Una alba, alta neagra pentru cel mai frumos parc din Timisoara! Ce se intampla?

TIMISOARA. Este cel mai frumos parc din Timisoara, insa vestile sunt doar pe jumatate bune. Primarul Nicolae Robu a fost cel care a facut anuntul.

Vorbim despre Parcul Botanic din Timisoara, poate cel mai frumos parc din oras. O recunoaste chiar edilul care spune ca aleile vor fi refacute in totalitate in aceasta toamna. Lucrarile sunt aproape gata, deja, iar la inceputul lunii septembrie iubitorii de natura se vor putea plimba in voie pe aici.

Vechile alei au fost demolate, au fost montate borduri noi si a fost reasfaltata zona de promenada.

Cu toate acestea, vestea proasta este ca nu sunt bani pentru reamenajarea completa a parcului.

Nu avem in derulare un proiect de modernizare integrala a Parcului Botanic, sau de reabilitare, ci am abordat doar refacerea aleilor. Era un dezastru ce era acolo. Aleile din Parcul Botanic, care insumeaza o multime de kilometri, si nu mai trebuie sa o spun ca Parcul Botanic e unul dintre cele mai frumoase pe care le avem, dar aceste alei devenisera impracticabile. De ani si ani nu s-a mai intervenit acolo. Am regretul ca lucrarile au mers lent, si m-am asteptat de la firma care le executa sa se mobilizeze mai bine, dar greul a trecut. Pana in 2 septembrie speram sa fie totul gata. Evident ca noi presam sa se termine mai repede. Asta facem cu toate firmele care fac lucrari pentru primarie, dar ne lasam din nou o marja de siguranta. Sunt termene care scapa controlului nostru. Pe de-o parte pentru ca nu avem parghiile sa obligam firmele sa se mobilizeze la nivelul a ceea ce noi ne-am dori, dar pe de alta parte si pentru ca pe de alta parte, toate aceste lucrari sunt meteodependente„, a declarat primarul Nicolae Robu

Primul plan al Gradinii Botanice a fost elaborat in 1966, de catre arhitectul Silvia Grumeza. In perioada 1986 – 1990 s-au plantat in acest parc 1.650 de specii de plante, pe criterii fitogeografice si estetice, aduse din parcuri din tara, provenite din colectii particulare sau din schimburi internationale de seminte. Pe o suprafata de 9,8 ha au fost amenajate sectorul ornamental, sectorul flora Romaniei, al florei mediteraneene, flora Americii de Nord, sectorul flora Asiei (cu subsectorul gradina japoneza), sectorul sistematica plantelor, sectorul plante medicinale si sectorul flora tropicala.
Marea problema a Parcului Botanic ramane insa iluminatul electric, care lipseste deocamdata.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Reabilitarea PB a inceput in martie 2016, lucrau 2-3 oameni cateva zile pe saptamana, la ora 13 nu mai era nimeni pe santier. M-am interesat la cei care lucrau care este firma pentru care lucreaza, au fost foarte discreti in aceasta privinta, mi-ar fi placut si mie asa un job. As fi curioasa sa vad Caietul de Sarcini si Normativele de lucru ale acestei lucrari. Cine din PT s-a ocupat de relatia cu executantul lucrarii? Nu au avut termene clare de executie si predare a fazelor lucrarii? De ce nu-l trageti la raspundere sau eventual sa-l concediati? In timpul asta se puteau construi 2 case la rosu!

  2. Prostovanii care au făcut lucrările nu au pavat tocmai cele mai circulate alei deschise și tăbăcite de tălpile trecătorilor. Am înțeles că în occident, pentru a decide pe unde să se facă aleile este pus gazon pentru ca însăși picioarele trecătorilor să tăbăcească traseele optime pentru alei și pe acolo se pavează.

  3. @Daniel: M-am intersectat intr-o zi prin PB cu niste tehnicieni care faceau masuratori si i-am intrebat acelasi lucru: DC nu asfalteza si aleea care strabate parcul in diagonala, facuta de trecatori de-a lungula anilor. Mi-au raspuns ca au facut propunerea la PT dar cei care raspund de lucrare nu au fost de acord. Ar trebui facuta o petitie la PT si semnata de toti cei care traverseaza parcul pe acel traseu diagonal deosebit de util.

  4. Domnilor, nu este asa de usor sa realizezi o alee asfaltata pe pamant direct. Trebe avute in vedere normele in vigoare si un studiu de fezabilitate care sa permita realizarea unui asemenea proiect. E mai simplu sa pui asfalt cu roaba direct pe aleea existenta… Apropo am primit deja petitia !