parte din familia Urside si este un mamifer omnivor. Corpul unui urs brun este masiv si atinge aproximativ 2,5 m in lungime si cantareste pana la 600 kg. Picioarele sale sunt lungi si puternice. Ursul brun se sprijina pe toata talpa (plantigrad) si are unghiile neretractabile si lungi” incepe descrierea postata langa imaginile de pe Facebook .
Exemplare de urs brun in Banat se mai gasesc in zonele Teregova si Iablanita din Caras Severin.
In Carpatii romanesti se gaseste cel mai mare numar de ursi bruni din Europa, aproximativ 6.000 de exemplare. Sunt animale longevive, traind pana la 30 de ani in salbaticie.
Pareri
Curand nu vom mai vedea nici acest urs, sigur vanatorii si-au facut planurile criminale. Mor pe capete animalele la „tentativa” de gradina zoologica a Timisoarei, ce pretentii sa avem sa ne traiasca si ultimii ursi bruni in libertate.
Stai linistit ca nu-i ultimul si dupa cum arata nu pare a fi fugarit de vanatori
Dacă ăsta , e ,,ursuleț” , cum arată părinții lui ?!? Brrrr…
Un bun candidat pentru alegeri.
Și lângă el coatele lăsate în urma de hoții de lemn! În curând nu vom mai avea paduri! În orice pădure mergi vezi plin cioate
Ar fi interesant de aflat mai multe detalii despre ursii din muntii Banatului. De exemplu cati sunt. In ce zone traiesc. Daca exista un sistem pentru conservarea populatiei de ursi din muntii Banatului. Eu personal aud acum pentru prima data despre ursi in muntii Banatului, dar poate am fost mai ignorant. Oricum, animalul din fotografie pare un exemplar masiv, care cred ca are o dieta „masiva” si cred ca ar trebui sa aiba cel putin un partener. Probabil ca tot in muntii Banatului au trait sau traiesc si parintii lui, deci nu vorbim despre un exemplar unic, aterizat saptamana trecuta in zona. Si atunci ma intreb: oare cum de nu am auzit pana acum despre ursii din muntii Banatului? In plus de astea, nici trasaturile fizionamice ale exemplarului din fotografie nu prea seamana cu trasaturile fizice ale ursului brun carpatin. Asta seamana mai degraba cu cei de prin America, dar eu nu sunt specialist. De aceea ar fi utile mai multe informatii intr-un astfel de articol, chiar si preluate din diverse alte surse. Multumesc.